SPORT24

Το σχόλιο του Παντελή Διαμαντόπουλου για Μπερτομέου, Γιαννακόπουλο και συγκεκριμένο οπαδό

Το σχόλιο του Παντελή Διαμαντόπουλου για Μπερτομέου, Γιαννακόπουλο και συγκεκριμένο οπαδό

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος ανέφερε στον Sport24 Radio 103,3 όσα είχε πει ο Τζόρντι Μπερτομέου για τις ποινές στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την αναστολή τους, αλλά και όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα του πρόσφατου ντέρμπι "αιωνίων" για συγκεκριμένο οπαδό που επιτέθηκε φραστικά κατά του Λαμόνικα.

Τα λόγια του Τζόρντι Μπερτομέου κατά την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την αναστολή των κυρώσεών του ανέφερε ο Παντελής Διαμαντόπουλος στην εκπομπή "Το 10 το κακό" του Sport24 Radio 103,3. Παράλληλα, αποκάλυψε όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό για συγκεκριμένο οπαδό, ο οποίος καθόταν στις πολυθρόνες και επιτέθηκε φραστικά στον Λουίτζι Λαμόνικα.

Αρχικά, ο Παντελής Διαμαντόπουλος ανέφερε: "Αυτό που θέλω να πω εγώ, πάει πάλι στη EuroLeague. Θυμάμαι και θυμάμαι καλά, γιατί δυστυχώς σε αυτή τη χώρα που ζούμε με το ελληνικό μπάσκετ όταν ασχολείσαι και μπλέκεσαι αναγκάζεσαι να μαθαίνεις και πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το γήπεδο. Θυμάμαι, λοιπόν, τότε τις ποινές που είχε δεχτεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος,για δηλώσεις πριν από ενάμιση χρόνο, μία διετία περίπου. Ποινές οι οποίες ανεστάλησαν. Γι' αυτό σας είπα προηγουμένως για καυτή πατάτα, γιατί το θέμα πλέον πηγαίνει πάνω στη EuroLeague. Δηλαδή υπάρχει μία έκθεση, με αυτή την έκθεση ασχολούνται, τσακώνονται, αλλά το θέμα είναι διαφορετικό. Το θέμα είναι πόσο μπορεί να ασχοληθεί η EuroLeague με μία τέτοια έκθεση, τι διάσταση θα δώσει και τι θα πει ο δικαστής. Γιατί το λέω αυτο; Ο Μπερτομέου είχε πει ότι βρέθηκε στη χώρα μας και μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει έκφραση ότι το παρελθόν είναι πάνα παρελθόν απλά δεν το ξεχνάμε. Παραδέχτηκε ότι επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο οι μεγαλύτερες κυρώσεις και μάλιστα είπε ότι η προηγούμενη σεζόν ολοκληρώθηκε και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε δημόσια και δέχτηκε ότι έκανε λάθος.

Εκεί, λοιπόν, ο Μπερτομέου είπε ότι η απολογία του άνοιξε τις πόρτες στη EuroLeague για να αναστείλει τις κυρώσεις και μετά είπε ότι θα αποβληθεί την ίδια στιγμή αν ξανασυμβεί κάτι. Αυτό το έχει πει ο Μπερτομέου. Εδώ θέλω να πω ότι το μπαλάκι φεύγει, πάει στη EuroLeague. Αυτή έχει το ειδικό βάρος και ο δικαστής.

Πρώτα απ' όλα, ισχύει η αναστολή; Μπορεί να βγει κάποιος και να πει ότι η αναστολή δεν ισχύει πια, έχει παραγραφεί. Δεν είμαστε δικηγόροι, δεν είμαστε νομικοί, μιλάμε μόνο με γεγονότα. Αν, λοιπόν, ισχύει η αναστολή, τι θα κάνει ο δικαστής; Θα αποβάλλει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο; Ή θα πει ότι είναι κάτι άλλο; Άρα εδώ πρέπει να περιμένουμε γιατί είναι πολύ σημαντικό θέμα αυτό. Έχει ενδιαφέρον τώρα να δούμε τι θα κάνει η EuroLeague σε σχέση με αυτά που έχει πει ο Μπερτομέου. Αυτό ήθελα να πω γιατί δεν είναι σωστό να μπαίνουν όλοι σε δικαστικά χωράφια, να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και να μην ακολουθείται η διαδικασία. Υπάρχει μία διαδικασία. Έχω ξαναπεί ότι αν η EuroLeague ήταν UEFA θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα".

Εν συνεχεία, ο Παντελής Διαμαντόπουτλος αποκάλυψε και ένα περιστατικό που έγινε στο τέλος του περασμένου ντέρμπι "αιωνίων", με συγκεκριμένο οπαδό να επιτίθεται φραστικά στον διαιτητή Λουίτζι Λαμόνικα και το οποίο αναγράφηκε στο φύλλο αγώνα: "Επειδή δεν έχει βγει προς τα έξω και απορώ γιατί δεν έχει βγει προς τα έξω, θέλω να πω και κάτι άλλο. Μου είπατε πώς βλέπω την κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους οργανωμένους. Είναι μία δική του απόφαση, είναι άνθρωποι οι οποίοι το λέει η ίδια η λέξη, είναι οργανωμένοι, πηγαίνουν να στηρίξουν την ομάδα τους όπως έχουν οργανωμένους όλες οι ομάδες του κόσμου. Τον πείραξαν οι ενέργειές τους, τον πείραξαν γιατί πήραν τις θέσεις ετσιθελικά; Δικαίωμά του είναι. Είναι ο ιδιοκτήτης, αυτός που πληρώνει, θέλει να έχει ευχαριστημένο το κοινό και στην περίπτωσή του αυτός ξέρει αν έχει δίκιο. Εγώ, όμως, απλά εδώ θέλω να πω κάτι, το οποίο δεν βγήκε προς τα έξω αλλά θα το πω εγώ. Στο φύλλο αγώνα, έχει γράψει ο Λαμόνικα ότι με το που τελείωσε ο αγώνας και ενώ οι τρεις διαιτητές πήγαιναν στα αποδυτήριά τους στη φυσούνα, φίλαθλος που καθόταν σε πολυθρόνα, σηκώθηκε και στα ιταλικά του είπε: "Άντε γ..., που.... γιε, η μάνα σου... και θα σε περιμένω έξω". Είναι γραμμένα στο φύλλο αγώνα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα τον διώξει; Αφού σταματάει τους οργανωμένους, τι θα κάνει; Ότι ξέρει ποιος είναι και θα τον βρει, ιδιοκτήτης είναι, όλοι οι ιδιοκτήτες το κάνουν αυτό. Τέλος πάντων, καλό είναι να μη γίνονται αυτά".

Photo Credits: Eurokinissi

Ακούστο το σχόλιο του Παντελή Διαμαντόπουλου στον Sport24 Radio 103,3:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ