SPORT24

Τόμιτς στο Sport24 Radio 103.3: "Περπέρογλου, η πιο εύκολη μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε στο Sport24 Radio 103.3 για την πορεία του στον Ερυθρό Αστέρα, τον Στράτο Περπέρογλου και το EuroCup που είναι πιο δύσκολο από την EuroLeague.

Ο Μίλαν Τόμιτς έχει δημιουργήσει ένα όμορφο σύνολο στον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος εντυπωσιάζει σε Αδριατική Λίγκα και EuroCup. Μιλώντας στο Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Το Δέκα το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, o έμπειρος τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία της ομάδας του, τις μεταγραφές των Φαγιέ και Περπέρογλου και την διαφορά επιπέδου ανάμεσα σε EuroLeague και EuroCup.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε:

Για το ποιος στόχος μπαίνει σε προτεραιότητα για τον Ερυθρό Αστέρα: «Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, για να δούμε τι καταφέραμε. Δόξα τω Θεώ δεν έχουμε τραυματισμούς, παίζουμε καλά κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Για το αν περίμενε πώς μια καινούργια ομάδα θα κατάφερνε να πάρει τόσα καλά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα: «Όταν έχεις πολλούς καινούργιους παίκτες και νέο προπονητή, σίγουρα θες χρόνο. Πριν διαλέξουμε τα παιδιά κοιτάξαμε από πολλές πλευρές να είναι καλοί χαρακτήρες και αυτό βοήθησε πάρα πολύ στην προσαρμογή. Δεν περίμενα να είμαστε έτσι τόσο γρήγορα αλλά ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Η ομάδα χρειάζεται δουλειά, υπομονή και βελτίωση».

Αν ανησύχησε μετά τις συνεχόμενες ήττες: «Όχι, δε γίνεται να πας χωρίς ήττα σε τρία πρωταθλήματα. Μετά θα έρθουν τα playoffs, κάποιο θα χάσεις στα νοκ άουτ και μετά είναι χειρότερο».

Για το σερβικό πρωτάθλημα: «Τον Απρίλιο μπαίνεις στο πρωτάθλημα και παίζεις στα playoffs. Αυτή τη στιγμή έχουμε την Αδριατική Λίγκα που ολοκληρώνεται αρχές Απριλίου, μαζί με το EuroCup και μετά τελευταίο είναι το πρωτάθλημα που πάει μέχρι το καλοκαίρι».

Για το πόσο κουράστηκε, ώστε να πείσει τους παίκτες να παίξουν στον νέο Ερυθρό Αστέρα: «Δεν υπήρχαν δυσκολίες ούτε με τον Περπέρογλου, ούτε με τον Φαγέ, ούτε με τον Ράνγκλαντ, ούτε με τον Μπάρον. Πιστεύω ότι ήταν οι πιο εύκολες μεταγραφές, απ” όλες τις χρονιές στην καριέρα μου. Τους μίλησα, του είπα για τον ρόλο τους και ήμουν ειλικρινής. Αν δε τους πεις ξεκάθαρα για τον ρόλο τους τότε υπάρχει πρόβλημα. Γι” αυτό προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα».

Για το πώς διαχειρίστηκε τον εαυτό του γνωρίζοντας πώς για πρώτη χρονιά θα είναι πρώτος προπονητής: «Με πολύ χαρά. Ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω. Είτε λέγεται Ερυθρός Αστέρας είτε άλλη ομάδα. Έχω βάλει στο μυαλό μου να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνει και τις ιδέες έχω να τις προσαρμόζω στο γήπεδο».

Για το πώς βλέπει μέχρι τώρα τον Ολυμπιακό: «Δεν θα ήθελα να κρίνω. Πιστεύω ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Ο προπονητής αποφασίζει. Θα δω και Μακάμπι, με τον Σφαιρόπουλο περάσαμε τέσσερα πολύ καλά χρόνια. Έχουμε πολύ καλή σχέση και χάρηκα για τον Γιάννη».

Για τις εντυπώσεις από την EuroLeague: «Υπάρχουν παιχνίδια που γίνονται εκπλήξεις και είναι καλό για το μπάσκετ. Ακόμα και οι Μπούντουτσνοστ έχει νικήσει καλές ομάδες. Υπάρχει ανταγωνισμός και είναι ευχάριστη η διοργάνωση αφού βλέπεις όμορφα και αμφίρροπα παιχνίδια».

Για το αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ EuroLeague και EuroCup: «Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, η ποιότητα των παικτών έχει πέσει τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με πριν από δέκα χρόνια. Σίγουρα μεταξύ των δύο διοργανώσεων υπάρχουν διαφορές. Το Eurocup είναι πιο δύσκολο με την έννοια ότι είναι δυσκολότερο να κάνεις σκάουτινγκ και να προετοιμάσεις την ομάδα για ένα άναρχο μπάσκετ που παίζουν πολλές ομάδες. Στην Ευρωλίγκα, ξέρεις οι ομάδες τι μπορούν να κάνουν. Ναι μεν το επίπεδο είναι πιο ψηλό στη EuroLeague αλλά το Eurocup είναι πιο δύσκολο».

Για το αν του λείπει η Ελλάδα: «Μου λείπει η Ελλάδα, αυτή είναι η βάση μου. Εδώ ήρθαμε για δουλειά».

Για το αν είναι απαιτητικοί στη Σερβία: «Είναι το ίδιο με την Ελλάδα. Όταν κερδίζεις είσαι Θεός…»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίλαν Τόμιτς:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ