ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: "Έχω τρακ όταν μιλάω στον Γκάλη"

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: "Έχω τρακ όταν μιλάω στον Γκάλη"
NAVARINO CHALLENGE

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, στο πλαίσιο του Navarino Challenge, μίλησε στο Sport24.gr για τη σημασία της διοργάνωσης στον ελληνικό αθλητισμό, στάθηκε στα μεγαλεπήβολα σχέδια των διοργανωτών, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο είδωλό του, Νίκο Γκάλη.

Γι' ακόμα μία χρονιά, η μεγαλύτερη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού, το Navarino Challenge άνοιξε τις πύλες του στον μαγευτικό χώρο του Costa Navarino στην Πύλο. Από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου, οι φίλοι του αθλητισμού έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά μία μοναδική εμπειρία και να γνωρίσουν σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες, όπως είναι οι Νίκος Γκάλης, Τζο Αρλάουκας, Σπύρος Γιαννιώτης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αλλά και πολλοί άλλοι.

Η διοργάνωση άρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/10), με τον αγώνα basketball 4οn4, στον οποίο συμμετείχαν οι Τζο Αρλάουκας, Σπύρος Γιαννιώτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ενώ το τζάμπολ έκανε ο μεγάλος πρεσβευτής, Νίκος Γκάλης. Το Sport24.gr, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος δίνει το παρών, ως πρεσβευτής του Navarino Challenge για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: "Έχω τρακ όταν μιλάω στον Γκάλη"

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

"Πριν από έξι χρόνια το Navarino Challenge προσέφερε κάτι πρωτόγνωρο για τον ελληνικό αθλητισμό. Πλέον, δεν είναι μία διοργάνωση, αλλά ένας θεσμός. Ο κόσμος που ήρθε και τις προηγούμενες χρονιές, ήρθε και φέτος, το οποίο σημαίνει πως κάτι γίνεται σωστά. Είναι μία ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο.

Για εμένα, είναι μεγάλη χαρά και σκοπός ζωής, ως ένας άνθρωπος που έζησε μέσα στον αθλητισμό, να καταφέρω να εμπνεύσω έναν άνθρωπο ή ένα παιδί να ασχοληθεί λίγο πιο ζεστά με τα σπορ. Δεν με ενδιαφέρει αν πρόκειται για κολύμβηση, ποδηλασία, τζούντο, μπάσκετ ή τάε κβον ντο. Για εμάς, ο αθλητισμός είναι ζωή. Δεν στεκόμαστε μόνο σε ένα άθλημα.

Το Navarino Challenge να γίνει ένας θεσμός που χρόνο με το χρόνο θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο

Προσωπικά, θέλω να εμπνεύσω κόσμο, αλλά και να εμπνευστώ παράλληλα. Διότι, το να παίζω απέναντι στον Τζο Αρλάουκας και το τζάμπολ να κάνει ο Νίκος Γκάλης, με κάνει κάτι παραπάνω από χαρούμενο", σχολίασε αρχικά ο δις φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο (2004, 2008), ενώ για την παρουσία πολλών παιδιών στις εκδηλώσεις, ανέφερε:

"Σκοπός μας είναι τα παιδάκια που συμμετέχουν τώρα, σε λίγα χρόνια να έρθουν ως γονείς με τα παιδιά τους. Δηλαδή, το Navarino Challenge να γίνει ένας θεσμός που χρόνο με το χρόνο θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Έχουμε μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Ως πρεσβευτής, η συμμετοχή του κόσμου μάς δίνει χαρά και κουράγιο προκειμένου να βελτιωνόμαστε διαρκώς".

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: "Έχω τρακ όταν μιλάω στον Γκάλη"

Το ζεστό τετ α τετ του Αλέξανδρου Νικολαΐδη με τον Νίκο Γκάλη

Κατά την άφιξη του Νίκου Γκάλη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Costa Navarino, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αυθόρμητα σηκώθηκε από τη θέση του και πλησίασε τον θρύλο του ελληνικού αθλητισμού, έχοντας ένα σύντομο διάλογο. Άραγε, τι του... εξομολογήθηκε;

"Είμαι 40 χρονών, Θεσσαλονικιός και Αρειανός. Μεγάλωσα στα χρόνια που ο Γκάλης και ο Άρης μεγαλουργούσαν στο ελληνικό μπάσκετ. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, πήγαινα στην αλάνα και έλεγα πως ήμουν ο Γκάλης ή ο Γιαννάκης. Για εμένα, δεν είναι απλά τιμή που τον γνωρίζω. Είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που όταν του μιλάω, έχω τρακ. Διότι, έχω την εικόνα του και σκέφτομαι 'τι την έκανε την μπάλα ο θεός';

Photo Credits: Navarino Challenge

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ