ΣΤΗΛΕΣ

Χρίστος Τασουλής: Όσες φορές πέσει, τόσες θα σηκωθεί

Χρίστος Τασουλής: Όσες φορές πέσει, τόσες θα σηκωθεί
EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρίστος Τασουλής αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες την τελευταία διετία, αλλά με πείσμα και υπομονή κατάφερε γι' ακόμα μία φορά να ξεπεράσει τον εαυτό του. Το Sport24.gr παρουσιάζει την ξεχωριστή καριέρα του.

Η αναμέτρηση του Αστέρα με τη Λαμία στην Τρίπολη είχε τον χαρακτήρα ενός "τελικού" για τις δύο ομάδες, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε μόλις στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και είναι βέβαιο πως τίποτα δεν έχει τελειώσει όσον αφορά τόσο στον τίτλο όσο και στην υπόθεση του υποβιβασμού, από την στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν από φέτος τα playoffs και τα playouts. Οι Αρκάδες δεν είχαν κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με τον 34χρονο προπονητή, Μπόρχα Χιμένεθ να βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος, ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας άλλαξε πρόσφατα προπονητή, με τον Άκη Μάντζιο να αντικαθιστά τον Σωτήρη Αντωνίου.

Τελικά, οι γηπεδούχοι πήραν μία ευρεία νίκη με 4-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρίστο Τασουλή, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, με το πρώτο να διεκδικεί το βραβείο ενός εκ των κορυφαίων της χρονιάς. Έναν ποδοσφαιριστή που πραγματοποίησε την πρώτη συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα και μπήκε από το... παράθυρο στην ενδεκάδα, καθώς ο βασικός αριστερός μπακ, Άνχελ Μαρτίνεθ αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και έμεινε εκτός αποστολής. Ο Τασουλής περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του, δεν τα παράτησε ποτέ, συνέχισε να δουλεύει σκληρά και γι' ακόμα μία φορά δικαιώθηκε για την επιμονή του, παρότι το παιχνίδι δεν άρχισε ιδανικά για τον ίδιο.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρίστος Τασουλής πανηγυρίζει το γκολ με τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, Γιώργο Πριόνα που τον βοήθησε να επανέλθει στη δράση

Στο 36ο λεπτό, ο 28χρονος μπακ έκανε ένα τραγικό λάθος μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Μαρκ Ασίγκμπα να το εκμεταλλεύεται και να ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1 για τη Λαμία. Αν ήταν άλλος στη θέση του, πιθανότατα θα επηρεαζόταν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και θα παρουσίαζε μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Όχι όμως ο Τασουλής, που έχει περάσει μεγαλύτερες δυσκολίες την τελευταία διετία, οι οποίοι δεν στάθηκαν ικανές να βάλουν εμπόδια στα όνειρα και τους στόχους του.

"Όλα κρίνονται σε μια λεπτή γραμμή. Στο πρώτο ημίχρονο έκανα ένα τραγικό λάθος. Στο δεύτερο έβαλα δύο γκολ και προηγηθήκαμε. Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με υποστήριξαν μετά το μεγάλο μου λάθος κι μου έδωσαν το σθένος να συνεχίσω Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ένα παιχνίδι λαθών. Ήμουν αυτός που το έκανε, φυσικά πείσμωσα μετά από αυτό και ευτυχώς εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα", δήλωσε στην κάμερα της NOVA μετά τη σημαντική νίκη επί της Λαμίας. Ακόμη και την στιγμή της απόλυτης ικανοποίησης, λόγω των δύο γκολ που σημείωσε, ο Τασουλής δεν ξέχασε τους συμπαίκτες του. Έτσι κάνει πάντα και γι' αυτό το λόγο αποτελεί ένα απ' τα πιο αγαπητά παιδιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, πώς έφτασε μέχρι εδώ;

TO ΤΕΦΑΑ, Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΖΟΠΟΥΛΟΥ

Άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Από πολύ νωρίς είχε δείξει πως διαθέτη του ταλέντο, αλλά και την εργατικότητα για να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη καριέρα. Βέβαια, παράλληλα με το ποδόσφαιρο, δεν παραμέλησε τα μαθήματά του. Η οικογένειά του τον στήριξε προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά με την προϋπόθεση πως δεν θα αφήσει στην άκρη το σχολείο, όπως συμβαίνει με πολλούς αθλητές εξαιτίας των υπερβολικών υποχρεώσεων που έχουν καθημερινά σε μία ομάδα.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν παράτησε το σχολείο, αλλά πέρασε και στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε ηλικία 18 ετών, το 2009, άφησε τη γενέτειρά του και ανηφόρισε στην Αθήνα με σκοπό να καταφέρει να συνδυάσει το πάθος του για το ποδόσφαιρο με τις σπουδές του. Κι η αλήθεια είναι πως τα πήγε εξαιρετικά. Τη σεζόν 2010-11 θα φορέσει τη φανέλα του ιστορικού Αθηναϊκού, ο οποίος βρισκόταν στις χαμηλότερες κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια θα μεταγραφεί στον Φωστήρα, ο οποίος αγωνιζόταν τη σεζόν 2011-12 στη Δ' Εθνική. Με την ομάδα του Ταύρου θα πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, αγωνιζόμενος τόσο ως αριστερός εξτρέμ όσο κι ως αριστερός μπακ, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου ο Φωστήρας να φτάσει μέχρι τη Football League (νυν Super League 2).

Χρίστος Τασουλής: Όσες φορές πέσει, τόσες θα σηκωθεί
EUROKINISSI

Με τη φανέλα του Φωστήρα

Στην τριετία που θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Ταύρου, θα σημειώσει τρία γκολ σε 44 συμμετοχές. Μάλιστα, θα είναι πρωταγωνιστής σε μία ιστορική νίκη απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών, καθώς με δικό του γκολ, ο Φωστήρας θα μπει στα playoffs ανόδου στη Super League. Μπορεί η άνοδος να μην ήρθε, αλλά για τον Τασουλή θα υπάρξει επιβράβευση. Το καλοκαίρι του 2014, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, θα εισηγηθεί την απόκτηση του 23χρονου -τότε- αριστερού μπακ.

"Ο κ. Τερεζόπουλος μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στον Πανιώνιο. Με πήρε από τον Φωστήρα, καθώς ήμουν επιλογή του, δίνοντας και χρήματα στην πρώην ομάδα μου για να με αποκτήσει. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που θέλω να τον ανταμείψω για την εμπιστοσύνη του", είχε δηλώσει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Contra.gr τον Νοέμβριο του 2014. Μπορεί ο Τερεζόπουλος να αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι.

Η ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Ωστόσο, πριν αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος είχε παίξει καθοριστικό ρόλο προκειμένου ο Τασουλής να κληθεί για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών. Ο τραυματισμός του Χοσέ Χολέμπας έδωσε την ευκαιρία στον 23χρονο μπακ να φορέσει το εθνόσημο. Αν και δεν φόρεσε σε επίσημο παιχνίδι τη φανέλα της Εθνικής, δεν παύει να αποτελεί μία ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως στο άκουσμα του ονόματός του, αρκετοί δημοσιογράφοι, αλλά και φίλαθλοι, άρχισαν να ψάχνουν ποιος είναι ο Τασουλής και τι έχει κάνει στην καριέρα του. Ήταν πραγματικά, για πολλούς, ο άνθρωπος από το πουθενά.

Χρίστος Τασουλής: Όσες φορές πέσει, τόσες θα σηκωθεί
EUROKINISSI

Σε αγώνα Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

"Είμαι πολύ περήφανος για την κλήση μου στην εθνική Ελλάδος. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Ρανιέρι και τον κ. Καραγκούνη που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρεθώ στην αποστολή για αυτά τα δύο παιχνίδια. Προφανώς και δεν περίμενα να έρθει η κλήση στην Εθνική τόσο νωρίς. Όταν το έμαθα ήμουν σοκαρισμένος, γιατί δύσκολα ένας προπονητής καλεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έναν ποδοσφαιριστή με τόσα λίγα παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία. Γι' αυτό το λόγο τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσε", είχε δηλώσει στο Contra.gr για την απρόσμενη κλήση του.

OI ΓΕΜΑΤΕΣ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΑΙ Η ΛΑΝΣ

Τα τρία χρόνια στον Πανιώνιο θα τον καθιερώσουν στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και των συναδέλφων του. Ειδικά, η σεζόν 2016/17, η οποία είναι κι η καλύτερή του με την "κυανέρυθρη" φανέλα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τον εμπιστεύεται απόλυτα, ο Τασουλής κάνει πολύ καλά παιχνίδια και το καλοκαίρι έρχεται η πρόταση από τη Λανς, η οποία αγωνίζεται στη Ligue 2 και έχει βλέψεις ανόδου. Στα 26 του, ο Τασουλής έχει τη δυνατότητα να ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού. Η συμφωνία μεταξύ της Λανς και του Πανιωνίου αφορά δανεισμό με οψιόν αγοράς. Παράλληλα, ο Τασουλής υπογράφει επέκταση γι' ακόμα μία σεζόν με τους "κυανέρυθρους", αφού το υπάρχον συμβόλαιο ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2018.

Χρίστος Τασουλής: Όσες φορές πέσει, τόσες θα σηκωθεί

Στην παρουσίασή του από τη Λανς

"Η Λανς είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και ήθελα πολύ να έρθω εδώ. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα. Πολλοί ποδοσφαιριστές μιλούν αγγλικά, ενώ καταλαβαίνω κι εγώ μερικές λέξεις στα γαλλικά. Πάντως, θα μάθω τη γλώσσα. Επισκέφθηκα το 'Bollaert-Delelis', όμως δεν έχω αγωνιστεί ποτέ εδώ. Ανυπομονώ", δήλωσε στην παρουσίασή του, με το όνειρο μίας καριέρας σε ομάδα του εξωτερικού να μην είναι πλέον απατηλό, αλλά πραγματικότητα.

ΜΟΝΙΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΕΖΟΝ

Τα πάντα δείχνουν ιδανικά. Ο προπονητής του, Αλέν Καζανοβά τον πιστεύει πολύ, του δίνει φανέλα βασικού στο παιχνίδι με την Οσέρ στην πρεμιέρα της Ligue 2, αλλά στο επόμενο παιχνίδι μένει στον πάγκο. Παράλληλα, το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχει ως αποτέλεσμα ο Καζανοβά να αποτελέσει παρελθόν, με τον Σικορά να τον διαδέχεται και να φέρνει μία νέα τάξη πραγμάτων στην ομάδα, με τον Τασουλή να μην βρίσκεται στα σχέδιά του. Ούτως ή άλλως, ο 26χρονος -τότε- μπακ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού (σύνδρομο κοιλιακών/προσαγωγών), το οποίο δεν του επιτρέπει να δείξει -έστω και στις προπονήσεις- την αξία του. Έξι μήνες αργότερα, η Λανς θα διακόψει το δανεισμό του, από την στιγμή που δεν υπολογίζεται, και ο Τασουλής θα επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο.

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τη φανέλα του Αστέρα

Παρ' όλα αυτά, το θέμα που αντιμετωπίζει στους κοιλιακούς θα τον αφήσει εκτός δράσης για όλη τη χρονιά. Η σεζόν 2017/18 ολοκληρώνεται με μόλις μία συμμετοχή 76 λεπτών στις 31 Ιουλίου του 2017. Ο ίδιος, όπως είναι λογικό, δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ύστερα από 3,5 χρόνια στον Πανιώνιο, οι δύο πλευρές αποφασίζουν να λύσουν τη συνεργασία τους, με τον Τασουλή να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τελικά, προς τα τέλη Ιουνίου, ο Αστέρας θα ανακοινώσει την επιστροφή του μετά από εννιά χρόνια. Ο Τασουλής επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε, στην ομάδα που έκανε τα πρώτα βήματά του, προκειμένου να κάνει ένα restart και να επαναφέρει την καριέρα του σε μία ομαλή ρότα. Ωστόσο, ούτε η περσινή σεζόν θα κυλήσει ιδανικά, αφού ο 28χρονος μπακ θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, καθώς αντιμετώπισε ξανά πρόβλημα με το σύνδρομο των κοιλιακών/προσαγωγών.

Προς το τέλος του πρωταθλήματος, ο Γιώργος Παράσχος θα του δώσει κάποιες ευκαιρίες με σκοπό να επιστρέψει σιγά-σιγά στη δράση ύστερα από μία δύσκολη διετία.

TO ΛΑΘΟΣ, Η "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ερχομός του Μπόρχα Χιμένεθ είχε ως αποτέλεσμα αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Ο Τασουλής θα παραμείνει στην ομάδα, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί δεύτερη επιλογή πίσω από τον Άνχελ Μαρτίνεθ. Δεν είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τον ίδιο, αφού πολλές κατά διάρκεια της καριέρας του έχει αμφισβητηθεί, αλλά πάντα έβρισκε τρόπο να κλείνει στόμα και να δίνει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πανηγυρισμός μετά το γκολ απέναντι στη Λαμία

Όπως έκανε και στο χθεσινό (28/10) παιχνίδι, όπου αγωνίστηκε "αναγκαστικά" λόγω του τραυματισμού του Μαρτίνεθ, αλλά κατάφερε να μετατραπεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή του αγώνα με τα δύο γκολ που σημείωσε, ως απάντηση στο λάθος που έκανε στην ισοφάριση της Λαμίας. Δεν γνωρίζουμε αν ύστερα από τη συγκεκριμένη εμφάνιση ο Χιμένεθ θα τον εμπιστευτεί περισσότερο. Αυτό που ξέρουμε είναι πως ο Τασουλής δεν πρόκειται να τα παρατήσει, αφού δεν το έκανε ποτέ μέχρι και σήμερα, παρά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο διάβα του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Άλλωστε, δεν είναι ένας συνηθισμένος ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με κοινωνικές ευαισθησίες και έντονη παρουσία στο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Πρόσφατα εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΠ, ενώ παράλληλα πρωτοστάτησε σε δράσεις υπέρ των συναδέλφων του στη Super League 2 και τη Football League, οι οποίοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την ασφάλισή τους. Παράλληλα, δίχως να το "φωνάζει" ή να θέλει να αναδειχθεί μέσω αυτού, συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις και βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Λατρεύει το συγκρότημα Social Waste και προτιμά να παραμένει σιωπηλός και καθοριστικός. Όπως, δηλαδή, είναι και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΣΑΚ ΠΣΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΑΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΣΑΚ ΠΣΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΑΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μαζί με τους συναδέλφους του από τον ΠΣΑΚ και τον ΠΑΣΑΠ

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αστέρας - Λαμία 4-1: Καλή εμφάνιση και τεσσάρα οι Αρκάδες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ