ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φουκουόκα: "Η Ιαπωνία κάνει ο,τι μπορεί για ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες"

Φουκουόκα: "Η Ιαπωνία κάνει ο,τι μπορεί για ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης, Γιάσου Φουκουόκα, μίλησε στο Sport24.gr στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη διοργάνωση στο Πευκί και τη συνάντηση με τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο ιστορικός αγώνας Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αναβίωσε 2.500 χρόνια μετά, στο Αρτεμίσιο. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από την Ιαπωνία, τη Ρωσία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα απόλαυσαν με απόλυτη ασφάλεια το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που έγινε στις 4-6 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, ενώνοντας τον θρύλο με την ιστορία.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο Ολυμπιονίκης, Γιάσου Φουκουόκα, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr από το Πευκί. Ο Ιάπωνας έπλεξε το εγκώμιο της διοργάνωσης, ενώ αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει η χώρα του και οι οποίοι λόγω της πανδημίας μετατέθηκαν από το 2020 για το 2021. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον οποίο αποκάλεσε θρύλο.

- Πώς είδες τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου κολύμβησης;

"Τα νερά ήταν εξαιρετικά, το τοπίο μαγευτικό όπως και όλη η Ελλάδα. Έχω ένα πω ένα μπράβο στους διοργανωτές γιατί σε μια δύσκολη περίοδο κατάφεραν και έστησαν μια διοργάνωση με όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας. Είναι εκπληκτική διοργάνωση και φιλοξενία. Είναι μια καλή προπόνηση για εμένα".

- Πώς η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε την προετοιμασία σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021;

"Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους αθλητές. Δεν μπορώ να στο περιγράψω. Δεν ξέρω πώς θα είναι η κατάσταση το επόμενη καλοκαίρι. Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει".

Φουκουόκα: "Η Ιαπωνία κάνει ο,τι μπορεί για ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες"

- Είσαι από την Ιαπωνία, πιστεύεις η χώρα σου θα είναι έτοιμη σε διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι;

"Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η ΔΟΕ και η κυβέρνηση κάνουν το καλύτερο. Κάνουν ό,τι μπορούν για ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά, ξέρετε πότε δεν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο".

- Η κατάσταση στη χώρα σου πώς είναι;

"Ο αριθμός κρουσμάτων είναι μεγάλος. Ο κόσμος παραμένει φοβισμένος".

- Στη διοργάνωση βρέθηκε και ο Σπύρος Γιαννιώτης...

"Είδα τον Σπύρο για πρώτη φορά στη Σανγκάη. Χάρηκα που τον συνάντησα ξανά. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Είναι θρύλος".

Photo credits: photobyDimitrisAndritsosPhotography@ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης)

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ