ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Η αιώνια ξενέρα του Εντ Γούντγουορντ

Ο Εντ Γουντγουόρντ (Richard Heathcote/Pool via AP)
Ο Εντ Γουντγουόρντ (Richard Heathcote/Pool via AP) AP

Ο Μάκης Παπασημακόπουλος γράφει για τον γενικό καπετάνιο της Μάντσεστερ Γιουνάη, τον άνθρωπο που έχουν αφήσει εδώ και χρόνια στο ποδάρι τους οι Γκλέηζερς δια να χειρίζεται το μαγαζί τους, τον Εντ Γούντγουορντ.

Λίγα πράγματα «ξεκλειδώνουν» τα λέβελ μεταγραφικής αποτυχίας με την ευκολία που τα ξεκλειδώνει το όνομα Εντ Γούντγουορντ.

Ο γενικός καπετάνιος της Μάντσεστερ Γιουνάη, ο άνθρωπος που έχουν αφήσει εδώ και χρόνια στο ποδάρι τους οι Γκλέηζερς δια να χειρίζεται το μαγαζί τους, είναι πολλά πράματα καλά. Έχει ένα πλούσιο βιογραφικό γιομάτο με οικονομικαί και τραπεζικάι επιτυχίαι και γενικά υπάρχει η (σωστή) αίσθηση ότι ΠΡΙΝ καταλήξει να οδηγεί το βαρύ κόκκινο πλοίο του Μάντσεστερ ήταν ένας κλασσικό δείγμα ενός Man of Success.

Tο κακό για τον Εντ (και για την Γιουνάη ασφαλώς), είναι πως η μπάλα, το ποδόσφαιρο και οι δυναμικές του αθλήματος, δεν δείχνουν να σέβονται ιδιαίτερα τα «παράσημά» του από τις άλλες δουλειές του. Κοινώς χεστήκαμε για το τι κάματε πριν κύριε Εντ, για την μπάλα είστε λίγο «άγουρος».

Βέβαια, θα πίστευε κανείς ότι μετά από αρκετά χρόνια στο ποδοσφαιρικό κουρμπέτι, κάτι θα είχε μάθει πια, αλλά τα νταραβέρια του (ΚΑΙ) στο τωρινό μεταγραφικό παζάρι, δείχνουν ότι μάλλον ΔΕΝ.

Πρώτο και καλύτερο βέβαια το κυνήγι του στον Τζέηντον Σάντσο, που εδώ και έναν χρόνο ακούμε ότι τον έχει βάλει στο μάτι, ότι τόνε θέλει πολύ στην Γιουνάη και άλλα τέτοια. Μέχρι και στα αγγλικά μαςς μύδια έδωκε ψωμί το καλοκαίρι, βγάζοντας προς τα έξω πως «παιδιά τα βρήκαμε με τον παίκτη, όλα καλά, δικός μας ο λεβέντης». Όλα αυτά βέβαια αγνοώντας την Ντόρτμουντ που του έχει πει ξεκάθαρα πως «ο παίκτης κοστάει 100 μύρια και όποιο ντηλ θέτε για αυτό το καλοκαίρι πρέπει να έχει γίνει μέχρι μέσα Αυγούστου, αλλιώς νεξτ γίαρ».

Έλα μωρέ τώρα ποια 100 μύρια και ποια μέσα Αυγούστου, απάντησε ο Εντ. Πενήντα μιλιούνια τον κοστολογάμε εμείς τον παίκτη και αν θέτε.

Α οκ, δεν θέλουμε του λένε οι Γερμανοί, φιλάκια Εντ να είσαι καλά.

Αν το σενάριο σας θυμίζει κάτι, είναι επειδή έχει ξαναπαίξει σχεδόν με ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ που ενδιαφέρει την Γιουνάη. Ο Εντ το παίζει προκαταβολικά σκληρός, μιλάει στα φιλικά προς αυτόν μας μύδια και διατυμπανίζει πως με εμάς δεν παίζει κανείς, διότι δεν είμαστε τίποτις κορόιδα και εν τέλει είτε χάνει τον παίκτη που θέλει, είτε πλερώνει ακριβώς το ποσό που του ζητήθηκε στην αρχή, μην σας πω και παραπάνω.

Έγινε με τον Πογκμπά, έγινε με τον Μπρούνο Φερνάντες, Χριστέ και Παναγία μέχρι και με τον Τζέημς έγινε, κάτι που σημαίνει ότι δεν κατάφερε να πουλήσει το ύφος του μεταγραφικού νταή ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΟΝΣΙ.

Είναι βέβαια να αναρωτιέται κανείς, πως γίνεται μετά από τόσες high profile μεταγραφικές στραπατσιές να μην έχει πέσει ένα κάποιο χέρι από τους Γκλέηζερς, αλλά έτσι όπως τσουλάει το πράμα, είναι εμφανές πως οι Αμερικάνοι ιδιοκτήτες της Γιουνάη είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με το να αφήνουν τον 48χρονο τραπεζικό να «τρώει» τα πυρά της σφοδρής κριτικής που εκτοξεύουν οι απανταχού φίλοι της ομάδας.

Σύμφωνα δε με τα ρεπορτάζ που περιστρέφονται γύρω από τον σύλλογο, ο Γούντγουορντ ανά διαστήματα εκφράζει έντονα παράπονα για το πώς τον αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι, θεωρώντας ότι μέχρι στιγμής τα έχει πάει περίφημα.

Και ναι, αν όταν λέμε «περίφημα» εννοούμε την ικανότητα του Εντ να μένει πιστός στο προσωπικό του μεταγραφικό σενάριο τότε ναι, ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΦΗΜΑ.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει ή πλήρως αντιληφθεί, σας το παραθέτουμε εξονυχιστική λεπτομέρεια.

• ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΝΟ – ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΓΙΟΥΝΑΗ –

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΝΟ – Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΝΤ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ – ΖΟΥΜ ΣΤΟ ΕΛΑΦΡΩΣ ΙΔΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΕΛΟ -

Εντ – Καλησπέρα σας κύριε Τάδε, δεν θέλω να χάνουμε άσκοπα χρόνο, οπότε θα περάσω στο ψητό. Θέλω τον εξτρέμ σας, τον περίφημο Τάδε Τάδε.

Πρόεδρος - Α ναι, ασφαλώς. Τον κοστολογούμε 50 εκατομμύρια.

Εντ – Όχι.

Πρόεδρος – Τι όχι; Τόσο τον κοστολογούμε.

Εντ – Δέκα και ούτε σεντ παραπάνω.

Πρόεδρος – Ναι, αλλά δεν γίνεται. Πενήντα κάνει.

Εντ – Εννιά.

Πρόεδρος – Πενήντα λέμε.

Εντ – Εννιά μύρια και είκοσι

Πρόεδρος – Όχι.

Εντ – Μην μου το παίζεις σκληρός εμένα, εμένα με λένε Εντ.

Πρόεδρος – Και πολύ καλά κάνετε, αλλά ο παίκτης κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια.

Εντ – Έχω μαζί μου οκτώ μύρια κασέρι, στα δίνω τώρα, παίρνω τον παίκτη και φεύγω.

Πρόεδρος – Ο παίκτης κάνει πενήντα.

Εντ –Εννιά.

Πρόεδρος – Σας είπα και πριν, όχι. Πενήντα.

Εντ – Δεν εκβιάζομαι κύριε Τάδε, η Μάστερ Γιουνάη δεν είναι καμιά ομαδούλα της σειράς.

Πρόεδρος – Δεν προσπαθώ να σας εκβιάσω, απλά τόσο κοστολογούμε τον παίκτη μας.

Εντ – Καλά. Εξήντα.

Πρόεδρος – Μα, πενήντα τον κοστολογού…

Εντ – ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Πρόεδρος – Εντάξει.

Εντ- ΕΙΜΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟΣ

Ο σπουδαίος, ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ Εντ Γούντγουορντ

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ