ΣΤΗΛΕΣ

O Χρήστος Αραβίδης κάνει πάντα του κεφαλιού του

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρήστος Αραβίδης επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στη Super League, σημειώνοντας δύο γκολ κόντρα στον Άρη στο ντεμπούτο με Λαμία. Το Sport24.gr παρουσιάζει πτυχές του διεθνή φορ που με υπομονή και επιμονή πετυχαίνει τους στόχους του, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Είναι δεδομένο πως ο Χρήστος Αραβίδης δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερο ντεμπούτο με τη φανέλα της Λαμίας. Ο 32χρονος επιθετικός πήρε φανέλα βασικού από τον Άκη Μάντζιο, παρότι δεν έχει συμπληρώσει ούτε εβδομάδα προπονήσεων με την ομάδα της Φθιώτιδας, και τον δικαίωσε απόλυτα, αφού σημείωσε δύο γκολ στο 2-2 κόντρα στον Άρη και είχε γενικότερα μία εξαιρετική παρουσία.

Ο έμπειρος επιθετικός ήταν μαχητικός, έδειξε διάθεση από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ τις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα, από τα δικά του πόδια αρχίζει και η φάση του κερδισμένου πέναλτι του Τάσου Καραμάνου στο 17ο λεπτό, το οποίο, ωστόσο, δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ ο αρχηγός της Λαμίας, Ανδρέας Βασιλόγιαννης.

Ο Αραβίδης αποκτήθηκε -ουσιαστικά- για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Ροζέριο Τουράμ και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε το μέλλον προμηνύεται κάτι παραπάνω από αισιόδοξο για τη Λαμία. Μπορεί οι Φθιώτες να μην κατάφεραν να μπουν (και μαθηματικά πλέον) στα playoffs, αλλά ο στόχος ήταν και παραμένει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Και με ποδοσφαιριστές όπως ο "Άραβας" οι πιθανότητες αυξάνονται σημαντικά, αφού διαθέτει την εμπειρία, αλλά και την ποιότητα για να βοηθήσει στη μάχη των playouts.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΒΕΡΝΤΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΓΙΑ "ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ"

Άλλωστε, κατάφερε ήδη να φέρει εις πέρας την πρώτη αποστολή που του ανατέθηκε στην αρχή της σεζόν. Ο έμπειρος επιθετικός αγωνίστηκε στο πρώτο μισό στη Γ' Ελβετίας και την Ιβερντόν, η οποία είχε ως στόχο την άνοδο. Κι ο Αραβίδης έβαλε το λιθαράκι του, αφού σημείωσε έξι γκολ και μοίρασε δύο ασίστ σε 15 αναμετρήσεις, με συνέπεια η ελβετική ομάδα να αποκτήσει μία απόσταση ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο λόγος που αποχώρησε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δεν ήταν αγωνιστικός, αλλά οικονομικός, καθώς παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ο πρόεδρος της ελβετικής ομάδας αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τον Αραβίδη προκειμένου να εξοικονομήσει κάποια χρήματα. Με την Ιβερντόν στην πρώτη θέση και στο +10 από τους διώκτες της, ο στόχος της ανόδου έχει ουσιαστικά επιτευχθεί, με τη συμβολή και του Έλληνα διεθνή φορ.

O Χρήστος Αραβίδης κάνει πάντα του κεφαλιού του

Η επιστροφή στην Ελλάδα υπήρχε ως σκέψη στο μυαλό του, όπως είχε τονίσει και στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ελα στο λαό σου" τον περασμένο Νοέμβριο. Είχε πει, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως "είμαι άνθρωπος που δεν αποκλείει τίποτα. Όταν θα έχω κάτι καλό ή κάτι που θα με γεμίζει και θα μου δίνει προοπτική θα το κάνω". Η μέτρια εικόνα που είχε παρουσιάσει με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα την περσινή σεζόν είναι βέβαιο πως τον είχε πεισμώνει, αφού πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που δεν του αρέσουν τα ημίμετρα και προτιμά να δίνει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.

Η αλήθεια είναι πως αρκετές ομάδες, όταν έγινε γνωστό πως αποχωρήσει από την Ιβερντόν, έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Αλλά ο ίδιος ήθελε να πάει σε μία ομάδα που θα αισθάνεται σημαντικός. Βαδίζοντας προς τα 33, γνωρίζει πολύ καλά πως τα περιθώρια για καλές και εποικοδομητικές σεζόν στενεύουν σε μεγάλο βαθμό. Γι' αυτό το λόγο, προτίμησε να φτάσει μέχρι την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου για τους ελεύθερους παίκτες προκειμένου να βρει μία ομάδα που να του ταιριάζει απόλυτα. Η Λαμία έβαλε το... buzzer beater και ο Αραβίδης άρχισε την απόσβεση.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΓΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

"Το αν μπορείς να ανταποκριθείς σε δυσκολίες, αντιξοότητες και μεγάλες αδικίες είναι θέμα προσωπικότητας και αποφάσεων. Κανείς δε μας πιέζει να είμαστε σε μία κατάσταση που δεν την αντέχουμε", είχε υποστηρίξει σε μία αποστροφή του λόγου του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον Sport24 Radio 103,3. Άλλωστε, στη ζωή και την καριέρα του έχει περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες δεν στάθηκαν, ωστόσο, ικανές να τον λυγίσουν. "Έχω περάσει δύσκολα, πολλά από τα οποία δε λέγονται", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, κι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για ένα χρόνο ύστερα από δική του απόφαση.

Στο απόγειο της καριέρας του, σε ηλικία 30 ετών, ο Αραβίδης πήρε ένα "τάιμ άουτ" για να βρεθεί στο πλευρό ενός αγαπημένου προσώπου του που αντιμετώπιζε ένα σοβαρό θέμα υγείας. Παρά το γεγονός πως εκείνο το καλοκαίρι (σ.σ. 2017) είχε στα χέρια του μία δελεαστική πρόταση από ομάδα της Γαλλίας, ο Αραβίδης έβαλε πάνω απ' όλα την οικογένειά του. Και μπορεί αγωνιστικά να ήταν μία απόφαση που του κόστισε, αλλά σε προσωπικό επίπεδο είναι δεδομένο πως δεν μπορούσε/ήθελε να κάνει διαφορετικά.

Το εξήγησε, άλλωστε, στο υπέροχο κείμενο που έγραψε στο " AthleteStories" τον Αύγουστο του 2018. Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, έρχεται άλλη μία δικαίωση. Στηριζόμενος στις δικές του πλάτες, με την υπομονή και την επιμονή που τον χαρακτηρίζουν, κατάφερε να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο. Και γι' άλλη μία φορά, όπως συνηθίζει, έκανε του κεφαλιού του. Όπως έδειξε και στον πανηγυρισμό μετά το δεύτερο γκολ κόντρα στον Άρη...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λαμία - Άρης 2-2: Άγγιξε ανατροπή και playoffs
Λαμία - Άρης: Προβάδισμα με γκολάρα Αραβίδη στο ντεμπούτο του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ