24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Ραϊόλα πάει τον Παυλίδη στον Μπερλουσκόνι

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

To 24o Eυαγγέλιο αποκαλύπτει πως ο Μίνο Ραϊόλα "κτίζει" την καριέρα του Βαγγέλη Παυλίδη, με την επιλογή της ομάδας των Μπερλουσκόνι/Γκαλιάνι που θα πάει φούλ για άνοδο στην Serie A, με μια υπερήφανη πώληση που μπορεί να φτάσει και τα 6 εκατ. αλλά και για την δικαίωση του Θεσσαλονικιoύ φορ που στα 17 του χρόνια πρότίμησε το εξωτερικό απο την ελληνική Big 4.

O Βαγγέλης Παυλίδης αν και Θεσσαλονικιός που τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κλείσει τα 22 του χρόνια, έγινε γνωστός στο ευρυ ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό μόλις το 2019. Όταν δηλαδή βρέθηκε απο την Μπόχουμ στην Βίλεμ, τον Γενάρη ως δανεικός και το καλοκαίρι με αγορά 250.000 ευρώ και αφού έκανε πράγματα και θαύματα, στην συνέχεια (5 Σεπτεμβρίου) με την κλήση και τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδας, απο τον Ολλανδό εκλεκτορας μας, Φαν Σιπ.

O Παυλίδης (με χρηματιστηριακή αξία 2,8 εκατ. ευρώ) προέρχεται απο μια σεζόν που στην Ολλανδία με την Βίλεμ κατέγραψε 28 συμμετοχές/13 γκολ/5 ασίστ και με την "γαλανόλευκη" 5 συμμετοχές/1 γκολ.

Μακράν η πιο παραγωγική της μέχρι τώρα καριερας του, που τον βοήθησε άλλωστε να γίνει πελάτης σε ένα απο τα τρία κορυφαία παγκoσμίως μανατζερικά γραφεία, αυτό του διάσημου και... ιδιόρυθμου Μίνο Ραϊόλα.

Για την ακρίβεια τον επέλεξε ο ίδιος, ο Ραϊόλα, κι ενώ απο την Ελλάδα και το εξωτερικό έκαναν μίνι παρέλαση ατζέντηδες για να τον πείσουν να υπογράψει σε αυτούς και να συνεργαστούν. Αντιλαμβάνεστε πως ο Παυλίδης δεν θα μπορούσε να πεί "όχι" στον ατζέντη του Ιμπραίμοβιτς (με τον οποίο είναι πλέον "ομόσταβλοι"). Παρεμπιπτόντως το "κονέ" του το έκανε ο συμπαίκτης του στην Εθνική, στόπερ της Αλκμάαρ, Παντελής Χατζηδιάκος (σταθηκε άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό του, αφού σε αυτό το παζάρι πιθανότατα θα έξανε καλή μεταγραφή), πελάτης/πουλέν κι αυτό του Μίνο Ραϊόλα.

Πάμε και στο φρέσκο ρεπορτάζ: ο Ραϊόλα είχε υποσχεθεί στον Παυλίδη πως θα του κτίσει προσεκτικά μια διεθνή καριέρα, που θα ξεκινήσει απο την Ιταλία και πιθανότατα να καταλήξει σε Αγγλία ή Γερμανία. Κι απο οτι φαίνεται ο πρωην "πίτσερμαν" και νυν "χρυσοδάκτυλος" ατζέντης είναι συνεπής σε αυτή την υποσχεση του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης ο Ραϊόλα ετοιμάζεται να πάει τον Βαγγέλη Παυλίδη στην Μόντσα! Είναι η νέα ομάδα του ιδιοκτήτη Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην οποία κλασικά κουμάντο κάνει εκεί το δεξί του χέρι, ο άλλος παραγοντας - γερόλυκος, Γκαλιάνι που πάει τρένο για να ανέβει στην Serie Α. Την ερχόμενη σεζόν η Μόντσα θα αγωνιστεί βέβαια στην Serie B αλλά ο στόχος είναι να κτυπήσει δεύτερη σερί άνοδο.

Μάθαμε πως η υπόθεση προχωράει και βρίσκεται στην τελική διαπραγμάτευση, με τον Ραϊόλα να καθαρίζει για την Βίλεμ μια υπερήφανη πώλησης της τάξης των 4 εκατ. ευρώ, που στην πορεία μπορούν να γίνουν και 6 εκατομμύρια.

Αξίζει να επισημάνουμε πως o Βαγγέλης Παυλίδης αποτελεί προιόν της πολύ καλής Ακαδημίας (στην Βόρειο Ελλάδα) Μπέμπηδες 2000, του παλαίμαχου άσου του ΠΑΟΚ, Κερμανίδη. Και παρότι είχε προτάσεις απο ΠΑΟΚ, Ολυμιακό και ΑΕΚ προτίμησε πριν κλείσει τα 17 του χρόνια να φύγει στο εξωτερικό και να πάει στην Μπόχουμ Κ17. Μετά ανέβηκε στην Κ19 της γερμανικής ομάδας, για να ακολουθησει ο δανεισμός του στην δευτερη ομάδα της Ντόρτμουντ, μετά ο προβιβασμός στην πρώτη ομάδα της Μπόχουμ και η απογείωση του μέσω της Βίλεμ.

Ο Παυλίδης ουσιαστικά απο μικρός επέλεξε έναν δρόμο που λίγοι συνομηλικοί/συμπατριωτες του προτιμούν, δηλαδή να φύγει για το εξωτερικό απο το να γευτεί την ψεύδαίσθηση πως είναι μέλος των Ακαδημιών κάποιας ομάδας απο την Big 4. H εξελιξή του τον δικαιώνει και θυμίζει τον αντίστοιχο δρόμο που είχε επιλέξει και ο Τάσος Δώνης.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ