ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Δάγκωμα κάτω από τη ζώνη

Sweden's Mikael Lustig lies on the pitch in pain after a challenge, during the Euro 2016 Group E soccer match between Ireland and Sweden at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, France, Monday, June 13, 2016. (AP Photo/Christophe Ena)
Sweden's Mikael Lustig lies on the pitch in pain after a challenge, during the Euro 2016 Group E soccer match between Ireland and Sweden at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, France, Monday, June 13, 2016. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Επιτέλους στο τομέα του ποδοσφαιρικού καυγά, του ποδοσφαιρικού μαλλιοκούβαρου ήρθε η ώρα της εξέλιξης. Γράφει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

Αυτό ναι, αποτελεί μια κάποια πρωτοτυπία. Επιτέλους στο τομέα του ποδοσφαιρικού καυγά, του ποδοσφαιρικού μαλλιοκούβαρου ήρθε η ώρα της εξέλιξης. Ήρθε η ώρα που κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά και λέμε "από ΕΔΩ και πέρα αλλάζουμε, γινόμαστε καλύτεροι".

Διότι μόνο αυτήν την ανάγνωση μπορεί να σηκώσει η καταπληκτική είδηση που μας έρχεται από την Γαλλία και που ουσιαστικά είναι λες και ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ για ετούτη την στήλη. Και ΝΑΙ, την πήρα πρέφα λίγο αργά μιας και έλαβε χώρα στο ΕΥΓΑ του 2019, αλλά ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΕΝΤΑΞΕΙ;

Εξηγώ.

Σε μια τοπική λίγκα της ανατολικής Γαλλίας λοιπόν και συγκεκριμένα ΜΕΤΑ τον αγώνα της Terville με την Soetrich, δύο ποδοσφαιριστάς (ένας από κάθε ομάδα) άρχισαν να τα λένε σε έντονο ύφος (θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να πει ότι αντάλλαξαν και "γαλλικά", αλλά ήταν ούτως ή άλλως Γάλλοι, οπότε τι θα αντάλλασσαν) και για να μην σας τα πολυλογάμε, δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα κλωτοσμαπίδια και οι ματσολιές, τα όπλα του λαού δηλαδής.

Μέχρι εδώ σχετικά καλά και λίγο-πολύ αναμενόμενα. Δεν είναι δα και κάτι τόσο περίεργο να παίζει τσαμπουκάς μεταξύ δύο παικτών μετά από έναν αγώνα. Αλλά σε αυτό ακριβώς το σημείο μπαίνει στο πλάνο ο επονομαζόμενος "ειρηνοποιός" (ένας ΔΕΥΤΕΡΟΣ παίκτης της Terville), το άτομο εκείνο που εμφανίζεται σε ΚΑΘΕ καυγά, για να χωρίσει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και με ένα καλοζυγισμένο "ρε παιδιά, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, έλα τελείωσε, τελείωσε λέμε, ΤΕΛΟΣ", επιχειρεί να ολοκληρώσει με όσο το δυνατόν πιο αναίμακτο τρόπο την σύρραξη.

Εδώ λοιπόν είναι το σημείο που η ιστορία μας ακολουθεί έναν άλλο δρόμο και εκτοξεύει τον μύθο της στην στρατόσφαιρα.

Διότι λέβεντες και λεβέντενες, σε ΑΥΤΟ το σημείο ένας εκ των τσαμπουκαλεμένων παικτών (o παίκτης της Soetrich) αποφασίζει ότι δεν του αρέσει καθόλου η επέμβαση του ειρηνοποιού και αλλάζοντας αστραπιαία επίπεδο (το λεγόμενο level change που λένε και στο ΜΜΑ, τεχνική ορολογία ξηγιέμαι δεν είμαι κανένας αγύρτης), του καταφέρνει ΚΟΜΒΙΚΟ χτύπημα. Που τι χτύπημα δηλαδή του δάγκωσε το πουλί. Το μέλος. Το πέος, τον παργαλάτσο πως το λένε. Όχι δεν υπερβάλλω. Όχι δεν το βγάζω από το μυαλό μου. ΕΣΚΥΨΕ. ΚΑΙ. ΤΟΥ. ΔΑΓΚΩΣΕ. ΤΟ. ΠΟΥΛΙ.

Και όχι τίποτα δαγκωματιές ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, τίποτα αεροδοντιές με περισσότερο θόρυβο και λιγότερη ουσία. Μιλάμε για κανονική δαγκωματιά, τύπου σου κόβω κομμάτι εγώ τώρα. Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη. Ο Soetrich-ιος ρίχνει δαγκωματιά κύρους στον ειρηνοποιό της Terville και του κάμει τέτοια ζημιά στον παντελονάτο του φίλο, που ο Terville-ιος αναγκάζεται να πάει στο νοσοκομείο για ΔΕΚΑ ράμματα. ΔΕΚΑ σας λέμε. Ο τύπος δεν τόνε δάγκωσε σα να λέμε, πήγε να φάει ολάκερο το σάντουιτς και να με σχωρνάτε για την έκφραση.

Το από εκεί και πέρα δεν αφορά την στήλη. Για τους τύπους θα πούμε ότι ο πεοδαγκωτής τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε χρόνων από τα γαλλικά γήπεδα, πράγμα που μας φαίνεται σχετικά τίμιο ως τιμωρία, αλλά ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ.

Η ουσία που λέτε είναι πως από ΕΔΩ και πέρα, όταν θα ξεσπά κάποιος καυγάς τρικούβερτος μεταξύ παικτών σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, ή στην φυσούνα, ή κάπου κοντά σε μια αθλητική εγκατάσταση τέλος πάντων μην είστε κι εσείς τόσο της λεπτομέρειας, τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει. Ο πήχης δεν έχει ανέβει ή κατέβει, ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΙΑ.

Το πρώτο μας ερώτημα δεν θα είναι πλέον το "έλα ρε, έπεσε πολύ μάπα; ΓΙΝΗΚΕ ΧΑΜΟΣ;", αλλά ένα ΠΟΛΥ διαφορετικό "έλα ρε, του δάγκωσε το πουλί;". Τις περισσότερες φορές η απάντηση που θα λαμβάνουμε θα είναι κάτι του στυλ "τι να του δάγκωσε; Ψυχοπαθής είσαι ρε;", αλλά πλέον εμείς θα έχουμε ΑΥΤΗΝ την υπόθεση που θα μας επιβεβαιώνει πως ΝΑΙ, ασφαλώς και μπορεί κάποιος να δάγκωσε το πουλί κάποιου άλλου γιατί υπάρχει ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ.

Α ναι. Για να μην το ξεχάσω. Καλά ο δαγκαστής να αποκλειστεί για μια πενταετία. Ο δαγκωμένος που έφαγε εξάμηνο αποκλεισμό όμως ΓΙΑΤΙ; Δηλαδή γιατί τιμωρήθηκε; Με βάση ποια λογική; "Εντάξει κύριε αυτός σας δάγκωσε, εσείς όμως δεν μπορούσατε να τραβήξετε το μέλος σας από την γραμμή του πυρός; Δηλαδή να ξέρουμε και τι λέμε. Εξάμηνος αποκλεισμός". Ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

Αν αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη αδικία της σεζόν τότε ποια είναι; ΚΑΙ με δαγκώσανε στο πέος ενώ πήγα να χωρίσω καυγά ΚΑΙ χρειάστηκε να κάνω δέκα ράμματα ΚΑΙ έφαγα εξάμηνο αποκλεισμό; Δεν είναι τελικά να κάνεις καλές πράξεις στις μέρες μας.

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ