ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Λόρις Κάριους τεράστιε, προχώρα μπροστά

Liverpool goalkeeper Loris Karius can't stop the ball shot by Real Madrid's Gareth Bale during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Liverpool goalkeeper Loris Karius can't stop the ball shot by Real Madrid's Gareth Bale during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Τον πολεμούν. Τον λοιδορούν. Τον συκοφαντούν. Τον βγάζουν άσχετο. Άμπαλο. Ανέκδοτο. Ποιον; Τον Λόρις Κάριους. Τον πρωταθλητή Ευρώπης. Γράφει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

Που εντάξεις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, αλλά αν ΔΕΝ είχε φάει εκείνα τα γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ, πρωταθλητής Ευρώπης δεν θα ήταν; Μην το ψάχνετε. ΝΑΙ είναι η απάντηση. Και σας το λέω εγώ, που αυτά τα ψάχνω δεν είμαι κανένας λεβιές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επαναλάβω την αγάπη μου για τον όρο "λεβιές", που είναι ένας χαρακτηρισμός που για κάποιο λόγο έχουμε ξεχάσει. Και είναι εξαιρετικά στενάχωρο που τον έχουμε ξεχάσει τον εν λόγω χαρακτηρισμό, γιατί αλήθεια τι πιο ωραίο από το να σε ρωτάνε "να σου πω ρε συ, τι γνώμη έχεις για τον τάδε" και εσύ να απαντάς "είναι λίγο λεβιές"; Επαναφέρω λοιπόν την ανάγκη χρησιμοποίησης του όρου, καθώς και την ανάγκη χρησιμοποίησης του χασταγκ #levies. Σας ευχαριστώ.

Επιστρέφουμε στην κανονική ροή του προγράμματός μας. Ο Λόρις Κάριους λοιπόν είναι ένας άξιος τερματοφύλακας (ίσως το παρακάνουμε ελαφρώς, αλλά μπορεί να διαβάζει την στήλη οπότε οκ) και ένας (παρά τρίχα) πρωταθλητής Ευρώπης. Ως τέτοιος και τέτοιος που είναι, οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό του τώρα που φαίνεται πως η τρισκατάρατη Μπεσικτάς ΔΕΝ θα προχωρήσει σε ενεργοποίηση της οπσιόν αγοράς του παίκτου από την Λίβερπουλ, επειδής λέει δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του, ενώ επιπλέον έχουν λέει παράπονα στην ομάδα από την εξωγηπεδική του ζωή.

Θέλετε κι άλλα; Του προσάπτουν λέει πως έχει να κρατήσει το τέρμα του καθαρό από γκολ από τον μήνα Νοέμβριο (του 2019, δεν μας έρχεται από το μέλλον), ενώ σε αγώνα κυπέλλου "έφαγε" έξι (6) τεμάχια από την Ερζερουμσπόρ. Καταρχήν ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΖΕΡΟΥΜΣΠΟΡ και ποιος υποστηρίζει πως είναι υπαρκτός σύλλογος; Όχι εγώ πάντως, άρα μάλλον δεν υπάρχει. Μου αρέσουν γενικά αυτά τα επιχειρήματα από τιτάνιο. Αλλά ναι. Ποια Ερζερουμσπόρ τώρα. Επιπλέον. Δεν κατάλαβα δηλαδή, τι σημαίνει έχει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του από τον Νοέμβρη; Μόνος του παίζει; Οι κεντρικοί αμυντικοί μπροστά του που είναι; Πήγανε να ρίξουνε Τζόκερ; Περνάνε πίστα στο Σινόμπι; Τα πλάγια μπακ; Τα χαφ; Για καφέ όλοι; Κρυωμένοι; Πόσες ακόμα ανορθογραφίες θα πιστωθεί ο κοτσιδάτορας Λόρις;

Αφήστε που περνάνε στα ψιλά τον πρόσφατο χωρισμό του από την κυρά Σοφία που δηλώνει μονδέλα. Δηλαδή συγγνώμη κιόλας κύριοι της Μπεσικτάς ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ, ΑΠΟ ΜΑΣΙΦ. Που είμαστε άνδρες και κλαίμε. Που είμαστε ΡΣΕΝΙΚΑ και λυγάμε από τα χτυπήματα της ζωής.

Βέβαια σε αυτό το σημείο, θα μπορούσε να έρθει ένας κακοπροαίρετος και να πει πως και πριν και μετά και αφού και διότι των προβλημάτων κουμπαράς ποδοσφαιρικός ήταν, αλλά σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ αυτός ο κακοπροαίρετος άνθρωπος και πως ποτέ δεν θα τον χαρακτήριζα «κουμπαρά», «τροχονόμο», ή "κουνελοπνίχτη". Είναι χαρακτηρισμοί έξω από εμένανε, που δεν τους πιστεύω, αλλά τους αναφέρω εδώ για να μην λέτε πως γέρνω προς την μια και μόνο πλευρά της συζήτησης.

Αλλά έστω πως ισχύουν όλα. Κάθε σταγόνα, ΚΑΘΕ επιχειρήματος. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΑΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΚΑΚΗ ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΗ ΖΩΗ; Τι σημαίνουν κάτι δηλώσεις τύπου «του αρέσει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ η νυχτερινή ζωή της πόλης»; Τι πρέπει να κάνει δηλαδής στα 26 του; Να μένει μέσα πρωί-βράδυ και να ξεμυτάει μόνο για προπονήσεις και αγώνες; Εσώκλειστο θέλετε να τον έχετε κύριοι της Μπεσικτάς; Τερματοφύλακα θέλετε ή καλόγρια;

Και άντε και του αρέσει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ η νυχτερινή ζωή. Αντί να λέτε ευχαριστώ ρε κακομοιραίοι που έχετε έναν ξανθό ΚΟΥΡΟ να τριγυρνάει στα εδάφη σας και να σας δίνει αξία, θέλετε να τον σταυρώσετε κιόλα; Θα προτιμούσατε να βγαίνει στα κρυφά, σαν τον νίντζα μέχρι το περίπτερο, να παίρνει μια κοακόλα και ένα κρουασάν ξέρω γω (δεν ακούγεται πολύ καλός συνδυασμός) και να γυρνάει στο σπίτι του, κλειδαμπαρωμένος πίσω από 20 κλειδαριές λες και φοβάται μην του την πέσουν οι μασόνοι και οι πράκτορες του Σόρος;

Για σας παρακαλώ σοβαρευτείτε εκεί στην Μπεσικτάς επιτέλους.

Λόρις Κάριους, φύλακα και προστάτη και πρωταθλητή Ευρώπης (σχεδόν), συνέχισε με το κεφάλι ψηλά. Είσαι σε καλή ηλικία για να έρθεις στην Ελλάδα και σε περιμένω με χαρά για να σου δείξω τα μπαρ της Αθήνας. Εκτός αν πας Θεσσαλονίκη οπότε θα πρέπει να παίρνω τραίνο ή αεροπλάνο για να έρχομαι και θα είναι κάπως δύσκολο. Αλλά οκ, θα την βρούμε την άκρη.

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

Photo Credits: AP Photo/Pavel Golovkin

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ