ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Μια Τρίτη με Ταμαντανί, είναι μια καλή Τρίτη

Μια Τρίτη με Ταμαντανί, είναι μια καλή Τρίτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φίλες και φίλοι, ο πρώην αμυντικός μέσος της ομάδος της ΑΕΚ, Ταμαντανί "Ταμ" Ενσαλίουα, αποφάσισε πως έπρεπε να φτιάσει ένα χιπ χοπ κομμάτι αφιερωμένο στην παλιά του ομάδα. Και ΕΔΩ να σταματούσε θα ήταν αρκετό. Γράφει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

Ενδέχεται το όνομα Ταμαντανί Ενσαλίβα ή Ενσαλίουα αν θέλουμε να είμαστε απολύτως σωστοί να μην λέει και πάρα πολλά στους νεαρότερους αναγνώστες και στις νεαρότερες αναγνώστριες αυτής εδώ της στήλης.

Ξεπερνάμε το ξεκαρδιστικό του πράγματος, αυτό δηλαδή που μόλις υποστήριξα πως αυτή εδώ η στήλη έχει αναγνώστες και αναγνώστριες και προχωράμε. Ή και όχι. Δεν κατάλαβα δηλαδή, ναι έχει αναγνώστες και αναγνώστριες, τι πρόβλημα έχετε εσείς οι χέητερζ να πούμε; Δεν μποράμε όλοι να είμαστε ο Μανώλης Γαβαθιώτης ασούμε, αυτές οι κορυφογραμμές σπουδαιότητας δεν είναι για εμάς.

Τέλος πάντων, τι λέγαμε; Α ναι, ο Ταμαντανί. Ο ΤΑΜ για τους φίλους μιας και πολύ συχνά αναφερόταν ως ΤΑΜ ΕΝΣΑΛΙΟΥΑ, το οποίο όντως είναι πιο κοφτό και μαγκιόρικο από το Ταμαντανί.

Ο ΤΑΜ λοιπόν είχε πάνδα αγάπη για το χιπ χοπ, δεν την έκρυβε και με το ποδόσφαιρο να μην υπάρχει στην ζωή του πλέον, έχει αφοσιωθεί πλήρως στα ΜΠΗΤΣ και στα ΡΑΗΜΣ που λένε. Το καλλιτεχνικό του είναι το Wazzzay (τόνε βρίσκετε εδώ: https://www.instagram.com/wazzzay_official/) και όπως μας ενημερώνει ο ίδιος "κλωτσάει μουσικές μπάλες" ή αν το θέλετε στο αυθεντικό “I kick music balls”. Όπως την βρίσκει κανείς Ταμ μου. Μουσικές μπάλες; Μουσικές μπάλες.

Λογικό βέβαια είναι να υπάρχει μια απορία γύρω από το γιατί τόνε θυμήθηκα Δευτέρα 15 Ιούνη του 2020. Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή.

Φίλες και φίλοι, ο πρώην αμυντικός μέσος της ομάδος της ΑΕΚ, Ταμαντανί "Ταμ" Ενσαλίουα, αποφάσισε πως έπρεπε να φτιάσει ένα χιπ χοπ κομμάτι αφιερωμένο στην παλιά του ομάδα. Και ΕΔΩ να σταματούσε θα ήταν αρκετό. Θα είχε σκαρφαλώσει αρκετά ψηλά εις στο επικόμετρο για να σταματήσουμε Ο,ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΟΥΜΕ και να αφιερώσουμε κάποια λεπτά από την ζωή μας δια την ακρόαση της δημιουργίας του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή με την τιμημένη φανέλα της εθνικής Καναδά. Αλλά ο ΤΑΜ της καρδιάς μας το πήγε ένα ΜΑΓΙΚΟ βήμα παραπέρα, καθώς αποφάσισε πως ένα ΠΟΛΥ μικρό ποσοστό της δημιουργίας του θα έχει αγγλική ρίμα, μια και τα υπόλοιπο παίζει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με τον ποδοσφαιρικό ΦΙΦΤΙ ΣΕΝΤ να λέει ξανά και ξανά:

Έλα στο γήπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια,

γίνε μέλος δικέφαλο, όλα ή τίποτα,

η ομάδα πε η πολύ σκληρά, όλα τα δικέφαλο

ομάδα μου πε η πολύ σκληρά, όλα τα δικέφαλο

Η σύνθεση λέγεται (ΑΣΦΑΛΩΣ) "Sklira", επειδή δεν ξέρω αν σας είπα αλλά η ομάδα μου πε η πολύ σκληρά και κατά πως φαίνεται είναι ένας φόρος τιμής του Καναδού διεθνή στην τελευταία ομάδα που του εμπιστεύτηκε πραγματικό χρόνο ποδοσφαιρικό εις το χορτάρι.

Μετά την ΑΕΚ βλέπετε, αν και δοκίμασε αρκετές ομάδες στην πορεία του στο ποδοσφαιρικό άγνωστο δεν κατάφερε ποτέ να "σπάσει" το διψήφιο φράγμα συμμετοχών σε μια σεζόν. Κάτι δεν του έκατσε του παιδιού, κάτι δεν του πήγε καλά. Ίσως το μυαλό του είχε θολώσει από τις ρίμες και τα φλόουζ, ίσως η ζωή του χιπ χοπ καλλιτέχνη είχε πλέον βγει μπροστά από αυτή ενός ταπεινού ποδοσφαιριστή.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ΟΦΕΙΛΕΤΕ να κάνετε είναι να ακούσετε το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ “Sklira” του Ταμαντανί "Ταμ" Ενσαλίουα και να καταλάβετε πως το πραγματικό, το ψυχωμένο χιπ χοπ δεν μετράει αποστάσεις, γλώσσες και θεματικές. Αυτά που έχει να τα πει θα τα πει, είτε αρέσουν είτε δεν αρέσουν.

Μόνο αν θα μπορούσα.

Ίσως να εκφράσω.

Αν δεν πειράζει δηλαδή.

Σε κάποιο σημείο ο Ταμ αναφέρει πως "ktisame to gipedo", κάτι που λυπάμαι αλλά δεν έχει γίνει. Εκτός αν ο Ταμ αναφέρεται σε κάποιο άλλο γήπεδο, οπότε ναι, αυτό μπορεί να έχει χτιστεί. Πάντως αυτό στην Νέα Φιλαδέλφεια είναι ακόμα στο δρόμο, δεν το έχει παραδώσει ακόμα ο κούριερ.

Θα μου πείτε, σημαντική λεπτομέρεια ρε συ Μάκη; Ίσως και να είναι. Φαντάζεστε να γίνει τεράστια επιτυχία το “Sklira” και να έρχονται από κάθε γωνία της γης στην Νέα Φιλαδέλφεια, επειδής ακούσανε ότι "ktisame to gipedo" και να είναι ακόμα οικοδομή;

Ε, όσο να πεις θα είναι ένα κάποιο επικοινωνιακό φάουλ. Λυπάμαι Ταμ, αλλά το σωστό να λέγεται.

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ, εκτός από το τραγούδι του Ταμ που το ακούτε ΕΔΩ:

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ