ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Μίνο Ραϊόλα Σε Αγαπώ

Ibrahimovic's agent Mino Raiola arrives at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 26, 2010. Ibrahimovic's agent Mino Raiola meet Barcelona FC President Sandro Rosell and Adriano Galliani today at noon to negotiate the acquisition of the Swedish striker Zlatan Ibrahimovic. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ibrahimovic's agent Mino Raiola arrives at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 26, 2010. Ibrahimovic's agent Mino Raiola meet Barcelona FC President Sandro Rosell and Adriano Galliani today at noon to negotiate the acquisition of the Swedish striker Zlatan Ibrahimovic. (AP Photo/Manu Fernandez) ASSOCIATED PRESS

Ο Μάκης Παπασημακόπουλος αποθεώνει τον Μίνο Ραϊόλα που έκλεισε το ντήλι της χρονιάς με την μεταγραφή του Χάαλαντ στην Ντόρτμουντ. Αυτό ακριβώς ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

Μα τι υπέροχος τρόπος να τελειώσει η δεκαετία. Ή να αρχίσει η καινούργια, ανάλογα με το πότε διαβάζετε το κείμενο ετούτο. ΑΝ το διαβάζετε, επειδή παίζει να μην το διαβάζει κανείς πλην εμού, οπότε γεια σου Μάκαρε καλή χρονιά φιλέ μου.

Σε κάθε περίπτωση και ενώ ο αγέρας λυσσομανάει απόξω και τα καλοριφέρια δουλεύουν διπλοβάρδια, εγώ έρχομαι για να σας πω και να σας ευχηθώ το 2020 να σας πάει καλά και να σας φέρει στα κεφάλια τις ευλογίες του Μίνο του Ραϊόλα, του μοναδικού ανθρώπου που έχει πλέον σημασία στον πλανήτη.

Διότι ο Μίνος έκλεισε το ντήλι της χρονιάς, στέλνοντας τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι όταν θέλει να κλείσει μια συμφωνία για πάρτη του, δεν μετράει ούτε χριστούγεννα, ούτε πρωτοχρονιές, ούτε πάσχατα.

Μα δεν έχουμε ανοίξει δώρα Μίνο μου, ποια μεταγραφή, του λένε του Μίνου. ΠΑΦΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΤΑΓΕΣΤΕ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΝΤΗΛΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟ ΤΟΝ ΞΑΝΘΟΜΠΑΜΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΚΑΝΟΜΕ, τους απήντησε ο μεγαλο-ατζέντης.

Το είπε και το έκανε, δεν το ξεστόμισε έτσι τυχαία. Τον ήθελε η Μάτζεστε Γιουνάη, πολύ ωραία τους λέει, δύο βαλίτσες χρήμα για τον ξανθομπάμπουρα και μιάμιση βαλίτσα χρήμα για μένα.Ξεροκατάπιανε στην Γιουνάη, σου λένε τόνε θυμόμαστε αυτόνα από τα παλιά, τι μιάμιση βαλίτσα χρήμα για σας κύριος, σοβαρευτείτε μέρες που είναι, έχετε απόλυτο δίκαιο τους απαντάει ο Μίνος, μισό λεπτό κι έρχομαι.

Φεύγει λοιπόν ο Μίνος, στην Γιουνάη κάνουν τον σταυρό τους, ρε λες να τον έπιασε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και να μας κάνει καμιά καλή κίνηση και πάρουμε τον παίκτη; Άγιες μέρες είναι σου λένε οι άνθρωποι, γίνονται θαύματα.

Μίνο Ραϊόλα Σε Αγαπώ

Ο Μίνος όμως είχε άλλα σχέδια. Πάει βαράει την πόρτα του μπαμπά Χάαλαντ, του περίφημου Αλφ-Ίνγκε. Ρε συ Αλφ του λέει, επειδής μου λένε κάτι δικά τους από την Γιουνάη και ΚΑΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. Επειδής είναι κρίμα να πάρω εγώ μιάμιση βαλίτσα χρήμα μέρες που είναι, να βάλω και μια για σένα; Και το ρωτάς του λέει ο Αλφ, πήγαινε ζήτα και τρεις. Γυρνάει στην Γιουνάη ο Μίνος, δύο βαλίτσες για τον μικρό, μιάμιση για μένα και μιάμιση ακόμα για τον πατέρα και να μου πείτε και ένα ευχαριστώ, γιατί ο πατήρ είπε να ζητήσω τρεις.

Ξεροκαταπίνονε στην Γιουνάη, ψάχνουν κάτι χάπια για την πίεση, δεν βρίσκουν, βάζουν μια κομπρέσα, αλλά πριν προλάβουν να κατεβάσουν παλμούς ο Μίνος τους δίνει και το τελειωτικό χτύπημα. Α ναι και που είστε τους λέει, σάματις βρείτε τις βαλίτσες, βάλτε και έναν όρο στο συμβόλαιο που να λέει πως αν γουστάρει καμιά ομάδα, έρχεται και τόνε παίρνει κοψοχρονιά με κανένα σαραντάρι άντε πενηντάρι κατομμύρια.

Τον έψαχναν στα πατώματα τον Γούντγορντ, έλα σήκω ρε αφεντικό και έχουμε δουλειές να του λένε, λίγο νερό ρε παιδιά ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ να φωνάζει ο αρχικαπετάνιος του καραβιού της Γιουνάη, καρδιακούς θα μας κάνεις παναθεμάσε του φωνάζουνε του Μίνου, τα μαζεύει ο Ραϊόλα και πάει για αλλού.

Το αλλού τελικά ήταν το Ντόρτμουντ με την Μπορούσιά που είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δηλαδή ένα σκασμό λεφτά σε Μίνο και Χάαλαντ Σήνιορ και Χάαλαντ Τζούνιορ και μια εξαιρετικά χαμηλή ρήτρα που επιτρέπει στο νεαρό ξανθομπάμπουρα να κάτσει μια σεζόν άντε δύο και μετά να πάει σε πιο ακριβούς προορισμούς με ευκολίες πληρωμής.

Και όλα αυτά επειδή έχει μάνατζερ τον Μίνο τον Ραιόλα, ο οποίος όσο χρόνια και αν περάσουν ξέρει να μοιράζει εγκεφαλικά με την σέσουλα σε όποια ομάδα τον πλευρίσει με την λογική του «δεν μπορεί, θα του τα εξηγήσουμε όμορφα, ότι εμείς ενδιαφερόμαστε για τον παίκτη και μέχρι εκεί, επαγγελματίας είναι θα καταλάβει».

Αφελέστατοι. Στον Μίνο δεν ξηγιόμαστε έτσι. Στον Μίνο αν δεν ανοίξεις διαπραγματεύσεις με ένα «τι θέλει ο Μίνος μου, τι να του φέρουμε του Μίνου μας», προκοπή δεν κάνεις, αυτό έπρεπε πλέον να είναι εμφανές και αμίλητο. Έπρεπε να γίνεται αυτόματα, πόσο μάλλον στην περίπτωση του νεαρού Χάαλαντ που είναι ακόμα άγουρος και νέος στην ποδοσφαιρική πιάτσα και δεν έχει (ακόμα) τις απαιτήσεις κάποιου top class παίκτη. Κοινώς, κάνει κουμάντο ΑΠΟΛΥΤΟ ο Μίνος.

Αν του πει να παει στην Δόξα Μαλαγάνας, θα πάει και θα πει και ένα τραγούδι, αρκεί βέβαια η τίμια Δόξα να δώσει στον Μίνουλα ένα μπαούλο χρυσές λίρες κατοχικές. Τι κι αν το παιδί να τσινάει επειδή θα παίζει Δ’ τοπικό; Το μπαουλο του Μίνου να είναι καλά. Ακούς εκεί έχει και απαιτήσεις ο σπίνος. ΟΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, σαν παλιός καλός πάτερ φαμίλιας σε τηλεοπτική οικογένεια ελληνική της δεκαετίας του 80.

Είναι να μην τον αγαπάς μετά;

Αυτό ακριβώς ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ