ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

To σουβλάκι Τσιτσιπάς ΣΩΖΕΙ

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning the first set during his match against Alexander Zverev of Germany at the ATP Cup tennis tournament in Brisbane, Australia, Sunday, Jan. 5, 2020. (AP Photo/Tertius Pickard)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning the first set during his match against Alexander Zverev of Germany at the ATP Cup tennis tournament in Brisbane, Australia, Sunday, Jan. 5, 2020. (AP Photo/Tertius Pickard) AP

Γνωστό ελληνικό εστιατόριο της Μελβούρνης "Stalactites" έφτιαξε κατά την διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν το περίφημο Tsitsipas Souvlaki. Ο Μάκης Παπασημάκοπουλος προτείνει κι άλλες περσόνες του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου.

Ναι και μια είδηση που συνδυάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ: ΚΑΙ τον the-man-of-the-hour Στέφανο Τσιτσιπά ΚΑΙ το σουβλάκι το οποίο πάει με όλα και παντού ΚΑΙ μια καλή προσπάθεια που συνδέεται με μια καταστροφική είδηση που απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στην Αυστραλία λοιπόν, το γνωστό ελληνικό εστιατόριο της Μελβούρνης "Stalactites" έφιασε κατά την διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν το περίφημο Tsitsipas Souvlaki με το όνομα, σε μια προσπάθεια να μαζέψει χρήματα για λογαριασμό διαφόρων σωματείων και οργανισμών που προσπαθούσαν να βοηθήσουν με την κατάσβεση των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στην χώρα, αλλά και την ευρύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Τα χρήματα που εν τέλει "μάζεψε" το Tsitsipas Souvlaki άγγιξαν τα 20.000 δολάρια Αυστραλίας, ένα ποσό που λειτούργησε ως μια πάρα πολύ δυνατή οικονομική "ένεση" τόσο για το Country Fire Authority (CFA) όσοι και για το Wildlife Victoria και ήρθαν να προστεθούν στα 10.000 δολάρια που είχαν ήδη δωρίσει οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Σε "ψυχρά" νούμερα, το Tsitsipas Souvlaki πούλησε 1156 κομμάτια που δεν τα λες και λίγα.

Εντούτοις.

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ λέγω. Παρά το δεδομένα εξαιρετικό μήνυμα της προσπάθειας, αλλά και το εξίσου εξαιρετικό της αποτέλεσμα, η στήλη, ως τέτοια που είναι, αναρωτιέται αν.

ΑΝ…

…θα ήταν καλύτερα τα αποτελέσματα αν το εστιατόριο Stalactites "έχτιζε" την προσπάθειά του γύρω από κάποια άλλη περσόνα του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. Αν δηλαδή στην θέση του φιλότιμου και ταλαντούχου Στέφανου Τσιτσιπά, οι Stalactites έβαζαν κάποιον άλλο διάσημο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

- Τον Τάκη Γκώνια: έμπειρος. Ταξιδεμένος. Με τακτική άποψη για τα πάντα και πάνω από όλα ενεργός στον αθλητικό κόσμο. Ο μοναδικός που μας άνοιξε τα μάτια και μας είπε ότι ο Ντιέγκος ο Σιμεόνες ήσαντο για τα χάρχαλα.

- Τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Αιωνόβιος καταρχήν. Υπάρχουν παιδιά (εγώ) που γεννήθηκαν, πήγαν νήπιο, πήγαν δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο, έπιασαν τα 40 και βλέπουν τον Βασιλακόπουλο ακόμα στην θέση του. Αν αυτό δεν λέει κάτι για το ΠΟΣΑ ξέρει (πιθανόν και το μυστικό της αιώνιας ζωής) τότε τι άλλο να σας πω

- Τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ. Λίγο leftfield επιλογή αλλά και μόνο Ο Δρόμος Προς Την Δόξα και Ο Μεγάλος Αγώνας αρκούν για να του δώσουν την αξία εκείνη που θα μπορούσε κανείς να αποτυπώσει σε ένα σουβλάκι.

- Τον Νίκο Τσιαντάκη. Επιστήμων και πολυπράγμων, ο Νικόλας σίγουρα θα πουλούσε άπειρα Tsiantakis Souvlaki, ως σύμβολο των επιστημών, του ποδοσφαίρου και της κομμωτικής. Όπως (πιθανόν) να έλεγαν στην Αυστραλία: he ticks all the boxes. Αν τα κουτιά έλεγαν ποδόσφαιρο, επιστήμες, κομμωτική. Όχι απαραίτητα με αυτήν την σειρά.

- Τον Αντώνη Ρέμο. Αφού κάνει για τους Σαουδάραβες στην Μύκονο, γιατί να μην κάνει για τους souvlaki aficionados της Αυστραλίας; Θα τους πάρει τα σώβρακα και τα τζατζίκια ο Αντουάν χωρίς πολλά-πολλά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ενδεχομένως και από κεκτημένη ταχύτητα, μπορεί το Remos Souvlaki να βγει και να κοστίζει με το καλήμερα 1000 δολάρια, που όσο να πεις κάνει το μαζικό appeal μια κάπως πιο δύσκολη ιστορία.

- Ελένη Φουρέιρα. Διεθνή λάμψη έχει. Εντυπωσιακή κορμοστασά έχει. Να χορεύει ξέρει. Τι άλλο να ζητήσει μια σουβλακο-καμπάνια; Το Souvlaki Foureira θα ήταν βέβαια αναγκαστικά λίγο αλαφρύ, λίγο με αβοκάντο, λίγο με σουβλάκι κοτόπουλο, ίσως και με μανιτάρια αντί κρέατος, θα έπρεπε δηλαδής κάπως να παρουσιάζεται πιο προχωρημένο, πιο γκουρμέ, πιο αλαφρύ. Κάτι που όταν μιλάμε για σουβλάκι θα έπρεπε αυτομάτως να σε αποκλείει, αλλά επειδή μιλάμε για καλό σκοπό, εγώ λέω να το επιτρέψουμε.

- Γιάννης Βαρουφάκης. Εδώ παίζουμε και σε current affairs επίπεδα. Δεδομένη η αποδοχή που τυγχάνει ο Γιάνης (με ένα ή δύο ν, ό,τι θέλει ο πελάτης) από την ακαδημαϊκή κοινότητα της Αυστραλίας, ικανός στον λόγο του είναι χωρίς αμφιβολία (στα όρια του παπατζή θα έλεγα κάποιος κακοπροαίρετος ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΓΩ), άρα συγκλονιστικά εύστοχη επιλογή για σουβλακο-ambassador, πόσο μάλλον ένα σουβλάκι που θα φέρει το όνομά του.

Ασφαλώς υπάρχουν και φυσιογνωμίες και προσωπικότητες που ξεχνάμε. Οπότε ζητάμε από εσάς τους τρεις αναγνώστες της στήλης (γειά σου μαμά, γεια σου μπαμπά, γεια σου φανταστικέ μου φίλε Ιερώνυμε) να μας στείλετε τις δικές σας προτάσεις για τα επετειακά και fundraising σουβλάκια σας. Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία μπορεί να έχουν καταλαγιάσει μια ιδέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται και άλλη υποστήριξη οι περιοχές που εχτυπήθηκαν. Και τι καλύτερο για ένα φιλανθρωπικό σουβλάκι από έναν έλληνα διάσημο, ιδανικά αθλητή, αλλά όπως είδατε δεχόμεθα και εξω-αθλητικές προτάσεις.

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ