ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Τζόουνς - Ντε Λιχτ: Σημειώσατε ΕΝΑ

Juventus' Matthijs de Ligt controls the ball during the Serie A soccer match between Atalanta and Juventus at the Gewiss stadium, in Bergamo, Italy, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Matthijs de Ligt controls the ball during the Serie A soccer match between Atalanta and Juventus at the Gewiss stadium, in Bergamo, Italy, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Αυτό όμως που αγνοούσα, είναιπως στην πάντα ενδιαφέρουσα twitter-o-σφαιρα, ο Mατάις ντε Λιχτ έχει χαρακτηριστεί λόγω των εμφανίσεών του από τους φίλους της Γιουβέντους ως "ο Ολλανδός Φιλ Τζόουνς". Σοβαρά τώρα; Γράφει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Δεν είναι δηλαδή φρέσκια η είδηση, αλλά ποιος είπε ότι αυτή η στήλη ασχολείται με την επικαιρότητα; Εδώ καλά-καλά δεν ξέρει με τι ασχολείται ΓΕΝΙΚΑ, η επικαιρότητα θα μας απασχολήσει;

Αρά το είπαμε αυτό, τελείωσε. Το συγκεκριμένο ΣΤΟΙΧΕΙΟ με το οποίο καταπιανόμαστε σήμερις, έχει να κάνει με τον Ματθαίο τον Ντε Λίχτουρα, ή Ματίας Ντε Λιχτ πως τόνε λένε αυτόν, έναν κεντρικό αμυντικό που ΚΑΙ νεαρότατος είναι ΚΑΙ ομορφονιός ΚΑΙ μας εντυπωσίασε ΟΛΟΙ την χρονιά που ο Άγιαξ προσπάθησε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, πριν πέσει πάνω στους κονδούς αλλά θανατηφόρους κροτάφους του Λούκας Μόουρα.

Ο Ματθαίος λοιπόν, εκείνο το καλοκαίρι επέλεξε τελικώς να πάει στην Γιουβέντους, η οποία του έδωσε ένα σκασμό λεφτά, οπότε γιατί να μην πάει δηλαδής; Η πραγματικότητα του ιταλικού πρωταθλήματος όμως δεν έχει προκύψει ιδιαίτερα ονειρική για τον λεβέντη μας, ο οποίος δυσκολεύεται από την αρχή κιόλας της παρουσίας του εκεί να βρει θέση βασικού στη ενδεκάδα της Γιουβέντους, ενώ όταν μπαίνει δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον κεντρικό αμυντικό εκείνον που αποτέλεσε hot property για ούλη την νεόπλουτη και βαθύπλουτη ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Για να μην παρεξηγηθούμε ΠΑΛΙ. Προσωπικά δηλώνω ένθερμος οπαδός του Ματθαίου μας, παικτούρα μεγάλη είναι δεν το συζητώ, αλλά καμιά φορά η λάθος επιλογή ομάδας μπορεί να χαντακώσει και τους καλύτερους. Ρωτήστε αν θέτε τον Νίκολα Μάλμπασα.

Δεν του έχει βγει λοιπόν η φανέλα με τα μαυρόασπρα και τώρα αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα, ο Ματθαίος σκέφτεται να επιστρέψει δανεικός στην φωλίτσα του, στον Άγιαξ, έτσι ώστε να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και να πατήσει πάλι γερά στα ποδάρια του. Ως εδώ καλα. Θέλω να πω συμβαίνουν αυτά, δεν βγαίνει μια μεταγραφή, στην τελική δεν χάθηκε και ο κόσμος, νεαρό παλικάρι είναι.

Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΦΙΛ ΤΖΟΟΥΝΣ

Αυτό όμως που αγνοούσα, είναι πως στην πάντα ενδιαφέρουσα twitter-o-σφαιρα, ο Ματθαίος μας έχει χαρακτηριστεί λόγω των εμφανίσεών του από τους φίλους της Γιουβέντους ως "ο Ολλανδός Φιλ Τζόουνς". Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΦΙΛ ΤΖΟΟΥΝΣ. Δηλαδή μέσα σε λιγότερο από ΜΙΑ ποδοσφαιρική σεζόν, ο Ματθαίος μας έχει πάει από "ο κεντρικός αμυντικός για τον οποίο θα μιλάμε για τα επόμενα 10 χρόνια", στο "Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΦΙΛ ΤΖΟΟΥΝΣ". Τέτοια μετοχική πτώση έχουμε να δούμε από τη φούσκα του χρηματιστηρίου στα μέρη μας, τότε που ένα μεγάλο μέρος των ελλήνων είχε κοιμηθεί με την ετικέτα "μεγαλοεπενδυτές" και είχε ξυπνήσει (ξανά) με την ετικέτα "λεβενδομαλάκηδες".

Κάπως έτσι και ο Ματθαίος. Τώρα θα μου πείτε, ενδιαφέρεται ο Ματθαίος αν κάποιοι φίλοι της Γιουβέντους τον αποκαλούν "Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΦΙΛΟ ΤΖΟΟΥΝΣ" εις το φέσμπουτ; Όχι λογικά.

Αλλά αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ΑΥΤΟ: Ότι η συγκεκριμένη πτώση του Ματθαίου Ντε Λιχτ από την κορυφή στην Φιλ-Τζόουνς-ική υπόγα, αποτελεί ΔΙΚΑΙΩΣΗ μεγατόνων για τον ίδιο τον Φιλ Τζόουνς, ο οποίος Φιλ Τζόουνς ΗΤΑΝ και ΑΣΦΑΛΩΣ Φιλ Τζόουνς ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

Κοινώς, η μετοχή του έχει μείνει αμετακίνητη. Βαστάει. Είναι σταθερή. Δεν είναι μετοχή υψηλού ρίσκου-υψηλού κέρδους, όπως αυτή του Ντε Λιχτ. Είναι μια απλή μετοχή, που δεν είναι "σέξι", δεν κερδίζει κάποιο χρηματιστηριακό βραβείο, αλλά τουλάχιστον βαστάει τα λίγα που έχει και τα βαστάει καλά. Διότι, εδώ που τα λέμε, όταν είσαι ο Φιλ Τζόουνς, ότι έχεις να δεις από τον πάτο το έχεις δει. Δεν μπορεί να σε εντυπωσιάσει καμία φουρτούνα, γιατί τις έχει ζήσει όλες.

Ενώ ο Ντε Λιχτ; Τώρα ζει την πρώτη του. Τώρα βρέχεται και πνίγεται από το πρώτο τσουνάμι της καριέρας του.

Άρα; Άρα φίλες και φίλοι, το συμπέρασμα είναι ένα. Στην μάχη Ντε Λιχτ - Τζόουνς, σε αυτήν την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ μάχη, νικητής βγαίνει ο Άγγλος διεθνής.

Λογικά δεν θα ξαναβγεί νικητής σε καμία άλλη σύγκρισή του με τον Ντε Λιχτ στο μέλλον, αλλά ΤΩΡΑ, σε ΑΥΤΗ, παίρνει το μετάλλιο.

Και αν ΑΥΤΟ δεν αποτελεί απόδειξη ότι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, τότε τι να σας πω.

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ