ΣΤΙΒΟΣ

Απεβίωσε από κορονοϊό ο Βασίλης Σεβαστής

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής EUROKINISSI

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής εδώ και αρκετό καιρό έδινε τη δική του μάχη με τον κορονοϊό, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών.

Θρήνος στο χώρο του στίβου αφού ο Βασίλης Σεβαστής μετά από μάχη με τον κορονοϊό άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949, μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο δέκαθλο με κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακοί Αγώνες Στίβου του 1971 στη Σμύρνη και το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην ίδια πόλη ένα χρόνο αργότερα.

Έγινε καθηγητής φυσικής αγωγής και παρέμεινε κοντά στο στίβο όντας προπονητής επί σειρά ετών. Στη συνέχεια υπήρξε παράγοντας της Ομοσπονδίας στην οποία μάλιστα διετέλεσε και πρόεδρος.

Από το 1997 μέχρι και το 2011 ήταν πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ, ενώ από το 2012 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, διετέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Ομοσπονδιών στίβου.

Στις πρόσφατες εκλογές στον ΣΕΓΑΣ ήταν και πάλι υποψήφιος και εκλέχτηκε ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ. Ο Βασίλης Σεβαστής είχε προσβληθεί από κορονοϊό και τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Σωτηρία" αλλά, δυστυχώς, δεν άντεξε.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή την Πέμπτη (08/04). Ο Βασίλης Σεβαστής είναι ο δεύτερος παράγοντας του στίβου που αποβιώνει τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Δεκέμβριο έφυγε από τη ζωή ο άλλοτε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, σε ηλικία 82 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Ουσιαστικά ο Βασίλης Σεβαστής ήταν ο άνθρωπος που διαδέχτηκε στην προεδρία τον Στράτο Μολυβά ο οποίος είχε ηγηθεί της Ομοσπονδίας από το 1987 ως το 1997.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ