ΣΤΙΒΟΣ

ΣΕΓΑΣ: "Αντικειμενική αδυναμία του ΕΣΚΑΝ"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΣΕΓΑΣ με νέα του ανακοίνωση τοποθετήθηκε στην υπόθεση του χαμένου παγκοσμίου ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο και πέταξε το μπαλάκι στον ΕΣΚΑΝ.

Την 1η Αυγούστου κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου Κ20 η Ελίνα Τζένγκο έστειλε το ακόντιό της στα 63,96μ. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί τόσο παγκόσμιο όσο και φυσικά Πανελλήνιο ρεκόρ.

Μόνο που η εξαιρετική προσπάθεια της Ελίνα Τζένγκο δεν θα μετρήσει. Ο λόγος για τον οποίο η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν δέχεται το ρεκόρ; Επειδή η αθλήτρια δεν πέρασε αμέσως μετά τον αγώνα από έλεγχο ντόπινγκ.

Ο ΣΕΓΑΣ με νέα του ανακοίνωση τοποθετήθηκε και τόνισε πως το γεγονός ότι δεν έγινε ο έλεγχος που έπρεπε προκύπτει από την"αντικειμενική αδυναμία του ΕΣΚΑΝ και δεν είναι ευθύνη του ΣΕΓΑΣ".

Επαναλαμβάνουμε για όσους δεν θέλουν να αντιληφθούν την πραγματικότητα: "Αμέσως μόλις πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο, ο ΣΕΓΑΣ ενημέρωσε το ΕΣΚΑΝ και ζήτησε την άμεση αποστολή δειγματολήπτριας, προκειμένου να διενεργηθεί ο έλεγχος επί τόπου, κατά τη συνήθη πρακτική πολλών ετών, σε αγώνες όπου το ΕΣΚΑΝ δεν είναι υποχρεωμένο να έχει παρουσία.

Δεκάδες είναι οι ανάλογες περιπτώσεις, στις οποίες στο παρελθόν το ΕΣΚΑΝ ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά. Το ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη να ταξιδέψει δειγματολήπτρια από την Πάτρα και το ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν, αντικειμενική αδυναμία του ΕΣΚΑΝ και δεν είναι ευθύνη του ΣΕΓΑΣ. Τα αρμόδια στελέχη του ΣΕΓΑΣ, η αθλήτρια και ο προπονητής της, από το πρώτο λεπτό μετά την επίτευξη του παγκοσμίου ρεκόρ, ακολούθησαν τις οδηγίες των αρμοδίων του ΕΣΚΑΝ και τελικά με εντολή του ΕΣΚΑΝ η αθλήτρια μετέβη την επόμενη μέρα μέρα στην Πάτρα, όπου έγινε η δειγματοληψία.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε και στη σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, «όπως είναι αυτονόητο, το ζήτημα θα διερευνηθεί, ώστε, εάν και εφόσον προκύψουν, να αποδοθούν ευθύνες»".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ