ΣΤΙΒΟΣ

ΣΕΓΑΣ: Αντίθετος με την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές

Συνέντευξη Τύπου του ΣΕΓΑΣ με τους Κώστα Παναγόπουλο και Βασίλη Σεβαστή
Ο Κώστας Παναγόπουλος και ο Βασίλης Σεβαστής σε συνέντευξη Τύπου EUROKINISSI SPORTS

Ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του απαντά σε δήλωση της Τασούλας Κελεσίδου, υποψήφιας για την προεδρία της Ομοσπονδίας με την παράταξη "Αναγέννηση" και αντιτίθεται στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το ενδιαφέρον στον στίβο έχει μετατοπιστεί στα διοικητικά του ΣΕΓΑΣ και στις εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για τις 20 Μαρτίου. Ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του απαντά σε δήλωση της Τασούλας Κελεσίδου, η οποία είναι υποψήφια για την προεδρία της Ομοσπονδίας με την παράταξη "Αναγέννηση" και εκφράζει την αντίθεσή του στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας, ανέφερε σε δήλωσή της ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας και της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΣΕΓΑΣ με ηλεκτρονική ψηφοφορία και κάλεσε τα σωματεία να "επιλέξουν τη νομιμότητα και να μην επιτρέψουν να τους παρασύρει κανείς σε επικίνδυνα μονοπάτια από ανεύθυνες τοποθετήσεις για να εξυπηρετηθούν προσωπικές πολιτικές".

Στον ΣΕΓΑΣ αναφέρουν ότι για την διαδικασία του πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές, θα αποφασίσει η πλειοψηφία των Σωματείων Μελών του ΣΕΓΑΣ στη Γενική Συνέλευση στις 20/3/21, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη, πηγαίνοντας κόντρα στην απόφαση να διεξαχθούν με το σύστημα "Ζευς" που έχει προκρίνει το υφυπουργείο αθλητισμού λόγω κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Όσο εξακολουθεί η Τασούλα να εκχωρεί την υπογραφή της σε κείμενα που γράφουν τρίτοι, τόσο εκτίθεται. Λυπούμαστε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε ανάλογα. Η Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών του ΣΕΓΑΣ προκηρύχθηκε στις 29.1.21 απολύτως νόμιμα και με διατάξεις που ισχύουν και σήμερα. Για την διαδικασία του πως θα διεξαχθούν οι εκλογές, θα αποφασίσει η πλειοψηφία των Σωματείων Μελών του ΣΕΓΑΣ στη Γενική Συνέλευση στις 20/3/21, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη.

ΚΗ Αναγέννηση και η Κελεσίδου ισχυρίζονται τον τελευταίο καιρό ότι έχουν εξασφαλίσει την πλειοψηφία των Σωματείων. Τότε τι φοβούνται; Ας έρθουν στις 20 Μαρτίου στη Γ,Σ να καθορίσουν την απόφαση για το που και πως θα διεξαχθούν οι εκλογές με τις ψήφους της πλειοψηφίας των Σωματείων τις οποίες ισχυρίζονται ότι διαθέτουν.

Θα πρέπει όμως πρώτα να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:

- Γιατί δεν θέλουν οι αντιπρόσωποι να ψηφίσουν ανεπηρέαστοι μόνοι τους πίσω από το παραβάν;

- Γιατί πρέπει να ψηφίζουν έχοντας την αίσθηση ότι κάποιος τους παρακολουθεί ή μπορεί να αλλάξει την ψήφο τους;

και τέλος,

- Γιατί προεξοφλούν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν θα επιτρέπουν στους αντιπροσώπους να ψηφίζουν προσερχόμενοι ένας - ένας στις κατά τόπους Ενώσεις;".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ