ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Σφοδρή επίθεση της "ΑΚΑΣ" στην "Αναγέννηση" με φόντο τις εκλογές

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής EUROKINISSI

Η ΑΚΑΣ με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε στην "Αναγέννηση" χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο για διαπλοκή και κομματικοποίηση.

Ο χαρτοπόλεμος ανάμεσα στις δύο παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΕΓΑΣ συνεχίζεται και γίνεται ολοένα και πιο σκληρός.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της "Αναγέννησης" ήρθε η απάντηση της "ΑΚΑΣ". Η παράταξη στην οποία υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι της νυν διοίκησης επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε εκείνη της Τασούλας Κελεσίδου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Η παράταξη του παρασκηνίου, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνει τις πρωτοφανείς πρακτικές και μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν γνωστά πλέον κέντρα διαπλοκής, προκειμένου να παραπληροφορήσουν, να αποπροσανατολίσουν και τελικά να επηρεάσουν τα Σωματεία Μέλη του ΣΕΓΑΣ.

Κάνουν το μαύρο – άσπρο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, αποκρύπτοντας την αλήθεια και χρησιμοποιώντας μεθόδους παρακρατικής οργάνωσης, απειλούν και εκβιάζουν τους ανθρώπους των Σωματείων, που τους κλείνουν την πόρτα ή στηρίζουν την ΑΚΑΣ και την Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Θορυβημένοι από την συντριπτική ανταπόκριση των Σωματείων του ΣΕΓΑΣ στην υποψηφιότητα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σοφίας Σακοράφα, τις προηγούμενες ημέρες, επιδόθηκαν σε ένα όργιο πιέσεων και απειλών κατά των ανθρώπων των Σωματείων που προσυπέγραφαν τα ψηφίσματα, μέσω κομματικών και τοπικών στελεχών, καταφέρνοντας να εκμαιεύσουν από δύο Σωματεία δηλώσεις ουδετερότητας και από ένα τρίτο αναίρεση της δήλωσης στήριξης, σε ένα σύνολο 60 Σωματείων.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν τις μέρες αυτές, από αυτόν τον σκοτεινό μηχανισμό, κατά των ανθρώπων των Σωματείων μας είναι απίστευτα.

Ξεκινάνε από απειλές για μη ένταξη στο Μητρώο της ΓΓΑ και επεκτείνονται σε υπονοούμενα για τις επαγγελματικές δραστηριότητες ή τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος των ανθρώπων των Σωματείων. Υπήρξε ακόμη και απειλή για μη αντιμετώπιση θεμάτων υγείας, κατά εκπροσώπου Σωματείου από τοπικό παράγοντα!!!

Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν στην απόφαση να σταματήσουμε την δημοσιοποίηση δεκάδων άλλων δηλώσεων στήριξης Σωματείων, για να προστατεύσουμε τα Διοικητικά τους Συμβούλια, από παρόμοιες παρακρατικές πρακτικές.

Χρειάζεται όμως πολύ μεγάλο θράσος, για να μεταχειρίζεται κανείς τέτοιες μεθόδους στη σημερινή εποχή, που όλα έρχονται στο φως αργά ή γρήγορα και ακόμη μεγαλύτερο για να διαστρεβλώνει κανείς τόσο εξόφθαλμα και εξοργιστικά την αλήθεια και την πραγματικότητα, σε μια Χώρα και ένα χώρο που είμαστε όλοι γνωστοί.

Και επειδή οι άνθρωποι των Σωματείων μας έχουν αποδείξει διαχρονικά την δημοκρατικότητά τους, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων και ταυτόχρονα έχουν μνήμη και κυρίως ΚΡΙΣΗ, σύντομα θα δώσουν την απάντησή τους. Και θα είναι συντριπτική κατά της διαπλοκής, της κομματικοποίησης και της εξάρτησης από κάθε μορφής κρατικής επιβολής".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ