BET CORNER

EuroLeague: Η αγωνιστική των ψηλών

Ο Μήτογλου δίνει το χέρι στον Γουάιτ στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Μήτογλου δίνει το χέρι στον Γουάιτ EUROKINISSI

Η έφεση του Ντίνου Μήτογλου στα ριμπάουντ, η κατακόρυφη άνοδος του Γιοχάνες Φόγκτμαν και το νταμπλ νταμπλ του Έντι Ταβάρες. Η τελευταία αγωνιστική της EuroLeague ανήκει στους ψηλούς.

Η αυλαία της regular season στην EuroLeague πέφτει αυτό το διήμερο, με δύο εισιτήρια των playoffs να παραμένουν υπό διαπραγμάτευση (διαβάστε εδώ όλα τα σενάρια). Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Ολυμπιακός έχουν μείνει -εδώ και καιρό- εκτός μάχης για την οκτάδα, πλην όμως θέλουν τη νίκη για ψυχολογικούς λόγους.

Αν μπορούσαμε να εστιάσουμε σε κάτι πάντως, αναφορικά με όσα αναμένουμε να δούμε την 34η αγωνιστική, αυτό είναι ο ρόλος των ψηλών στα παιχνίδια. Ο Ντίνος Μήτογλου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Γιοχάνες Φόγκτμαν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Έντι Ταβάρες με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτοί που μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις και να διαμορφώσουν τα... στοιχηματικά δεδομένα της EuroLeague.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται στη Zalgirio Arena, με τον Όντεντ Κάτας να έχει μόλις για δεύτερη φορά φέτος όλα τα όπλα στη φαρέτρα του. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς μετράει ήδη μια γεμάτη βδομάδα προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα, ο Μάριο Χεζόνια θα παίξει για τελευταία φορά φέτος με την πράσινη φανέλα στην EuroLeague (σ.σ.: δεν έχει δικαίωμα συμμεςτοχής στις εξ αναβολής αναμετρήσεις της επόμενης εβδομάδας), οπότε η αποψινή παράσταση θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα, η Ζάλγκιρις θα παραταχθεί δίχως δύο παίκτες στη ρακέτα, αφού τόσο ο Νάιτζελ Χέιζ όσο και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ έμειναν εκτός λόγω κορονοϊού. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά λεπτά στο "4" για τον Παούλιους Γιανκούνας και σχήματα που δεν έχει δοκιμάσει πολύ φέτος ο Μάρτιν Σίλερ. Γι αυτό, η στοιχηματική εμπιστοσύνη στρέφεται στον Ντίνο Μήτογλου, έναν εκ των πραγμάτων πολύ ικανό παίκτη στο ριμπάουντ. Τα over 5.5 ριμπάουντ που δίνει η Stoiximan στο 1.70 είναι μια "φυσιολογική" επίδοση για εκείνον, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις σημαντικές απουσίες των γηπεδούχων.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κλείνει τη regular season με δύο εντός έδρας αγώνες (ακολουθεί ο εξ αναβολής με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ), ξέροντας πως με μία νίκη θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Τα προβλήματα είναι αρκετά για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος προσπαθεί να κάνει την απαραίτητη διαχείριση του υλικού του εν όψει της post season, με τους δύο αγωνιστικούς πυλώνες που είχε σε περιφέρεια (Μάικ Τζέιμς) και ρακέτα (Νίκολα Μιλουτίνοβ) να είναι εκτός μάχης -για διαφορετικούς λόγους. Γι αυτό, ο χρόνος συμμετοχής αρκετών παικτών έχει αναπροσαρμοστεί κι ειδικά στην περίπτωση του Γιοχάνες Φόγκτμαν έχει ανέβει σημαντικά. Ο 29χρονος ψηλός παίζει τόσο στο "4" όσο και στο "5" εδώ και αρκετές εβδομάδες, είναι αποδοτικός σε αμφότερες θέσεις και τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές έχει βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά του. Συγκεκριμένα, στα παιχνίδι με Ρεάλ Μαδρίτης (18), Ερυθρό Αστέρα (14), Ζενίτ (21) και Χίμκι (16) συνδυάζει το σκοράρισμα με την οικονομία στις προσπάθειες, οπότε η επιλογή των over 12.5 πόντων που δίνει η Stoiximan στο 1.87 για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση μοιάζει να είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης καίγεται για τη νίκη στο Ulker Sports Hall, ξέροντας πως με ήττα μένει εκτός των playoffs. Γι αυτό κιόλας, θα παίξει στα... κόκκινα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, απέναντι σε μια ομάδα που δεν θα έχει ούτε τον Γιαν Βέσελι, ούτε τον Εντγκάρας Ουλανόβας, ενδεχομένως ούτε τον Νάντο Ντε Κολό (τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του). Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο θα αντιμετωπίσουν δηλαδή τον συγκεκριμένο αγώνα ως τελικό, μην έχοντας άλλα περιθώρια για απώλειες. Εξ ου κι η επιλογή του διπλού που δίνει η Stoiximan στο 1.76 για τη "Βασίλισσα" στην Κωνσταντινούπολη. Για τους πιο... τολμηρούς, υπάρχει κάτι ακόμη πολύ ενδιαφέρον: το νταμπλ νταμπλ του Έντι Ταβάρες στο 2.80 στη Stoiximan. Λόγω όσων διακυβεύονται, ο θηριώδης σέντερ αναμένεται να μείνει στο παρκέ όσο περισσότερο... αντέξει, οπότε θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει το νταμπλ νταμπλ, ειδικά εν τη απουσία του Γιαν Βέσελι.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Ο ισπανικός εμφύλιος της Fonteta ενδεχομένως να κρύβει το τελευταίο εισιτήριο για τα playoffs -ανάλογα τι θα γίνει στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο αντίπαλοι θα μπουν στο παρκέ με στόχο να κερδίσουν για να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για να προλάβουν το... τρένο της post season, με την Μπασκόνια να έχει σε εκκρεμότητα τη συμμετοχή του Πιέρια Χένρι λόγω του τραυματισμού που υπέστη στον αστράγαλο πριν από τέσσερις ημέρες. Σε περίπτωση απουσίας, οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα κληθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω για να φύγουν νικητές από τη Βαλένθια. Μεταξύ αυτών, ο Ακίλε Πολονάρα, ο οποίος τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχει πατήσει το γκάζι και καταγράφει εντυπωσιακά νούμερα -είχε δύο νταμπλ νταμπλ. Εν προκειμένω, οι over 11.5 πόντοι που προσφέρει η Stoiximan στο 1.80 είναι μια επιλογή που βάσει όσων έχουμε δει από εκείνον, μπορεί να έρθει -με ή χωρίς τον Πιέρια Χένρι στο παρκέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΙΜΚΙ

Ο Ολυμπιακός κλείνει τη φετινή σεζόν στην EuroLeague με τον αγώνα απέναντι στη Χίμκι των χιλίων προβλημάτων. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι δεδομένη, όπως αντίστοιχα κι αυτή του κινήτρου. Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να έχουν μείνει εκτός των playoffs εδώ και τρεις αγωνιστικές, πλην όμως θέλουν να αποχαιρετήσουν το ΣΕΦ για το 2020/21 με μία γεμάτη εμφάνιση και μία επιβλητική νίκη. Με δεδομένο άλλωστε πως ουδείς γνωρίζει αν αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Βασίλη Σπανούλη, άπαντες θα παίξουν στα "κόκκινα" για να πετύχουν τον στόχο της νίκης στην τελευταία αγωνιστική. Εν προκειμένω μάλιστα, ο "άσος" στο -15.5 που προσφέρει η Stoiximan στο 1.91 είναι μια επιλογή που βάσει όλων αυτών μπορεί να έρθει. Η Χίμκι άλλωστε εδώ και καιρό δεν θυμίζει ομάδα της EuroLeague, αλλά σάκο του μποξ.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ