BET CORNER

EuroLeague: Το ερυθρόλευκο μομέντουμ και η εμπιστοσύνη στον Μακ

Ο Σέλβιν Μακ σε φάση από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν
Ο Σέλβιν Μακ σε φάση από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν EUROKINISSI

Το σημερινό πρόγραμμα της EuroLeague είναι πολύ γεμάτο και δίνει κάποιες εξαιρετικές επιλογές, με τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού να ξεχωρίζουν.

Η διαβολοβδομάδα ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Ολυμπιακό να κοντράρονται με Φενέρμπαχτσε και Βιλερμπάν, αντίστοιχα. Τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων συγκεντρώνουν από μόνα τους πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (τόσο αγωνιστικό όσο και στοιχηματικό), με τις προοπτικές που δίνει η Stoiximan να έχουν ιδιαίτερη αξία.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

Το ντεμπούτο του Όντεντ Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα πραγματοποιηθεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, για την 20ή αγωνιστική της EuroLeague. Δίχως τη δυνατότητα (αλλά και τη διάθεση) να αλλάξει πολλά, όπως παραδέχθηκε στην πρώτη του επαφή με τους δημοσιογράφους, ο 46χρονος τεχνικός έχει πολύ δύσκολο έργο. Όχι μόνο λόγω της ποιότητας του αντιπάλου, αλλά και εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Χάουαρντ Σαντ Ρος. Η υποχρέωση να ανακατέψει ελαφρώς την τράπουλα είναι δεδομένη, κάτι που δεν αποκλείεται να δώσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής στον Σέλβιν Μακ.

Το γεγονός πως οι δυο τους γνωρίζονται από την περσινή συνύπαρξη στη Χάποελ Ιερουσαλήμ συνηγορεί μάλιστα σε κάτι τέτοιο, ομοίως με τις αρμοδιότητες που μπορεί να έχει ο έμπειρος γκαρντ στο παιχνίδι των πρασίνων. Γι αυτό κιόλας οι over 6.5 πόντοι που δίνει η Stoiximan στο 1.73 για τον περιφερειακό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Με την ψυχολογία στα ύψη από τις τρεις διαδοχικές νίκες, πολύ περισσότερο όμως από το διπλό στη Menora Mivtachim Arena, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΣΕΦ για να παίξει με τη Βιλερμπάν. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είναι αρκετά ασταθής και δεν έχει καταφέρει φέτος να δώσει συνεχόμενα καλά παιχνίδια, με εξαίρεση τον δεύτερο μήνα της διοργάνωσης. Δεδομένων μάλιστα όσων είδαμε πριν από τρία βράδια στο ΟΑΚΑ, δείχνει εύκολο για τον Ολυμπιακό να συνδυάσει το θετικό αποτέλεσμα με μία ευρεία σε έκταση νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως θα πιεστεί για να πατήσει το γκάζι. Η διαφορά ποιότητας άλλωστε είναι δεδομένη.

Η νίκη των ερυθρολεύκων λοιπόν στο -7.5 που προσφέρεται από τη Stoiximan στο 1.85 μπορεί να προκύψει με σχετική ευκολία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι -να νην ξεχνάμε ότι- σε τέσσερις μέρες θα ξαναπαίξουν με τη Βιλερμπάν, αυτή τη φορά επί γαλλικού εδάφους.

ΖΕΝΙΤ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Μετά από ακόμη ένα... tour που έκανε ανά την Ευρώπη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ζενίτ επιστρέφει στο γήπεδό της, για να παίξει με τη Ζάλγκιρις. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, με δύο ομάδες που φέτος έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία και παίζουν δυνατά για την πρόκριση στα playoffs. Για ακόμη μία φορά, σε αγώνα των πρασίνων, αυτό που... τραβάει πιο πολύ το ενδιαφέρον είναι η δράση του Μάριους Γκριγκόνις. Ο ηγέτης της Ζάλγκιρις είναι ικανός κάθε βδομάδα να γράψει 15+ πόντους και 5+ ασίστ, ανεξαρτήτως των ριμπάουντ που θα μαζέψει. Γι αυτό κιόλας, το over 19.5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ που δίνει η Stoiximan στο 1.87 είναι από τις επιλογές που δεν γίνεται να... περάσουν στα ψιλά.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι μπλαουγκράνα δοκιμάζονται στη MegaSport Arena της Μόσχας, με τα προβλήματα απουσιών να παραμένουν και να αφορούν κατά βάση στην απουσία του Νίκολα Μίροτιτς και του Μπράντον Ντέιβις. Η δεδομένη υπεροχή της ΤΣΣΚΑ κοντά στο καλάθι λοιπόν αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, απέναντι σε μια ομάδα που έχει βρει λύσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες με παιδιά, όπως ο Ρόλαντς Σμιτς στο "4" και ο Αρτέμ Πούστοβι στο "5", πλην όμως δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια για αμφότερες περιπτώσεις. Ο πρώτος άλλωστε θα κληθεί να τα βάλει με τον Τόρνικε Σενγκέλια και τον Γιοχάνες Φόγκτμαν στη διάρκεια του αγώνα, όντας εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να καταναλώσει μπόλικη ενέργεια στο πίσω μέρος του παρκέ και, παράλληλα, να είναι ουσιαστικός στην επίθεση.

Δεδομένου όμως ότι στο μπροστινό μέρος του παρκέ δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα για mismatch είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι, το under 14.5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ που υπάρχει στη Stoiximan στο 1.87 είναι αρκετά δελεαστικό. Όσο κι αν έχει ανεβάσει τους αριθμούς του εδώ και τρεις αγωνιστικές (όσο δηλαδή λείπει ο Νίκολα Μίροτιτς), δεν είναι εύκολο να γράψει κάτι τόσο καλό απέναντι στη front line της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ