ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Επέστρεψε με 67 μετάλλια η αποστολή από το Ταλίν!

Επέστρεψε με 67 μετάλλια η αποστολή από το Ταλίν!

Με μια πρωτόγνωρη φιέστα, οι φίλοι του ελληνικού Taekwondo υποδέχθηκαν τα χαράματα της Πρωτομαγιάς την Εθνική ομάδα που έγραψε ιστορία. Επέστρεψε με 67 μετάλλια η αποστολή από το Ταλίν.

Με μια πρωτόγνωρη φιέστα που θύμιζε βραζιλιάνικο γήπεδο ποδοσφαίρου, οι φίλοι του Ελληνικού Taekwondo υποδέχθηκαν τα χαράματα της Πρωτομαγιάς την Εθνική ομάδα που έγραψε ιστορία. Τα 18 χρυσά, 17 αργυρά και 32 χάλκινα μετάλλια (έναντι 21 χρυσών, 22 αργυρών και 37 χάλκινων μεταλλίων της Ουκρανίας) αποτελούν ρεκόρ συγκομιδής στη διαχρονική ιστορία του ελληνικού ITF.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες πνίγηκαν στις αγκαλιές, ενώ τα η παραδοσιακή ορχήστρα δεν έπαυσε λεπτό. Τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα και η έδρα της ΑΟΤΕ έζησε πρωτόγνωρες στιγμές. Όλοι αποχώρησαν συγκινημένοι και περήφανοι για τα κατορθώματά τους.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάρας Ανδρέας δήλωσε ότι "για πρώτη φορά ένιωσαν οι αντίπαλοι μας την απειλή και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης κρίθηκε στις λεπτομέρειες". Ο εθνικός προπονητής Ευθυμίου Χρήστος εστίασε στον άθλο της ομάδος ανδρών που νίκησε στον ημιτελικό την πιο ισχυρή χώρα της Ευρώπης, την Ρωσία και ανέφερε ότι "πλησιάσαμε τόσο κοντά αλλά οι ατυχίες μας δυναμώνουν. Πλέον, είμαστε έτοιμοι για την κορυφή".

Ο ειδήμων στα tul προπονητής Νικολαίδης Χαράλαμπος ανέφερε: "Στο αγώνισμα των TUL η Ελλάδα κατέκτησε 12 μετάλλια γεγονός που αποδεικνύει τη συστηματική δουλειά που γίνεται στα σωματεία".

Τέλος ο αρχηγός της αποστολή, Φίτζιος Παναγιώτης, δήλωσε ότι "το σύνθημα όλοι μαζί μπορούμε μετουσιώθηκε με πράξη και η Εθνική ομάδα λειτούργησε ως ένα σώμα και απέδειξε ότι είναι ικανή για το ακατόρθωτο". Ευχαρίστησε επίσης τους 8 προπονητές και τους 92 αθλητές καθώς και τους δύο αρχηγούς της ομάδας για την άψογη συνεργασία τόσο στην περίοδο της προετοιμασίας όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ