AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Πέρασε το πρώτο τεστ σε Ντουμπάι, Ντόχα

Ο Σουηδός Ελίας Υμέρ από αγώνα για το Roland Garros
Ο Σουηδός Ελίας Υμέρ από αγώνα για το Roland Garros 2018 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Επιτυχημένο κρίνεται το μοναδικό, στα χρονικά του παγκοσμίου τένις, εγχείρημα της διεξαγωγής προκριματικών αγώνων εκτός της έδρας διεξαγωγής ενός Grand Slam τουρνουά.

Τα προκριματικά των γυναικών για το πρώτο Major της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν στο Ντουμπάι ενώ των ανδρών στην Ντόχα του Κατάρ και προέκυψαν οι 32 qualifiers που θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, όπου θα αναγκαστούν να μπουν σε καραντίνα πριν αγωνιστούν στο σπουδαίο ραντεβού.

Μεταξύ των qualifiers, ξεχωρίζουν τα ονόματα των δύο NextGen Κάρλος Αλκαράζ και Ελίας Ίμερ, του πρώην Νο12 στον κόσμο Βίκτορ Τροίτσκι, του επίσης βετεράνου Σεργκι Στακόφσκι αλλά και του "κακού παιδιού" του Αυστραλέζικου τένις, Μπέρναρντ Τόμικ.

Στις γυναίκες, η δύο φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam στο διπλό Τιμέα Μπάμπος, η πρώην Νο1 των διπλών Σάρα Εράνι, η ημιφιναλίστ του Wimbledon 2010 Τσβετάνα Πιρόνκοβα και η μοναδική Φραντσέσκα Τζόουνς που έχει από τρία δάχτυλα και έναν αντίχειρα σε κάθε χέρι, προκρίθηκαν στο main draw.

Η περίπτωση του 17χρονου Κάρλος Αλκαράζ, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο ταλέντο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα courts. Πριν έναν χρόνο βρισκόταν στο Νο490 της παγκόσμιας κατάταξης. Έκτοτε, έχει κερδίσει 5 τίτλους (3 Challengers, 2 ITF) και δύο τελικούς (1 Challenger, 1 ITF), έχει πετύχει δύο Top100 νίκες και έχει ρεκόρ 42-7 (84%) και ανέβηκε μέχρι το Νο135 στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο141 και ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, κινούμενος στα 'χνάρια του συμπατριώτη του, Ράφαελ Ναδάλ.

Μαζί με τους 16 qualifiers, στην Αυστραλία θα ταξιδέψουν για την υποχρεωτική καραντίνα και 12 lucky losers σε περίπτωση που προκύψει κάτι πριν την έναρξη του Australian Open (08/02).

"Εκτιμούμε πολύ τη συνεργασία και τη βοήθεια που μας παρήχαν οι φίλοι μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κατάρ που φιλοξένησαν τα προκριματικά του Australian Open 2021" επεσήμανε ο διευθυντής των αγώνων του Happy Slam, Κρεγκ Τάιλι.

Η κλήρωση του κυρίως ταμπλό, θα πραγματοποιηθεί στις 04 Φεβρουαρίου.

Οι qualifiers είναι οι:

WOMEN MEN
Greet Minnen (BEL) Sergiy Stakhovsky (UKR)
Chloe Paquet (FRA) Michael Mmoh (USA)
Whitney Osuigwe (USA) Viktor Troicki (SRB)
Timea Babos (HUN) Roman Safiullin (RUS)
Elisabetta Cocciaretto (ITA) Mario Vilella Martinez (ESP)
Mayo Hibi (JPN) Henri Laaksonen (SUI)
Kaja Juvan (SLO) Carlos Alcaraz (ESP)
Sara Errani (ITA) Elias Ymer (SWE)
Valeria Savinykh (RUS) Maxime Cressy (USA)
Tsvetana Pironkova (BUL) Kimmer Coppejans (BEL)
Francesca Jones (GBR) Tomas Machac (CZE)
Clara Burel (FRA) Aslan Karatsev (RUS)
Liudmila Samsonova (RUS) Botic Van de Zandschulp (NED)
Rebecca Marino (CAN) Quentin Halys (FRA)
Olga Danilovic (SRB) Bernard Tomic (AUS)
Mayar Sherif (EGY) Frederico Ferreira Silva (POR)

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ