MIAMI OPEN

Χουρκάτς: "Ο τίτλος της Σβίατεκ στο RG μού έδωσε κουράγιο"

Ο Χουμπέρτ Χουρκατζ πανηγυρίζει μετά τη νίκη του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά
Ο Χουμπέρτ Χουρκατζ πανηγυρίζει μετά τη νίκη του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά 2021 AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Ο Χούμπερτ Χουρκάτς μίλησε για την κατάκτηση του Miami Open και τόνισε πως η κατάκτηση του Roland Garros από την Ίγκα Σβιάτεκ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκείνον.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν η καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του. Ο Χούμπερτ Χουρκάτς κέρδισε έξι παιχνίδια στο Μαϊάμι και κατάφερε να κατακτήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο ρεκόρ σε τελικούς που έχει αγωνιστεί (3-0).

Ο 24χρονος Πολωνός, επικράτησε 7-6(4), 6-4 του ανερχόμενου Γιάνικ Σίνερ και κατέκτησε το Miami Masters, ολοκληρώνοντας δύο φοβερές εβδομάδες στη Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια της τρελής κούρσας, ο Χουρκάτς κέρδισε το Νο2 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά και έναν από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στον κόσμο, τον Αντρέι Ρούμπλεφ στα ημιτελικά.

"Έπαιξα ένα από τα καλύτερα τένις που έχω παίξει ποτέ. Ήμουν σταθερός καθ'όλη τη διάρκεια του τουρνουά, κατάφερα να ξεπεράσω κάθε εμπόδιο και ήμουν ενθουσιασμένος σε κάθε γύρο που έπαιζα. Πιστεύω ότι είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Το τένις μου βελτιώνεται. Δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή μου (Κρεγκ Μπουντόν) και είμαι πολύ ευτυχισμένος που τα κατάφερα εδώ. Έχουμε ακόμα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να προσπαθούμε για το καλύτερο κάθε μέρα" είπε ο θριαμβευτής του Μαϊάμι στην πανηγυρική συνέντευξη Τύπου.

Η τρελή κούρσα του Χουρκάτς στο Μαϊάμι, φέρνει τον 24χρονο στο Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης που αποτελεί και ρεκόρ καριέρας για τον Πολωνό.

Ο τίτλος του στο πρώτο Masters της σεζόν, ήταν ο πρώτος για το Πολωνικό τένις και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι άντλησε έμπνευση από τον θρίαμβο της συμπατριώτισσάς του Ίγκα Σβίατεκ στο περσινό Roland Garros.

"Ήμουν πολύ υπερήφανος για την Ίγκα. Αυτό που έκανε στο Γαλλικό Όπεν ήταν απίστευτο. Πιστεύω ότι αυτό έδωσε πίστη σε εμάς, σε εμένα και στους άλλους νεαρούς Πολωνούς. Ελπίζω και εγώ με το παιχνίδι μου να εμπνεύσω κάποιους στην Πολωνία. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι Πολωνός και ευγνώμων για τη στήριξη που έχω" τόνισε.

Φέτος ο Χουρκάτς είναι αήττητος στις ΗΠΑ καθώς πριν το Μαϊάμι είχε κατακτήσει και το Delray Beach Open, στο ξεκίνημα της χρονιάς, μετρώντας 10 σερί νίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Tennis24

TAGS MIAMI OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ