ΤΕΝΙΣ

Davis Cup Finals σε τρεις πόλεις το 2021

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε φιλικό ματς κόντρα στον Ναδάλ στην Κέιπ Τάουν στις 7 Φεβρουαρίου του 2020.
Ο Ρότζερ Φέντερερ σε φιλικό ματς κόντρα στον Ναδάλ AP PHOTO/HALDEN KROG

Νέα αλλαγή στο φορμάτ του Davis Cup μας περιμένει το 2021. Τρεις πόλεις (μία εκ των οποίων παραμένει η Μαδρίτη) θα διοργανώσουν το τουρνουά.

Νέα αλλαγή στο φορμάτ του Davis Cup μας περιμένει το 2021!

Το 2020 η διοργάνωση δεν έγινε ποτέ λόγω Covid-19 αφού την προηγούμενη χρονιά είδαμε τη νέα μορφή της διοργάνωσης που περιελάμβανε το Davis Cup Finals της Μαδρίτης.

Για το 2021, το Davis Cup Finals παραμένει αλλά θα επεκταθεί σε 11 συνολικά μέρες διεξαγωγής (από 7 που ήταν το 2019) ενώ τρεις πόλεις (μία εκ των οποίων παραμένει η Μαδρίτη) θα διοργανώσουν το τουρνουά.

Οι αλλαγές γίνονται από την επενδυτική εταιρεία Kosmos που έχει δεσμευτεί να επενδύσει περί τα 3 δισ. δολάρια σε 25 χρόνια στη διοργάνωση.

"Οι άνθρωποι λάτρεψαν τη διοργάνωση του 2019 αλλά το πρόγραμμα ήταν πολύ πιεσμένη για να γίνει μέσα σε 7 μόνο μέρες ειδικά μετά το ATP Finals. Ο προγραμματισμός του τουρνουά αντιμετώπισε δυσκολίες, το αναγνωρίζουμε και κινηθήκαμε σε αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση. Το νέο φορμάτ θα δώσει "αέρα" σε αυτά τα προβλήματα και ευελιξία στο πρόγραμμα" ανέφερε ο tournament director Άλμπερτ Κόστα.

Με το Τορίνο και το Λονδίνο να φημολογούνται ότι θα πλαισιώσουν τη Μαδρίτη, αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν από τις 25 Νοέμβρη μέχρι το 5 Δεκέμβρη τη διοργάνωση.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Halden Krog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ