ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Φέντερερ: "Μεγάλος στόχος μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο"

Ο Ρότζερ Φέντερερ συμπλήρωσε την 1000ή του εβδομάδα στο Top-20 της παγκόσμιας κατάταξης, ένα ασύλληπτο ρεκόρ που αναμένεται να συνεχιστεί, φυσικά, και το 2021.
Ο Ρότζερ Φέντερερ μετά από τη νίκη του επί του Σάντγκρεν AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Ο Ρότζερ Φέντερερ τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος του είναι οι Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν επέτρεψε την προγραμματισμένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020 κι έτσι η σπουδαία διοργάνωση θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021.

Το γεγονός αυτό δίνει στον Ρότζερ Φέντερερ την ευκαιρία να συμμετάσχει στην 5η του διοργάνωση, επιστρέφοντας μετά την απουσία του στο Rio 2016.

Ο Ελβετός μαέστρος, έκανε το ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ (2000) και μετά την Αθήνα (2004), κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο διπλό του Πεκίνου (2008) μαζί με τον Στάνισλας Βαβρίνκα. Το 2012 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τερμάτισε 2ος πίσω από τον Άντι Μάρει, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

"Προφανώς και ο μεγάλος μου στόχος είναι να βρεθώ στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το καλό για μένα ήταν το γεγονός ότι δεν έγιναν φέτος, λόγω του τραυματισμού μου αν και ήταν πολύ δυσάρεστο νέο. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας, όπως και το Wimbledon.

Ας ελπίσουμε για το καλύτερο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την επόμενη χρονιά. Είναι ξεκάθαρα ένας από τους μεγάλους μου στόχους και ανυπομονώ να επιστρέψω στο Τόκιο και την Ιαπωνία γι' αυτό", είπε ο Ρότζερ Φέντερερ που φιλοξενήθηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη, στο πλαίσιο του Wowow tennis τουρνουά επίδειξης στην Ιαπωνία με τη συμμετοχή του Κέι Νισικόρι.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ