INDIAN WELLS

Γκαουτέντσι: "Υπάρχει ζωή στο τένις και μετά τους Big-3"

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε αγώνα του στο Wimbledon το 2019
Ο Ρότζερ Φέντερερ σε αγώνα του στο Wimbledon το 2019 Ⓒ 2019 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ASSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουτέντσι έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στην οποία είναι πεπεισμένος ότι το τένις θα μείνει δημοφιλές και μετά την απόσυρση των Big-3 ενώ άφησε αιχμές για την πρωτοβουλία PTPA του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 47χρονος Ιταλός chairman της ATP βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της διοργανώτριας αρχής σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το άθλημα, τόσο όσον αφορά στο κομμάτι Covid-19 και τις απίστευτες οργανωτικές και οικονομικές δυσκολίες που θέτει, όσο και στο γεγονός ότι οι τρεις τεράστιοι πρεσβευτές του τένις βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους.

Ο κορυφαίος τενιστικός παράγοντας είναι αισιόδοξος πως το τένις θα "επιβιώσει" της φυγής των Big3.

"Ξεκίνησα να παίζω τένις την περίοδο των Σάμπρας-Άγκασι. Ο κόσμος έλεγε τότε ότι το τένις δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει το να σταματήσει το δικό τους rivalry, Όπως είδαμε, αν και ήταν δύσκολο, το τένις συνέχισε μια χαρά και χωρίς αυτούς.

Η μακροημέρευση των Big3 είναι αξιοζήλευτη, θα λείψουν αφάνταστα στο άθλημα αλλά το Wimbledon ή το Masters της Ρώμης, δύο πολύ ιστορικά τουρνουά, θα συνεχίσουν να διοργανώνονται. Το τένις είναι ένα σπουδαίο προϊόν και θα προκύψουν καινούρια αστέρια. Το τένις πάντα θα παράγει σπουδαία rivalries".

Άφησε τις αιχμές του προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς επισημαίνοντας ότι η ενότητα είναι ένα τεράστιο ζητούμενο αυτή τη δύσκολη περίοδο για το άθλημα.

"Κοιτάω τη θετική πλευρά ακόμα και της πολύ δύσκολης σεζόν το 2020. Μπορέσουμε να συνεργαστούμε πολύ καλά με την WTA και τα επιμέρους τουρνουά. Οι διοργανώτριες αρχές και τα Grand Slam συνεργάζονται πιο στενά από ποτέ και αυτό είναι κάτι καλό. Είμαστε σε συζητήσεις με την PTPA του Τζόκοβιτς αλλά τώρα είναι η ώρα για ενότητα. Δε μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο άθλημα όταν υπάρχουν διαιρέσεις μεταξύ μας. Πρέπει να παλέψουμε μαζί για τα ζωτικά συμφέροντα του αθλήματος"

Σε πλήρη κανονικότητα του τουρ, ευελπιστεί να βρεθούμε το φθινόπωρο.

"Ελπίζουμε, από τον Μάρτιο, να επιστρέψει η φυσιολογική κατάταξη της ATP με την προϋπόθεση ότι θα έχουν γίνει πολλά τουρνουά μέχρι τότε. Θα ανανεώνουμε το καλεντάρι κάθε τρίμηνο. Πιστεύω το φθινόπωρο η κατάσταση να έχει ομαλοποιηθεί πολύ μέσω του εμβολίου. Τα περισσότερα τουρνουά έχουν τεράστιες οικονομικές απώλειες. Τα Masters και τα Grand Slam αντέχουν οικονομικά αλλά όχι τα ATP 250 που θέλουν τη στήριξη μας".

Τέλος, υπέρμαχος των μοντέρνων ιδεών και μεταρρυθμίσεων, τάχθηκε υπέρ στο να υπάρξουν αλλαγές σε παραδοσιακούς κανόνες του αθλήματος.

"Είμαι υπέρ των αλλαγών ακόμα και σε παραδοσιακούς κανόνες. Ο στόχος μου είναι ένα καλό προϊόν για τηλεοπτική κάλυψη. Πρέπει να στοχεύσουμε αυτό που θέλουν οι θεατές να δουν. Πρέπει η παρεχόμενη εμπειρία να είναι ελκυστική. Η τεχνολογία και άλλες καινοτομίες θα φέρουν τις αλλαγές αυτές που θα συμφωνηθούν από όλους τους φορείς του τένις" κατέληξε ο πρόεδρος.

Πηγή: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ