ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Australian Open: Δύο κρούσματα σε πτήση Λος Άντζελες - Μελβούρνη, σε καραντίνα 24 τενίστες

Ball boy με μάσκα στο US Open
Ball boy με μάσκα στο US Open AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II, FILE

Δύο κρούσματα κορονοϊού σε πτήση από το Λος Άντζελες για τη Μελβούρνη ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Australian Open με αποτέλεσμα 24 τενίστες και τενίστριες να τεθούν σε καραντίνα.

Δύο κρούσματα κορονοϊού σε μια από τις πολλές ιδιωτικές πτήσεις προς τη Μελβούρνη, βρέθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Australian Open. Στη συγκεκριμένη πτήση, υπήρχαν 79 άτομα οι 67 εκ των οποίων ήταν επιβάτες και οι 24 τενίστες και τενίστριες.

Τα κρούσματα κρούσματα δεν ήταν αθλητές αλλά αφορούσαν έναν από το πλήρωμα του αεροπλάνου και έναν επιβάτη.

Και οι 79 θα πρέπει να μπουν σε αυστηρή καραντίνα 14ων ημερών που σημαίνει ότι οι 24 τενίστες, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν κατά τη διάρκεια της απομόνωσης.

"Επικοινωνήσαμε με όλους όσους ήταν στην πτήση και ειδικά τους αθλητές που επέβαιναν στο αεροπλάνο, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις ανάγκες τους. Γνωρίζουν την κατάσταση και την έχουν αποδεχθεί. Οι σκέψεις μας είναι με τους δύο ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση" είπε σε δήλωσή του ο διευθυντής των αγώνων, Κρεγκ Τάιλι.

Άγνωστο είναι ακόμα ποιοι είναι αυτοί οι 24 τενίστες που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν για 14 ημέρες και η προετοιμασία τους για το Australian Open δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η πτήση ήταν από το Λος Άντζελες και επέβαινε οι Κέι Νισικόρι, Βικτόρια Αζαρένκα, Πάμπλο Κουέβας και Τένις Σαντγκρεν.

Αυτοί οι 24 αθλητές, θα έχουν μια εβδομάδα περίπου για να προπονηθούν, πριν αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει στις 8 Φεβρουαρίου.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και στην πτήση από το Αμπού Ντάμπι για τη Μελβούρνη -με επιβαίνουσα τη Μαρία Σάκκαρη. Τόσο η Ελλληνίδα, όπως και οι υπόλοιποι 22 αθλητές και αθλήτριες τέθηκαν σε καραντίνα.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ