ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Μάρεϊ: "Τζόκοβιτς ή Ναδάλ τα περισσότερα Grand Slams"

Μάρεϊ: "Τζόκοβιτς ή Ναδάλ τα περισσότερα Grand Slams"
Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ μετά τον τελικό του Roland Garros το 2020 AP PHOTO/MICHEL EULER

Ο Άντι Μάρεϊ θεωρεί πως είτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς είτε ο Ράφαελ Ναδάλ θα ολοκληρώσουν την καριέρα τους, έχοντας τα περισσότερα Grand Slams στην ιστορία. Εκτός συζήτησης άφησε τον Ρότζερ Φέντερερ.

Την Κυριακή, ο Ράφαελ Ναδάλ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Γαλλικού Όπεν και πανηγύρισε τον 13ο τίτλο του στο Παρίσι και 20ο Grand Slam στην καριέρα του. Αυτή την στιγμή ο Ισπανός, μοιράζεται την πρωτιά με τον Ρότζερ Φέντερερ. Οι δύο θρύλοι του αθλήματος έχουν κατακτήσει από 20 τίτλους Γκραν Σλαμ.

Ο Τζόκοβιτς δεν κατάφερε να σηκώσει τον δεύτερο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν. Δεν είχε καμία πιθανότητα απέναντι στον καταιγιστικό Ναδάλ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Ισπανός πήρε μια ελεγχόμενη νίκη, με 6-0 6-2 7-5.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας με τα περισσότερα Γκράντ Σλάμ, έχοντας στην συλλογή του 17 τίτλους.

Ο πρώην Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης Άντι Μάρεϊ, μίλησε για το ποιος πιστεύει ότι θα καταλήξει με τους περισσότερους τίτλους Γκραν Σλαμ.

"Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε κάτι τέτοιο", σημείωσε χαρακτηριστικά. "Όμως υπό τις προϋποθέσεις ότι κανένας δεν θα τραυματιστεί, ότι όλοι θα διατηρήσουν την φόρμα τους και ότι όλοι θα σταματήσουν να αγωνίζονται στην ίδια ηλικία, πιστεύω ότι τα περισσότερα Grand Slam, θα κατακτηθούν, από τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς”.

Ο Ράφα έχει κατακτήσει 13 φορές το Γαλλικό Όπεν, ενώ παράλληλα στα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός μέτρα 100 νίκες και μόλις 2 ήττες, σημείωσε ο τρεις φορές πρωταθλητής Γκραν Σλαμ. “Είναι ένα τρομερό επίτευγμα. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει ποτέ κανείς να το ξεπεράσει. Είναι ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στον αθλητισμό γενικότερα, ίσως και το καλύτερο” κατέληξε.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Michel Euler

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ