MIAMI OPEN

Miami Open: Στον τελικό ο απίστευτος Σίνερ

Ο Γιανίκ Σίνερ πανηγυρίζει για την επικράτησή του κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ
Ο Γιανίκ Σίνερ πανηγυρίζει για την επικράτησή του κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ 2021 AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Μετά τη νέα επική νίκη του με ανατροπή κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, ο 19χρονος Γιανίκ Σίνερ είναι για πρώτη φορά φιναλίστ σε τουρνουά Masters!

Αυτό το παιδί δεν έχει ταβάνι! Η πρόοδος του μετριέται πια ανά αγώνα που δίνει και ο 19χρονος Γιανίκ Σίνερ πιάνει ένα φοβερό ορόσημο στην καριέρα του, είναι πια φιναλίστ τουρνουά Masters!

Τρομερό επίτευγμα για τον νεαρό Ιταλό που κέρδισε μέσα σε δύο εβδομάδες για δεύτερη φορά τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ με 5-7, 6-4, 6-4 και θα είναι παρών στον τελικό του Μαϊάμι κόντρα σε Ρούμπλεφ ή Χουρκάτς!

Και, βρίσκεται πια μια ανάσα από το Τοπ20 της παγκόσμιας κατάταξης στο οποίο ξεκάθαρα ανήκει βάσει του τένις που παίζει (Νο21) ενώ, αν κερδίσει τη διοργάνωση, θα μπει στην κορυφαία εικοσάδα του κόσμου από Δευτέρα.

Έγραψε ιστορία με την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής ο Σίνερ καθώς γίνεται ο νεότερος φιναλίστ της διοργάνωσης μετά τον Ραφαέλ Ναδάλ το 2005 και θα επιχειρήσει να γίνει ο νεότερος νικητής του τουρνουά μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2007!

Θυμίζουμε ότι εκεί ο Νόλε κατέκτησε τον πρώτο του Masters τίτλο για να καταφέρει να γράψει ιστορία στο άθλημα έκτοτε όντας ο πολυνίκης του θεσμού με 36 τίτλους!

Ο Σίνερ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το ματς κόντρα σε έναν Μπαουτίστα "βράχο" με πολύ λίγα αβίαστα λάθη αλλά και πιο "παθητικό" στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα ενώ, αντίθετα, ο Σίνερ ζει και πεθαίνει με τους δικούς του όρους στο ματς.

Δίχως να χάσει, ποτέ, τον επιθετικό του προσανατολισμό σε όλο το ματς, παίζοντας το πολύ γενναίο τένις που τον χαρακτηρίζει, παίρνοντας ρίσκα που τελικά του βγήκαν, ο Σίνερ είναι αυτή τη στιγμή το πιο hot όνομα στο παγκόσμιο τένις!

Δύσκολες στιγμές στο ματς πέρασε ο 19χρονος Ιταλός κόντρα σε έναν πολύ καλό Μπαουτίστα ο οποίος προηγήθηκε με σετ και είχε τέσσερα break point σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο στα μισά του δεύτερου σετ.

Εκεί, ο Σίνερ έκανε καθοριστικό hold που του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει πολύ πιο ελεύθερα και να "σπάσει" τις άμυνες του Ισπανού.

Ο Άγκουτ ανασυγκροτήθηκε πάντως άμεσα στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με break του Σίνερ, ωστόσο, και πάλι ο απίστευτα ψύχραιμος Σίνερ δεν το έβαλε κάτω.

Μεθοδικά, με νέα μίνι-ανατροπή και πάντα επιθετικό τένις, ισοφάρισε και πέρασε μπροστά με 5-4 με τον Μπαουτίστα να λυγίζει ξανά στο σερβίς του σερβίροντας για να παραμείνει στο ματς.

Με τους Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ και Τσιτσιπά να περνούν αγωνιστική κρίση και να μην πείθουν σίγουρα με την σταθερότητα τους, ο Γιανίκ Σίνερ αισθάνεται ότι υπάρχει το άνοιγμα να γίνει τελικά αυτός το πιο hot όνομα της νέας γενιάς τένις!

Πηγή: Tennis24

TAGS MIAMI OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ