MIAMI OPEN

Miami Open: Κατέκτησε τον τίτλο ο Χουρκάτς

Ο Χούμπερτ Χούρκατς πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ για το Miami Open.
Ο Χούμπερτ Χούρκατς πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ Ⓒ 2021 LYNNE SLADKY/ASSOCIATED PRESS

Ο Χούμπερτ Χουρκάτς ανέτρεψε τα προγνωστικά κερδίζοντας και τον Γιανίκ Σίνερ στον τελικό του Miami Masters και, από το πουθενά, είναι πλέον τροπαιούχος σε αυτήν την τεράστια κατηγορία αγώνων

Έκανε ξανά το "θαύμα" του ο Χούμπερτ Χουρκάτς. Ο 24χρονος Πολωνός, δίχως να τον υπολογίζει κανείς σοβαρά στην αρχή του τουρνουά, έκανε απίστευτη πορεία στο πρώτο Masters της σεζόν στο Μαϊάμι φτάνοντας μέχρι τον τίτλο!

Παίζοντας καλύτερα και πολύ πιο ψύχραιμα από έναν αρκετά αγχωμένο Σίνερ, ο Χουρκάτς έκανε δικό του το μεγαλύτερο, μακράν, τρόπαιο της καριέρας του με 7-6(4), 6-4.

Πέραν του τίτλου του στο εναρκτήριο τουρνουά της σεζόν στο Delray Beach, ο Χουρκάτς δεν είχε δείξει σε καμία περίπτωση σημάδια μεγάλης αγωνιστικής φόρμας ή τρομερής βελτίωσης του παιχνιδιού του, ωστόσο, βρήκε την έμπνευση να ξεπεράσει τον εαυτό του κατά πολύ τις προηγούμενες μέρες στη Φλόριντα φτάνοντας σε αυτό το έπος.

Απέκλεισε στην πορεία του προς τον τίτλο τους Σαποβάλοφ, Τσιτσιπά και Ρούμπλεφ και στον τελικό φυσικά τον Σίνερ και φτάνει σε νέα πολύ μεγάλα ύψη από Δευτέρα.

Ο Πολωνός εκτοξεύεται στο Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο28 το προηγούμενο career high), και πλέον βάζει τον επόμενο του στόχο που είναι σίγουρα η είσοδος στο Τοπ10 αλλά τι να πει κανείς και για τον Γιανίκ Σίνερ.

Μπορεί να μην τα κατάφερε να φτάσει στην ηλικία των 19 ετών στον πρώτο του Masters τίτλο, ωστόσο, "ανδρώνεται" κάθε μέρα όλο και περισσότερο στο παγκόσμιο τένις ενώ ανεβαίνει και αυτός στο career high No22 από Δευτέρα.

Με την απουσία των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, όλοι περιμέναμε κάποιον από τους Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ, Τσιτσιπά ή Ρούμπλεφ να αναλάβει δράση και να φτάσει στον τίτλο του Μαϊάμι αλλά τελικά μόνο αυτό δεν συνέβη.

Ο Χουρκάτς μπήκε από την αρχή πολύ καλύτερα στον τελικό και προηγήθηκε με ένα γρήγορο 3-0 με τον Σίνερ να παρουσιάζεται πολύ αγχωμένος και με πολύ άσχημα ποσοστά πετυχημένων πρώτων σερβίς (κάτω από 30%).

Κατάφερε, πάντως, πριν να είναι πολύ αργά στο πρώτο σετ, να μπει στον ρυθμό του τελικού, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 3-3 και στη συνέχεια είχαμε φοβερή μάχη!

Το σετ κύλησε στην "κόψη του ξυραφιού" μέχρι του σημείου που ο Σίνερ φάνηκε να κάνει το καθοριστικό break και σέρβιρε για το σετ στο 6-5.

Ακολούθησε όμως ένα ολέθριο game που του στοίχησε, ίσως, τον τελικό καθώς υπέστη break με απανωτά λάθη με τον Χουρκάτς να είναι αλάνθαστος στο tie break και τρομερά ψύχραιμος κάνοντας το 1-0.

Οι κοινές προπονήσεις με τον Σίνερ λόγω της συνεργασίας τους στα διπλά του Ντουμπάι πριν μερικές μέρες μάλλον βοήθησαν τρομερά τον Πολωνό που κινούνταν με τρομερή εξυπνάδα στο κορτ περιμένοντας άριστα τις γωνίες του Σίνερ ενώ εξαπέλυε φοβερές επιθέσεις στην πρώτη "κοντή" μπάλα του Ιταλού.

Ο Χουρκάτς μπήκε με απίστευτη φόρα στο δεύτερο σετ κάνοντας τον τελικό να φαίνεται μονόπλευρος.

Προηγήθηκε με 4-0 και είχε break point για το 5-0 με τον Σίνερ να έχει χάσει εντελώς την αυτοσυγκέντρωση του και την πίστη του στη νίκη, ωστόσο, ο πεισματάρης Ιταλός δεν το έβαλε κάτω.

Έκανε μια υπερτίμια προσπάθεια ανατροπής στο ματς, μείωσε σε 4-3 και σε 5-4 αλλά ο Χουρκάτς ήταν "τέρας ψυχραιμίας" και έφτασε στον breakthrough τίτλο του που θα θυμάται για όλη του τη ζωή...

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε η ιστορία του πρώτου Masters της σεζόν που είχε ξεκάθαρους πρωταγωνιστές τους δύο φιναλίστ και τώρα το επόμενο ραντεβού σε επίπεδο Masters έρχεται στο χώμα του πανέμορφου Μόντε Κάρλο όπου θα δούμε, επιτέλους, τους θρύλους Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς που ανεβάζουν αυτόματα κατά πάρα πολύ την ποιότητα της διοργάνωσης.

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Πηγή: Tennis24

Photo credits: ⓒ 2021 Lynne Sladky/Associated Press

TAGS MIAMI OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ