ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Η εμπειρία του να δουλεύει κάποιος για τον Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ συμπλήρωσε την 1000ή του εβδομάδα στο Top-20 της παγκόσμιας κατάταξης, ένα ασύλληπτο ρεκόρ που αναμένεται να συνεχιστεί, φυσικά, και το 2021.
Ο Ρότζερ Φέντερερ μετά από τη νίκη του επί του Σάντγκρεν AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Ο Iνδός Chef, Χουσείν Σαχζάντ δούλεψε για λίγο διάστημα ως σεφ του Ρότζερ Φέντερερ και έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από αυτή την σύντομη θητεία του.

Ο 20 φορές πρωταθλητής Grand Slam είναι πρότυπο για μια ολόκληρη γενιά θαυμαστών του τένις, αλλά η απήχηση του εκτείνεται πέρα από τον αθλητικό κόσμο. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα στέκονται με δέος απέναντι στα εκπληκτικά του επιτεύγματα.

Ο Χουσείν Σαχζάντ, ένας Ινδός σεφ, πρόσφατα μοιράστηκε την εμπειρία του από την συναναστροφή του με τον Ρότζερ Φέντερερ στο Ινδικό σάιτ scroll.in.

Ο πρώην Νο1 στον κόσμο βρισκόταν στην Καλιφόρνια για έναν αγώνα και ο Σαχζάντ την ίδια περίοδο δουλεύε ως σεφ στο εστιατόριο Eleven Madison Park, στην Νέα Υόρκη. Τότε του δόθηκε η σπάνια ευκαιρία να μαγειρέψει για τον Ρότζερ.

Ο Ινδός καλλιτέχνης την κουζίνας θυμήθηκε πως ένας από τους σεφ, που λεγόταν Ντάνιελ, του πρόσφερε την ευκαιρία να δουλεύει, ενώ ταξιδεύει. Ο Ντάνιελ του ανέφερε πως η δουλειά ήταν για έναν φίλο στην Καλιφόρνια, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητα του Ρότζερ Φέντερερ.

Μόνο όταν ο Σαχζάντ διάβασε το όνομα Μίρκα Φέντερερ στα email του, συνειδητοποίησε ότι θα μαγειρεύει για έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών.

Όταν του ζητήθηκε να μοιραστεί την εμπειρία του να δουλεύεις ως προσωπικός μάγειρας του Ελβετού θρύλου του τένις, ανέφερε: “Ήμουν έτοιμος να σταματήσω να δουλεύω, όταν ο σεφ Ντάνιελ με ρώτησε για τα μελλοντικά μου σχέδια. Του είπα ότι ήθελα να ταξιδέψω και να κερδίσω εμπειρίες. Με ρώτησε: ”Τι θα έλεγες αν πληρωνόσουν για να ταξιδεύεις;” Του απάντησα, “ναι βέβαια, γιατί όχι, αυτό θα ήταν εκπληκτικό”.

Έτσι μου πρότεινε να δουλέψω για έναν φίλο του στην Καλιφόρνια. Δεν μου είπε ποιος ήταν, μόνο ότι εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στα τουρνουά ATP ανά τον κόσμο. Όταν αρχίσαμε να ανταλλάσουμε email και παρέλαβα τα εισιτήρια, τότε αντίκρυσα το όνομα Μίρκα Φέντερερ ( Η σύζυγος του Φέντερερ) για πρώτη φορά".

Στην αρχή ο Σαχζάντ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα δούλευε για τον Ελβετό θρύλο του τένις. Όμως ήταν μια μοναδική ευκαιρία και σύντομα επιβιβάστηκε στην πτήση για Καλιφόρνια όπου ο Ελβετός θρύλος αγωνιζόταν στο Indian Wells Masters.

Μόλις το τουρνουά έλαβε τέλος, ο Ρότζερ Φέντερερ τον ρώτησε αν θα σκεφτόταν να μετακομίσει στην Ελβετία.

"Η συνοδεία του αποτελούνταν από 24 άτομα, ενώ υπήρχαν δύο προσωπικοί σεφ, εγώ και ο Ντάνιελ. Στο τέλος με ρώτησε αν ήθελα να μετακομίσω στην Ελβετία, αλλά συνειδητοποίησα ότι το Personal cheffing, δεν ήταν για μένα”, πρόσθεσε ο Σαχζάντ .

Ωστόσο ο Ινδός μάγειρας απόλαυσε τις λίγες ημέρες που μαγείρευε για τον 5 φορές πρωταθλητή του US Open.

"ήταν καταπληκτικά όσο κράτησε – δεν είχα ποτέ συναντήσει ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας, ήταν συναρπαστικοί και ταπεινοί, σέβονταν εσένα, την δουλειά σου και μας μιλούσαν ως ίσο προς ίσο”.

Ο Ρότζερ Φέντερερ απέχει για μήνες από τα court. Ωστόσο, ο προπονητής του Σεβερίν Λούθι, αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο Φέντερερ θα επιστρέψει πιθανότατα στο Αυστραλιανό Όπεν του επόμενου έτους.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ