ΤΕΝΙΣ

Ο Ζβέρεφ θριαμβευτής στην Κολωνία

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεβ μετά την κατάκτηση του ATP Κολωνίας
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεβ μετά την κατάκτηση του ATP Κολωνίας AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Επιστροφή στους τίτλους για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που επικράτησε του Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ στον τελικό της Κολωνίας συνεχίζοντας την εξαιρετική παράδοση που έχει σε γερμανικά τουρνουά.

Επί γερμανικού εδάφους είναι κυρίαρχος. Τον τρίτο του τίτλο στη Γερμανία και 12ο συνολικά στην καριέρα του, όντας μόλις 23 ετών, πανηγύρισε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ που κέρδισε εμφατικά τον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-3, 6-3 ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια τέλεια εβδομάδα στο ATP τουρνουά της Κολονίας.

Ο Γερμανός τενίστας ήταν ξακάθαρα καλύτερος του Καναδού αντιπάλου του στον τελικό της Κυριακής σερβίροντας θεσπέσια σε ακόμα έναν αγώνα του στη διοργάνωση (παραχώρησε τρία break points) ενώ το μοναδικό σπάσιμο σερβίς που υπέστη ήταν ανώδυνο μιας και βρισκόταν ήδη με δύο breaks μπροστά στο πρώτο σετ.

Ο Ζβέρεφ που προερχόταν από ένα παράξενο Ρολάν Γκαρός στο οποίο, όπως δήλωσε, έπαιξε άρρωστος στην ήττα του από τον Γιανίκ Σίνερ, έκανε το τέλειο ξεκίνημα για το φινάλε της σεζόν που θα γίνει στο Λονδίνο και το ATP Finals στο οποίο συμμετέχει ενώ, την επόμενη εβδομάδα, θα αγωνιστεί ως κορυφαίος seeder και πάλι στο τουρνουά της...Κολονίας που εξασφάλισε δύο εβδομάδες στο καλεντάρι της ATP, ένα σπάνιο φαινόμενο.

Όσο για τον Αλιασίμ, η κατάρα των χαμένων τελικών συνεχίζεται...

Ενώ έχει παίξει σε έξι τελικούς όντας μόλις 20 ετών παραμένει με το απογοητευτικό 0/6 σε ματς που κρίνει τίτλο, κάτι που δείχνει ότι βρίσκεται μεν σε εξαιρετικό δρόμο αλλά έχει δουλειά ακόμα τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο πνευματικό κομμάτι ώστε να ακουμπήσει επιτέλους τα χέρια του στο τρόπαιο του νικητή.

COLOGNE OPEN DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ