ΤΕΝΙΣ

Οι πρώτοι τενίστες σε νίκες το 2020

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ρούμπλεφ στο ATP Finals στο Λονδίνο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ρούμπλεφ AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ολοκληρώθηκε μία ιδιαίτερη σεζόν στο τένις, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι ο αθλητής με τις περισσότερες νίκες, έχοντας για συγκάτοικο τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ενώ από... κοντά είναι κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, για μια ακόμη χρονιά, ολοκλήρωσε τη σεζόν στην πρώτη θέση της λίστας με τις περισσότερες νίκες, όμως αυτή τη φορά έχει και συγκάτοικο τον εκπληκτικό Αντρέι Ρούμπλεφ.

Οι δύο άνδρες πέτυχαν από 41 νίκες στο ATP Tour 2020, με τον Σέρβο να γνωρίζει μόλις 5 ήττες (τις λιγότερες από οποιονδήποτε) και να κατακτά 4 τίτλους ενώ ο Ρούμπλεφ είχε 10 ήττες στη χρονιά αλλά και 5 τίτλους.

Ακολουθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 29 νίκες μέσα στη χρονιά (29-14), ο οποίος στη Μασσαλία πανηγύρισε τον 6ο τίτλο της καριέρας του.

Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ πέτυχαν από 28 νίκες και εντυπωσίασαν στο τέλος της χρονιάς, ειδικά ο Ρώσος όπου με ένα σερί 10 νικών κατέκτησε τα δύο σημαντικότερα τουρνουά σε Παρίσι και Λονδίνο.

Με 27 νίκες και 7 ήττες κλείνει τη σεζόν ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος, όμως, αγωνίστηκε σε λιγότερα τουρνουά λόγω της πανδημίας. Ο Ισπανός είχε 2 τίτλους σε 7 τουρνουά που πήρε μέρος, έχοντας 3 τελικούς (ATP CUP, Ακαπούλκο, Παρίσι), δύο ημιτελικούς (Paris Masters, ΑΤP Finals) και δύο προημιτελικούς (Ρώμη, Australian Open).

Οι πρώτοι σε νίκες το 2020

Νόβακ Τζόκοβιτς 41-5
Αντρέι Ρούμπλεφ 41-10
Στέφανος Τσιτσιπάς 29-14
Ντανίλ Μεντβέντεφ 28-10
Αλεξάντερ Ζβέρεφ 28-11
Ράφαελ Ναδάλ 27-11

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ