WTA

Οσάκα: "Να κερδίσω ένα χωμάτινο τουρνουά"

Η Ναόμι Οσάκα σε αναμέτρησή της με την Σερίνα Γουίλιαμς στο Australian Open
Η Ναόμι Οσάκα σε αναμέτρησή της με την Σερίνα Γουίλιαμς στο Australian Open Ⓒ 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Η Ναόμι Οσάκα έχει πετύχει κάτι απίστευτο: να έχει συνολικά 7 WTA τίτλους εκ των οποίων, όμως, οι 4 είναι Grand Slam. Η Νο2 στον κόσμο τενίστρια θέλει να κατακτήσει ένα χωμάτινο τουρνουά.

Η 23χρονη τενίστρια είχε ένα φοβερό σερί νικών που της έφερε ακόμα δύο Major στο US Open πέρσι και στο Αυστραλιανό Όπεν φέτος πριν δεχτεί ένα ηχηρό "στοπ" από τη Μαρία Σάκκαρη που την ισοπέδωσε στα προημιτελικά του Μαϊάμι πριν μερικές μέρες.

Ωστόσο, από την Οσάκα λείπει ακόμα ένας τίτλος στο χώμα και αυτό θα επιχειρήσει να κάνει τις επόμενες εβδομάδες.

"Θα ήθελα να κερδίσω ένα χωμάτινο τουρνουά. Χαίρομαι πολύ που έχω τον Βιμ (Φισέτ) στο πλευρό μου, είναι ένας άνθρωπος με φοβερή ενέργεια και εμπειρία και θα με βοηθήσει πάρα πολύ.

"'Εχω δίπλα μου μια ομάδα με πολύ καλό κλίμα που περνάμε τέλεια. Κάθε φορά που χάνω, αισθάνομαι ότι τους απογοητεύω αν και είναι πάντα τρομερά υποστηρικτικοί. Θέλω φέτος να παίξω με μεγάλη ελευθερία στο χώμα και το γρασίδι γιατί αισθάνομαι ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω σε αυτές τις επιφάνειες".

Ο νέος προπονητής της Οσάκα, Βιμ Φισέτ, έχει τρομερή εμπειρία με μερικές κορυφαίες συνεργασίες, αν και όχι μακροχρόνιες με ονόματα όπως οι Κλάιστερς, Χάλεπ, Αζαρένκα, Κβίτοβα, Εράνι, Κόντα και Κέρμπερ.

Το πρώτο προγραμματισμένο χωμάτινο τουρνουά για τη Νο2 τενίστρια στον κόσμο είναι το Porsche Open της Στουτγκάρδης (19-25 Απριλίου).

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Andy Brownbill/Associated Press

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ