ROLAND GARROS

Roland Garros: Εξετάζεται σοβαρά η αλλαγή ημερομηνίας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα του στο Roland Garros του 2020
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα του στο Roland Garros του 2020 AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Η γαλλική Κυβέρνηση αποκάλυψε πως εξετάζεται σοβαρά η προσωρινή αναβολή του Roland Garros και η μεταφορά του αργότερα μέσα στη σεζόν.

Η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων την Τρίτη και τόνισε πως οι διοργανωτές του Roland Garros είναι σε συζητήσεις με την Κυβέρνηση για την αλλαγή ημερομηνίας έναρξης του χωμάτινου Major.

Το τουρνουά είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τις ημερομηνίες 23 Μαϊου - 6 Ιουνίου, με το προκριματικό ταμπλό να αναμένεται να ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν.

"Η μεταφορά της διοργάνωσης λίγες ημέρες μετά, είναι ορατή. Οι συζητήσεις των ανθρώπων του RG με την Κυβέρνηση είναι σε εξέλιξη και τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τις τελικές αποφάσεις τους", είπε στο AFP η Μαρατσινεάνου.

Στα τέλη του Μαρτίου, ο διευθυντής του Roland Garros, Ζιλ Μορετόν, είπε ότι εξετάζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό της οριστικής αναβολής για φέτος, εξαιτίας της έξαρσης του Covid-19 στη Γαλλία.

Πέρυσι, το τουρνουά μεταφέρθηκε από τον Μάιο στον Οκτώβριο, όμως το καλεντάρι ήταν πιο χαλαρό, μιας και τα περισσότερα μεγάλα τουρνουά που ήταν προγραμματισμένα για μετά το καλοκαίρι, αναβλήθηκαν.

Παρ' όλα αυτά, η clay court season έχει ήδη ξεκινήσει και το ενδεχόμενο μεταφοράς του Roland Garros σε άλλη ημερομηνία, όπως πέρυσι, μάλλον μοιάζει μη ρεαλιστικό.

Αν αποφασιστεί να μην γίνει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες του, δύσκολα θα διεξαχθεί φέτος το τουρνουά. Εκτός, αν συμφωνήσουν οι αθλητές της ΑΤΡ και οι αθλήτριες της WTA, να παίξουν το χωμάτινο Slam... μέσα στη hard court season του φθινοπώρου.

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ