ΤΕΝΙΣ

St. Petersburg Open: Δεν νικιέται ο Ρούμπλεφ σε τελικό

Russia's Andrey Rublev serves to Serbia's Filip Krajinovic during a match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Russia's Andrey Rublev serves to Serbia's Filip Krajinovic during a match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Ο απίστευτος, φέτος, Αντρέι Ρούμπλεφ έκανε το 4/4 σε τελικούς ATP μέσα στο 2020 κατακτώντας και την Αγία Πετρούπολη παίρνοντας πολύ μεγάλο προβάδισμα για την συμμετοχή του στο ATP Finals, κάτι που πεντακάθαρα αξίζει βάσει της σεζόν που έχει κάνει.

Όταν κρίνεται ο τίτλος, δεν νικιέται ο Αντρέι Ρούμπλεφ. Σύμφωνοι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εν μέρει "αυτοκτόνησε" στον πρόσφατο τελικό του Αμβούργου κόντρα στον Ρώσο, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Ρούμπλεφ παρουσιάζεται τρομερός αγωνιστικά και πνευματικά σε όλη την σεζόν φέτος έχοντας τρομερά αποτελέσματα!

Μπορεί να χάσαμε περίπου πέντε μήνες αγωνιστικής δράσης λόγω κορονοϊού, και όμως ο 23χρονος Ρώσος έχει κατορθώσει να φτάσει τα τέσσερα ATP τρόπαια μέσα στη χρονιά έχοντας το αήττητο σε τελικούς.

Μετά την Μόσχα, πέρσι, ο Ρούμπλεφ κατακτά και μια άλλη ρωσική πόλη, την Αγία Πετρούπολη καθώς επικράτησε του Μπόρνα Τσόριτς στον τελικό της διοργάνωσης με 7-6(5), 6-4 συνεχίζοντας την "κούρσα" που πραγματοποιεί φέτος έχοντας 34 ATP νίκες και τρομερά αποτελέσματα που δίκαια τον τοποθετούν στο Τοπ10 του κόσμου.

Το ματς ήταν απίστευτα κλειστό με ελάχιστα breaks points, όλα από την πλευρά του Τσόριτς καθώς ο Ρούμπλεφ δεν παραχώρησε ούτε ένα, ωστόσο, ο γηπεδούχος Ρώσος εκμεταλλεύτηκε όλες τις κρίσιμες λεπτομέρειες ενός αμφίρροπου τελικού.

Ενώ βρέθηκε με 2-5 πίσω στο tie break του πρώτου σετ, έκανε ένα τρομερό ντεμαράζ πέντε σερί πόντως για να προηγηθεί με 1-0 ενώ εκμεταλλεύτηκε το ένα κακό service game του Τσόριτς στο δεύτερο σετ ώστε να προηγηθεί με break και να μην ξανακοιτάξει ποτέ πίσω!

Βρίσκεται πια μια ανάσα από το Λονδίνο και την πρώτη του συμμετοχή σε ATP Finals και, αν δεν αξίζει να πάει εκεί ο Ρούμπλεφ, αναρωτιόμαστε ποιος αξίζει να πάει στη θέση του!

ST.PETERSBURG OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ