MIAMI OPEN

Χούρκατς - Τσιτσιπάς 2-1: Κατώτερος των προσδοκιών και αποκλεισμός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει την μπάλα κόντρα στο Σονέγο για το Miami Open.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει την μπάλα κόντρα στο Σονέγο © 2021 WILFREDO LEE/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Χούμπερτ Χούρκατς, ηττήθηκε 2-1 και έτσι αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Miami Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να προηγήθηκε με σετ και μπρέικ (2-6, 0-2) κόντρα στον Χούμπερτ Χούρκατς, όμως… κατάφερε να ηττηθεί από τον Πολωνό και να μείνει πρόωρα εκτός Miami Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να μείνει ψύχραιμος από τα μέσα του δευτέρου σετ και έπειτα, δεν έπιασε ποτέ τα στάνταρ απόδοσης που θα ήθελε και δίκαια αποκλείστηκε από το Masters της Φλόριντα.

Μετά από δυο ώρες και 22 λεπτά αγώνα, ο Χούρκατς επικράτησε με 2-6, 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού, όπου περιμένει έναν εκ των Αντρέι Ρούμπλεφ και Σεμπάστιαν Κόρντα.

Ο Στέφανος έχασε έτσι τη μεγάλη του ευκαιρία για να κατακτήσει τον παρθενικό του Masters τίτλο, μιας και ήταν ο μεγαλύτερος seeded που είχε απομείνει στο ταμπλό και η κλήρωσή του, ήταν ευνοϊκή.

Βέβαια, αυτά φαίνονται στην πράξη και ο 22χρονος Έλληνας, Νο5 τενίστας του κόσμου, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί κόντρα στον Χούρκατς.

Τι κι αν προηγούνταν με 7-1 στο Η2Η του με τον Πολωνό; Ο Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με ανατροπή και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Miami Open 2021.

Το 2ο σερβίς του τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα, μιας και εκεί κέρδισε μόλις το 45% των πόντων (15/35) και σε συνδυασμό τις πολλές ευκαιρίες για μπρέικ, τις οποίες πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων (3/13), είδε το ματς να “ξεγλιστράει” από τα χέρια του.

Σημείο κλειδί του αγώνα, όταν το ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-6, 0-2 και βρέθηκε επίσης με 15-40 στο σερβίς του Χουρκάτζ. Αντί να περάσει με διπλό μπρέικ πάνω όμως, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και στο τέλος το πλήρωσε ακριβά.

Η νευρικότητα μπήκε στο παιχνίδι του, η ψυχραιμία αντιθέτως, αποχώρησε και το αποτέλεσμα ήταν φυσικό επακόλουθο, μιας και η ποιότητα της απόδοσής του έπεσε αισθητά στη συνέχεια του ματς.

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

Πηγή: Tennis24.gr.

TAGS MIAMI OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ