ΤΕΝΙΣ

Τένις: Οι περισσότεροι τίτλοι στο χώμα από "ενεργούς" τενίστες

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Roland Garros μετά από τη νίκη του με 6-0, 6-2, 7-5 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Ναδάλ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Roland Garros AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη χωμάτινη επιφάνεια, ωστόσο υπάρχει και μια μεγάλη έκπληξη στην πρώτη τετράδα.

Με μία απόλυτα αναμενόμενη πρωτιά αλλά και μια παρουσία-έκπληξη στην πρώτη τετράδα, συμπληρώνεται το κουαρτέτο των τενιστών που βρίσκονται στην ενεργό δράση και έχουν τους περισσότερους τίτλους στο χώμα.

Νο1, ναι, σωστά μαντέψατε, είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ! Δεν είναι απλά ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους στο χώμα από οποιονδήποτε επαγγελματία τενίστα έχει πατήσει τα κορτ, αλλά βρίσκεται μα χαοτική διαφορά στην πρώτη θέση από τον δεύτερο ενεργό τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς.

60 τίτλους, σωστά διαβάσατε, έχει κατακτήσει ο "ταυρομάχος" στην αγαπημένη του επιφάνεια και ποιος ξέρει που θα σταματήσει...

60 τίτλοι εκ των οποίων 11 έχουν έρθει στο Μόντε Κάρλο και 13 στο αγαπημένο του Ρολάν Γκαρός!

Δεύτερος στη λίστα, με χαώδη διαφορά από τον Ναδάλ, είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 15 τίτλους, ο μοναδικός τενίστας που τα έχει βάλει, όσο μπορούσε, στα ίσια με τον Ναδάλ στο χώμα.

Τρίτος στη λίστα, ο υποτιμημένος στη χωμάτινη επιφάνεια, Ρότζερ Φέντερερ με 11 τίτλους.

Ο "Βασιλιάς" των πέντε τελικών στο Ρολάν Γκαρός, έχει φτάσει στην πηγή σπουδαίων τίτλων στο χώμα πάρα πολλές φορές στο παρελθόν αλλά κυρίως ο Ραφαέλ Ναδάλ αλλά και ο Νόβακ Τζόκοβιτς του στέρησαν περισσότερα τρόπαια.

Και, παρουσία έκπληξη στην πρώτη τετράδα, επίσης με 11 τίτλους, είναι ο Τόμι Ρομπρέδο!

O 38χρονος τενίστας, που είναι ακόμα ενεργός στο τουρ, έχει κερδίσει τους 11 από τους 12 συνολικά τίτλους καριέρας τους στο χώμα με σπουδαιότερο το Masters του Αμβούργου το 2006.

Θα κυριαρχήσει, άραγε, ξανά ο Ναδάλ στη φετινή χωμάτινη σεζόν ή θα βρεθεί κάποιος που θα τον σταματήσει, ειδικά στο Ρολάν Γκαρός;

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ