ΤΕΝΙΣ

Το πρόγραμμα του Νόβακ Τζόκοβιτς για το 2021

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατάει το τρόπαιο του Australian Open του 2020 μετά από τη νίκη του στον τελικό επί του Ντόμινικ Τιμ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατάει το τρόπαιο του Australian Open του 2020 μετά από τη νίκη του στον τελικό επί του Ντόμινικ Τιμ AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε το πρόγραμμα του για το 2021, ελπίζοντας ότι η κατάσταση με την πανδημία Covid-19 θα βελτιωθεί. Το χρονοδιάγραμμα είναι προσωρινό και υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει.

Ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, θα ξεκινήσει την τρέχουσα σεζόν με το ATP Cup (1-5 Φεβρουαρίου) και το Αυστραλιανό Όπεν (8-21 Φεβρουαρίου). Κυνηγά τον ένατο τίτλο του στο τουρνουά της Μελβούρνης και το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο στο ATP Cup. Πέρυσι έγινε ο τρίτος τενίστας στην ιστορία που έχει κερδίσει οκτώ φορές ένα τουρνουά Grand Slam.

Την επόμενη άνοιξη ο Τζόκοβιτς θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Ντουμπάι (15 Μαρτίου) και έπειτα θα ταξιδέψει στη Φλόριντα για το Miami Open (22 Μαρτίου). Στην συνέχεια ο Σέρβος θα παίξει σε τέσσερα "χωμάτινα τουρνουά", στο Monte-Carlo (12 Απριλίου), στο Madrid Mutua Open (3 Μαΐου), στο Rome Masters (10 Μαΐου) και στο Roland Garros (24 Μαΐου). Πέρυσι ο Νόλε έκανε νέο ρεκόρ κερδίζοντας τον 36ο τίτλο του σε Masters 1000 στη Ρώμη, ενώ έφτασε ως τον τελικό του Roland Garros, όπου και ηττήθηκε από τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου ο Νόβακ θα διεκδικήσει το Wimbledon (28 Ιουνίου), στο οποίο το 2019 έσωσε δύο match point και νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στον μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό της διοργάνωσης (4 ώρες και 55 λεπτά).

Ο Νόλε τον Ιούλιο θα μεταβεί στο Τόκιο με σκοπό να κερδίσει το πρώτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου. Επόμενος του σταθμός θα είναι το Σινσινάτι, όπου το προηγούμενο έτος επικράτησε του Μίλος Ράονιτς στον τελικό και σήκωσε το τρόπαιο, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβριο θα προσπαθήσει να κατακτήσει το US Open μετά τους προηγούμενους τρεις τίτλους του το 2011, το 2015 και το 2018.

Τέλος το φθινόπωρο θα συμμετάσχει στη Σαγκάη (11 Οκτωβρίου), στη Βιέννη (25 Οκτωβρίου), στο ATP Finals του Τορίνο (15 Νοεμβρίου) και στο Davis Cup της Μαδρίτη (22 Νοεμβρίου).

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ