ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Tζόκοβιτς: "Μάχη και τακτική απαιτούνται στο χώμα"

O Nόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την κατάκτηση του Australian Open 2021
O Nόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την κατάκτηση του Australian Open 2021 @ 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει στη χωμάτινη επιφάνεια και δηλώνει έτοιμος για πολύ μεγάλες μάχες με μπόλικη δόση τακτικής και στρατηγικής.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει στη χωμάτινη επιφάνεια και δηλώνει έτοιμος για πολύ μεγάλες μάχες με μπόλικη δόση τακτικής και στρατηγικής!

Αυτά απαιτεί, όπως πολύ σοφά δήλωσε και γνωρίζει φυσικά, ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο η χωμάτινη επιφάνεια με τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες της.

Ο Νόλε έχει να αγωνιστεί στο χώμα από τον περσινό τελικό στο Ρολάν Γκαρός και τη βαριά ήττα που υπέστη εκεί από τον Ραφαέλ Ναδάλ και επιστρέφει στο Μόντε Κάρλο με μόνο φυσικά στόχο την κατάκτηση του τρίτου του τίτλου στο Πριγκηπάτο.

"Το χώμα χρειάζεται τις περισσότερες προσαρμογές από όλες τις επιφάνειες. Ακόμα και το πώς σκάει η μπάλα δεν είναι σταθερό. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές επηρεάζεται η κατάσταση του γηπέδου και συνεπώς το παιχνίδι κάθε παίκτη. Το πνευματικό κομμάτι παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτές τις καταστάσεις. Εκεί χρειάζεται μάχη σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο πιο πολύ από κάθε άλλη επιφάνεια.

Μπορεί να σε εκνευρίσει το χώμα γιατί δεν βγάζεις εύκολα winner ή γενικά δεν κερδίζεις εύκολα πόντο από ένα σερβίς ή μια καλή επιστροφή και χρειάζονται τακτικές προσαρμογές. Στις επιστροφές μου, χρησιμοποιώ στο χώμα περισσότερη ποικιλία σε σχέση με τις άλλες επιφάνειες όπου στόχος μου είναι η επιθετική επιστροφή. Είναι η επιφάνεια που χρειάζεται τη μεγαλύτερη τακτική. Πρέπει να παίξεις και 'βρώμικα' κάποιες φορές για να κερδίσεις!.

Παρότι δεν έχω παίξει ματς εδώ και καιρό, νιώθω επαρκώς προετοιμασμένος. Έχω προπονηθεί πολύ στο χώμα και το περιβάλλον στο Μόντε Κάρλο μου είναι πάντα πολύ γνώριμο", ανέφερε ο Νόλε που έχει επικίνδυνο 2ο γύρο κόντρα σε Σίνερ ή Ράμος.

Πηγή: Tennis24

@ 2021 Andy Brownbill/Associated Press

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ