VIRAL

Η Ρεάλ "βασίλισσα" και στα social media: Το Τop - 15 των ομάδων παγκοσμίως

Η Ρεάλ "βασίλισσα" και στα social media: Το Τop - 15 των ομάδων παγκοσμίως

Ποια ομάδα έχει τους περισσότερους followers παγκοσμίως στους λογαριασμούς στα social media και ποια σε κάθε εργαλείο ξεχωριστά; Πέρα από τις παραδοσιακές δυνάμεις, στο top 15 συναντάμε κι εκπλήξεις!

Τα social media είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ζωή μας και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε ν' αποτελεί εξαίρεση. Ομάδας - "κολοσσοί" του αθλήματος έχουν δικό τους τμήμα social media κι έχουν δαπανήσει τεράστια χρηματικά ποσά για να το στελεχώσουν σε έμψυχο δυναμικό, αλλά και σε τεχνολογικές καινοτομίες.

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί ποια ομάδα έχεις τους περισσότερους followers παγκοσμίως! Στην κορυφή της λίστας έχουμε ισπανικό clasico. Προηγείται η Ρεάλ με 242.984.560 συνολικά κι ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 240.048.793.

Τρίτη έρχεται με... σχετική διαφορά από τις δύο πρώτες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 137.054.693, τέταρτη η Τσέλσι με 90.100.111 και πέμπτη η Μπάγερν με 79.219.881. Στην 6η θέση βρίσκεται η Άρσεναλ, στην 7η η Μάντσεστερ Σίτι.

Πρέπει να φθάσουμε στην 8η θέση για να βρούμε μια ιταλική ομάδα. Κι αυτή είναι η Γιουβέντους! Στο top 15 συναντάμε τη Γαλατάσαράι στην 13η θέση με 28.420.870 followers και την Κορίνθιανς με 21.901.620.

Έκπληξη μεν βάσει ονομάτων, λογικό δε αν σκεφτεί κανείς ότι η Τουρκία έχει πληθυσμό 79.810.000 κατοίκων και η Βραζιλία 209.300.000. Όπως διαπιστώνεται, δημοφιλέστερο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης παραμένει το Facebook. Από εκεί αντλούν τα περισσότερα "follow" οι ομάδες. Εκεί βλέπουμε την Μπάγερν να έχει περισσότερους από την Τσέλσι και την Παρί Σεν-Ζερμέν από τη Λίβερπουλ (είναι αντίστοιχα πιο πίσω στο συνολικό μέτρημα).

Δεύτερο σε δημοφιλία έρχεται το Instagram, στο οποίο εμφανίζεται αρκετά "αδύναμη" η Σίτι (έρχεται στη... 10η θέση). Έπειτα, έρχεται το Twitter, όπου Μπάγερν και Γιουβέντους δείχνουν να υστερούν σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι Τσέλσι, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Μίλαν, Γαλατάσαράι και Κορίνθιανς έχουν περισσότερη "ροή ακολούθων" από αυτό το εργαλείo. Και οι τέσσερις από τις επτά είναι ομάδες της Αγγλίας.

Οι δύο ισπανικές (εκ των τριών της λίστας, καθώς η Ατλέτικο καταλαμβάνει την 14η και προτελευταία θέση) δεν έχουν ανταγωνισμό στο... Youtube! Εκεί, όμως, που υστερούν είναι στο Sinaweibo (social media tool της Κίνας), καθώς υπολείπονται σημαντικά των δύο ομάδων του Μάντσεστερ (Σίτι και Γιουνάιτεντ).

Η Ρεάλ "βασίλισσα" και στα social media: Το Τop - 15 των ομάδων παγκοσμίως

*Προφανώς και τα στοιχεία έχουν διαφοροποιηθεί ελάχιστα με αυξητική τάση από τη στιγμή καταγραφής των δεδομένων.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ