ΣΤΗΛΕΣ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης χάρισε εικονίτσες στους παίκτες της Εθνικής

Ο Άγγελος Αναστασιάδης χάρισε εικονίτσες στους παίκτες της Εθνικής

Μία έκπληξη περίμενε τους διεθνείς στην τελευταία τους προπόνηση πριν το αποψινό ματς.

Εικόνες με αγίους της Ορθοδοξίας χάρισε ο νέος προπονητής της Εθνικής, Άγγελος Αναστασιάδης, στους παίκτες που κάλεσε για το αποψινό παιχνίδι με τη Φινλανδία. Ο νέος τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μοίρασε χαμόγελα και προσευχές στους μικρούς του φίλους και ευχήθηκε ο Θεός να στείλει τη νίκη σε μας και όχι στους άλλους.

Οι διεθνείς ενθουσιάστηκαν με την πρωτοβουλία του πιο πιστού προπονητή όλων των εποχών με μεγάλη διαφορά απ' τον δεύτερο (έχουν γίνει μετρήσεις γι' αυτά τα πράγματα, δεν τα πετάμε έτσι στην τύχη. Σεβασμός).

Δεν έδωσε όμως στον κάθε παίκτη την ίδια εικόνα. Έψαξε και βρήκε ποιος άγιος ταιριάζει καλύτερα στον καθένα με βάση τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και τις σαρκικές του αδυναμίες.

Έτσι, λοιπόν, χάρισε:

1. Στον Κώστα Φορτούνη γνωστού... σφουγγαρά, του ευχήθηκε "ήρεμες θάλασσες" και του χάρισε μια εικονίτσα του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών.

2. Στον Κώστα Μανωλά, επειδή συναγωνίζεται σε αγάπη για τα ακριβά αυτοκίνητα τον λαμποργκινοκίνητο Γιούρκα Σεϊταρίδη, του χάρισε μια εικονίτσα του Αγίου Χριστόφορου, προστάτη των οδηγών. Αναμενόμενο.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης χάρισε εικονίτσες στους παίκτες της Εθνικής

3. Στον Τοροσίδη μια εικονίτσα της Αγίας Μαγδαληνής, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, αν και αναγνωρίζει ότι πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, το μπιφτέκι του έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. "Το πρόβλημα έπρεπε να είχε χτυπηθεί νωρίτερα και στη ρίζα του", λέει ο Άγγελος, ωστόσο έχει ακούσει περιπτώσεις όπως εκείνη του Αντώνη Κανάκη όπου πραγματικά η αγία έκανε θαύματα.

4. Οι προχωρημένες γνώσεις του Άγγελου πάνω στα πατερικά κείμενα, εξέπληξαν και τον Πέτρο τον Μάνταλο, ο οποίος δέχτηκε μία εικόνα του Αγίου Θεόδωρου του Στρατηλάτη, ο οποίος "βοηθά σε κάθε είδους έκζεμα". Είχε βέβαια ήδη μία του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, που βοηθά στην ίδια πάθηση, αλλά επειδή δεν πολυδούλεψε την έδωσε σε ένα 15χρονο ξαδερφάκι του-θαμώνα του Pornhub να πάρει μερικά παιχνίδια στα πόδια της και του χρόνου το ξαναβλέπουμε.

5. Στον Πασχαλάκη έδωσε δύο εικονίτσες. Μία του Αγίου Σώστη -μπόοοοοουριιιιιινγκ- αλλά και μία του προστάτη των κομμωτών, του νεομάρτυρα Αγίου Ηλία του Αρδούνη για να διατηρήσει την φυσικότητα και την υπέροχη λάμψη του στο τριχωτό της κεφαλής.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης χάρισε εικονίτσες στους παίκτες της Εθνικής

6. Στον Μπακάκη μία εικονίτσα της Αγίας Παρασκευής, γιατί του λέει "δεν γίνεται ρε πεθαμένο να την πετάς τη σέντρα εκεί που την πετάς, όλο και κάποιο πρόβλημα θα έχεις στα μάτια".

7. Εικόνα Άγιου Μηνά στον Σωκράτη Παπασταθόπουλου, του αγίου προστάτη των ξενιτεμένων, καθώς ούτε και ο ίδιος πρέπει να θυμάται πόσα χρόνια έχει έξω. Επίσης κοντά στη Χαλκίδα υπάρχει μια παραλία Άγιος Μηνάς, με πολύ δυνατό ψαράκι για τους μερακλήδες.

8. Του Μήτρογλου του ζήτησε απλά να κοιτάζει προς τη Μέκκα.

9. Τον Ζέκα τον είδε έτσι κοκαλιάρη και τον έστειλε να προσκυνήσει κανά σκήνωμα, χωρίς κάποια προτίμηση, όποιο νομίζει εκείνος ότι του μοιάζει περισσότερο.

Οι υπόλοιποι δεν πήραν τίποτα, μόνο την ευλογία του.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης χάρισε εικονίτσες στους παίκτες της Εθνικής

"Άλλοι θα σκότωναν για ένα τέτοιο προνόμιο ρε πεθαμένα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ