Μείνατε έκπληκτοι με το καινούριο σήμα της Νέας Δημοκρατίας; Πού να δείτε τα καινούρια σήματα των ποδοσφαιρικών ομάδων! Οι web designers της 24MEDIA έκαναν το δικό τους εικαστικό θαύμα και ιδού τα αποτελέσματα...

Έχουν δεν έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που πρωτοαντικρίσαμε το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Μία εικόνα χίλια τετράγωνα χίλιες λέξεις που λένε οι λιγούρηδες σχολιαστές όταν ο σκηνοθέτης δείχνει μια γυναίκα στην εξέδρα και στην περίπτωση του νέου logo της γαλάζιας παράταξης, οι λέξεις, τα tweets και οι αντιδράσεις ήταν παραπάνω από χιλιάδες. Μιλιούνια...

ADVERTISING

Μην στέκεστε στους άτεχνους που λοιδορούν και βλέπουν μονάχα τρίγωνα, δύο γράμματα και κάποιες γραμμές, χωρίς να εμβαθύνουν και να αφουγκραστούν τους καημούς του καλλιτέχνη για τα δεινά που έφερε αυτή η τετραετία και την αισιοδοξία του πως "μαζί θα φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη". Κάθε γραμμή και ένας συμβολισμός, κάθε συμβολισμός και δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρων.

Αυτά είδαμε εμείς φίλες και φίλοι και από χθες το βράδυ μας κόλλησε σαν τσίχλα η σκέψη να προσθέσουμε μια στάλα τέχνης και στον ελληνικό αθλητισμό. Κάτσαμε γύρω από ένα τραπέζι με τους web designers της 24MEDIA, ανταλλάξαμε ιδέες, οράματα, όνειρα, φιλοδοξίες και φυλλάδια devilery και ιδού τα αποτελέσματα. Ας δούμε πρώτα το σήμα της Νέας Δημοκρατίας:

Inline Image

ADVERTISING

Ξεκινάμε με αλφαβητική σειρά:

ΑΕΚ

Τρία γράμματα, πολλά τρίγωνα, το κίτρινο και το μαύρο της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Πάνω απ' αυτά τα τρία γράμματα μιας ένδοξης ιστορίας, στέκουν πάντα περήφανα τα φτερά του αετού που σκεπάζουν και προστατεύουν αυτό το σύλλογο.

Inline Image

Όπως σε 2-3 χρόνια θα προστατεύουν τους φιλάθλους της ομάδας τα σκέπαστρα της Αγιά Σοφιάς, φτιαγμένα από τ' άγια χώματα των αλησμόνητων πατρίδων.

ΑΡΗΣ

Με οδηγό το παρελθόν και δύναμη από τον αρχαίο θεό Άρη, οι κιτρινόμαυροι δεν ξεχνούν την ιστορία τους, αντιθέτως την τιμούν.

Inline Image

Τα τέσσερα γράμματα είναι με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά (γιατί όταν εμείς είχαμε γραμματοσειρές, οι άλλοι ήταν στα δέντρα) και μοιάζουν με το τατουάζ του Κασιδιάρη , φιδάκι στο 3210 , λαβύρινθο, όπως αυτόν που πέρασε ο Άρης για να επιστρέψει από τη Γ' Εθνική, εκεί όπου ανήκει και εκεί που πρέπει να είναι πάντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο.Σ.Φ.Π. Κάθε γράμμα κι ένα σύμβολο, κάθε σύμβολο και μια ιστορία. Το "Ο" είναι η μπάλα που τονίζει πως δεν πρόκειται για μια απλή ομάδα, αλλά για ένα σύλλογο με τμήματα σε πολλά αθλήματα.

Inline Image

Το "Σ" είναι η αστραπή που συμβολίζει την αντεπίθεση, το "Φ" είναι μια κολόνα της ΔΕΗ ένας φίλαθλος που περήφανα απλώνει το κασκόλ του αναδεικνύοντας τη δύναμη του κόσμου της ομάδας ("τον πύρινο σου κόσμο" κτλ κτλ) και το "Π" μια εστία, λίγο πριν "βομβαρδιστεί" με ερυθρόλευκα γκολ (ή και αυτογκόλ σαν του Βούκοβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όποιος βλέπει στην παρακάτω εικόνα τα σύμβολα του PlayStation (χωρίς το Χ aka πάσα), τότε είναι πεζός και σίγουρος όχι Παναθηναϊκός. Εδώ ο καλλιτέχνης μας έχει βάλει όλη του την μαεστρία.

Inline Image

Το "Π" (ναι το Π) είναι η τετράγωνη λογική που δεν χαρακτηρίζει την ομάδα της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, το "Α" ένα τρίγωνο που συμβολίζει την επίθεση και το "Ο" είναι η μπάλα, που είτε είναι ασπρόμαυρη, είτε πορτοκαλιά κάνει τους φίλους της ομάδας να τραγουδούν για ένα χόρτο μαγικό. (Στην πραγματικότητα το "Ο" ήταν απλά κάτι γρήγορο, γιατί είχε έρθει το delivery και έπρεπε να κατέβει κάποιος να τα πάρει).

ΠΑΟΚ

Εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη η "ζωγράφος" μας και με φιλοπαοκτσίδικα αισθήματα, άρχιζε να σχεδιάζει μόλις στη μέση του τραπεζιού μπήκαν κομματάκια μπουγάτσας λουσμένα με άχνη ζάχαρη και κανέλα. 3-0 στο 17' δηλαδή.

Inline Image

Εξ ου και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κάθε γράμμα μοιάζει (ή έστω έτσι πιστεύει η ίδια) με βουνό, σαν όλα αυτά τα βουνά και τα προβλήματα που πέρασε ο ΠΑΟΚ στην μακρόχρονη ιστορία του και έφτασε εδώ που έφτασε. Και πάντα πιο ψηλά από την πιο μακρινή κορυφή, ο Δικέφαλος αετός που αγέρωχα κοιτά τον ουρανό και περιμένει ένα πρωτάθλημα εδώ και 35 χρόνια.

Καλλιτεχνική επιμέλεια / design (αν ενδιαφέρεται καμιά ομάδα): Βάσω Γκέτη, Γιάννης Κατσίνης