VIRAL

3 ταινίες, 4 σειρές και 5 ντοκιμαντέρ για να λιώσεις τον Δεκέμβριο όταν δεν έχει μπάλα

3 ταινίες, 4 σειρές και 5 ντοκιμαντέρ για να λιώσεις τον Δεκέμβριο όταν δεν έχει μπάλα

Από φεστιβαλικά χιτ και υπερήρωες, μέχρι οσκαρικές νίκες και ιστορικά ντοκιμαντέρ, οι ψυχαγωγικές επιλογές του Δεκεμβρίου έχουν κάτι για όλους.

Θες να μείνεις μέσα, αλλά δεν έχει μπάλα; Πάρε τη θέση σου στον καναπέ, ετοίμασε τα αγαπημένα σου σνακ και διάλεξε κάποια επιλογή από τις παρακάτω.

Από φεστιβαλικά χιτ και υπερήρωες, μέχρι οσκαρικές νίκες και ιστορικά ντοκιμαντέρ, ο ψυχαγωγικός Δεκέμβριος στην COSMOTE TV έχει κάτι για όλους.

Ταινίες

Rocketman

Οι μουσικές βιογραφίες έχουν πάρει τα πάνω τους. Μετά την εισπρακτική επιτυχία του “Bohemian Rhapsody” που κρατά αυτή τη στιγμή το ρεκόρ του πιο επικερδούς δράματος, αντίστοιχες ταινίες έχουν λάβει το πράσινο φως ή γράφουν ήδη τη δική τους ιστορία. Μία από αυτές είναι και το “Rocketman” με πρωταγωνιστή έναν υπέροχο Taron Egerton στον ρόλο του Elton John.

Ο ίδιος ο John βρίσκεται στην παραγωγή της ταινίας και, παρότι η άμεση εμπλοκή του προσώπου που σκιαγραφείται σε βιογραφικά φιλμ οδηγεί συνήθως σε καθαγιασμένα πορτραίτα, εδώ θα πάρεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του τραγουδοποιού και όχι κάποια αγιογραφία του. Πάνω από όλα βέβαια, το “Rocketman” είναι καθαρόαιμη διασκέδαση.

Πρεμιέρα: 15/12 στις 21.00 στο COSMOTE CINEMA 1HD.

The Shape of Water

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Guillermo del Toro (“Ο Λαβύρινθος του Πάνα”, “Hellboy”) έφτιαξε τη δική του Πεντάμορφη και το δικό του Τέρας. Εκείνη ήταν μια μουγκή και απομονωμένη καθαρίστρια που δούλευε σε ένα μυστηριώδες κυβερνητικό εργαστήριο της δεκαετίας του ‘60. Εκείνο ήταν ένα αλλόκοτο, αμφίβιο πλάσμα που θα χρειαζόταν τη βοήθειά της για να δραπετεύσει από τα πειράματα. Μαζί έγιναν το μαγικό λαβ στόρι που έφυγε με 4 Όσκαρ από την τελετή του 2018, ανάμεσά τους και με αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Πρεμιέρα: 22/12 στις 21.00 στο COSMOTE CINEMA 1HD.

Avengers: Endgame

Οι Avengers δεν θέλουν πια συστάσεις. Θέλουν σίγουρα όμως να φέρουν πίσω όλα τα εκατομμύρια κόσμου που εξαφάνισε ο Thanos με το snap του στο “Infinity War”, και να αποκαταστήσουν την ισορροπία στο σύμπαν. Αν με κάποιον τρόπο κατάφερες να μη δεις τη μεγαλύτερη εισπρακτική ταινία όλων των εποχών, τώρα είναι η ευκαιρία σου. Αν πάλι στήθηκες κι εσύ στην ουρά, τώρα μπορείς να κάνεις το repeat από την άνεση του καναπέ σου.

Πρεμιέρα: 29/12 στις 21.00 στοCOSMOTECINEMA1HD.

Σειρές

Hernan

3 ταινίες, 4 σειρές και 5 ντοκιμαντέρ για να λιώσεις τον Δεκέμβριο όταν δεν έχει μπάλα

Ο Ισπανός εξερευνητής Hernán Cortés ηγήθηκε μιας αποστολής που οδήγησε στην πτώση της αυτοκρατορίας των Αζτέκων και στην προσχώρηση μεγάλων περιοχών του σημερινού Μεξικό στο βασίλειο της Καστίλης. Το “Hernan”, η μεγαλύτερη ισπανική τηλεοπτική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ, θα αφηγηθεί αυτή τη στιγμή στην ιστορία μέσα από την οπτική γωνία 8 διαφορετικών προσώπων. Η φιλοδοξία της σειράς είναι τεράστια, τα γυρίσματά της γίνονται σε πραγματικές τοποθεσίες, τα εφέ της φτιάχνονται από την El Ranchito που καταπιανόταν με το “Game of Thrones” και ανάμεσα στο καστ της περιλαμβάνονται οι Óscar Jaenada (“Πειρατές της Καραϊβικής”) και Jorge Antonio Guerrero (“Roma”).

Πρεμιέρα: 3/12 στις 23.00 στο COSMOTE SERIES HD και κάθε Τρίτη στις 23.00.

In the Long Run

Στο Λονδίνο του 1985, ο Walter κάνει μια ήσυχη, άνετη ζωή με τη γυναίκα του, πολύ μακριά από τη ζωή που έκαναν στη Σιέρα Λεόνε 13 χρόνια πριν. Αυτήν θα αναποδογυρίσει ο αδερφός του, Valentine, όταν καταφθάνει για να ζήσει μαζί τους. Το πάθος του για τη ζωή και τις τέχνες θα εμπνεύσει τον γιο της οικογένειας να ασχοληθεί με τη μουσική, και όλοι μαζί θα μας δείξουν τι σημαίνει η οικογένεια, το σπίτι και η έννοια της κοινότητας. Στη 2η πια σεζόν, ο Walter είναι και εκπρόσωπος πλέον του εργατικού συνδικάτου, οπότε έχει άλλο ένα καρπούζι κάτω από τη μασχάλη του.

Ο φανταστικός Idris Elba πρωταγωνιστεί και παράγει τη σειρά, βασίζοντάς τη στα παιδικά του χρόνια.

Πρεμιέρα: 25/12 στις 21.00 στο COSMOTE SERIES HD και κάθε Τετάρτη στις 21.00 (με διπλά επεισόδια).

Stath Lets Flats

Το “Stath Lets Flats” ήταν μια ανέλπιστα επιτυχημένη κωμωδία του περασμένου καλοκαιριού στη Μεγάλη Βρετανία που κέρδισε υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία BAFTA. Μία από αυτές ήταν του Jamie Δημητρίου (“Fleabag”) στην κατηγορία Α΄Ανδρικού σε Κωμωδία. Ο Δημητρίου είναι ο δημιουργός της σειράς και παίζει και τον Stath - έναν Ελληνοκύπριο μεσίτη που δουλεύει στην επιχείρηση του πατέρα του στα περίχωρα του Λονδίνου. Το χιούμορ της σειράς παντρεύει την κλασική sitcom, με τις σουρεάλ καταστάσεις και το στεγνό μιλένιαλ χιούμορ. Δύσκολη αποστολή, αλλά έρχεται σε πέρας.

Πρεμιέρα: 12/12 στις 22.00 στο COSMOTE SERIES HD και κάθε Πέμπτη στις 22.00 (με διπλά επεισόδια).

Comedy Kids

3 ταινίες, 4 σειρές και 5 ντοκιμαντέρ για να λιώσεις τον Δεκέμβριο όταν δεν έχει μπάλα

Ο stand-up κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου υποδέχεται δύο οικογένειες και προσκαλεί παιδιά και γονείς να δοκιμαστούν. Παιχνίδια γνώσης, ταξίδια στο μέλλον και το παρελθόν, προβλήματα των μεγάλων που πρέπει να λύσουν τα παιδιά και δοκιμασίες που πρέπει να περάσουν οι γονείς. Πόσο καλά γνωρίζουν τελικά ο ένας τον άλλον;

Πρεμιέρα: 14/12 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16.00. Κάθε επεισόδιο θα επαναλαμβάνεται την επόμενη μέρα στις 09.00 και τα δύο μαζί την επόμενη Παρασκευή back to back στις 12.00 και 13.00.

Ντοκιμαντέρ

Πρόσωπα και Εποχές

Σειρά-ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί προσωπικότητες όπως ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο Χαρίλαος Τρικούπης και η Αμαλία Φλέμινγκ. Όλες τους ξεχωριστές για την ελληνική ιστορία και το πεδίο δράσης τους, όλες τους μέρος του ιστορικού πλαισίου που τους διαμόρφωσε και διαμορφώθηκε από αυτούς.

Πρεμιέρα: 1/12 στις 20.00 στο COSMOTE HISTORY HD, με επανάληψη την Πέμπτη 5/12 στις 17.00.

Ο Μεγάλος Πόλεμος - Μακεδονικό Μέτωπο

Παρότι η διεθνής κοινότητα ιστορικών εντοπίζει στο ελληνικό μέτωπο (1915-1918) το τρίτο σημαντικότερο πεδίο στρατιωτικών και πολιτικών εξελίξεων του Μεγάλου Πολέμου, η εγχώρια τηλεόραση δεν έχει ως τώρα ασχοληθεί επαρκώς με αυτό. Εδώ λοιπόν μπαίνει η παραγωγή της COSMOTE TV για το Μακεδονικό Μέτωπο, με μία σειρά επεισοδίων που αναλύουν όσα έχουν καθορίσει αποφασιστικά τον χάρτη των Βαλκανίων.

Πρεμιέρα: 4/12 στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD και κάθε Τετάρτη στις 22.00.

Άκρα

Τι μπορεί να συμβεί όταν υπερνικάς τους φόβους σου; Μπορεί, ας πούμε, να κολυμπήσεις 140 συνεχόμενα χιλιόμετρα στο ανοιχτό Αιγαίο. Μπορεί κιόλας να γίνεις και ταινία. Η Δήμητρα Μπαμπαδήμα ακολουθεί την παράτολμη διαδρομή του αθλητή Σπύρου Χρυσικόπουλου που πολλοί πίστευαν ακατόρθωτη, απαθανατίζοντας την πραγματοποίηση του ονείρου του να βάλει το μακρινό Καστελόριζο ξανά στη συζήτηση.

Η ταινία βραβεύτηκε με το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο New York City Greek Film Festival.

Πρεμιέρα: 15/12 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Λόγος - Αντίλογος

Δύο ομάδες φοιτητών, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των προπονητών τους, αναλαμβάνουν να μελετήσουν, να παρουσιάσουν και τελικά να υπερασπιστούν τη μία από τις δύο θέσεις που προκύπτουν σε επίκαιρα διλήμματα. Μιλάμε για τη μορφή του κλασικού κολεγιακού debate, με το μοντέρνο όμως twist σύγχρονων θεμάτων όπως η καύση των νεκρών, η νομιμοποίηση της κάνναβης, το πανεπιστημιακό άσυλο και η τεχνητή νοημοσύνη. Ορίτζιναλ παραγωγή της COSMOTE TV.

Πρεμιέρα: 17/12 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 21.00.

Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες

Το φιλμ της Μαριάννας Οικονόμου έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, ξεκινώντας μια πολύ μεγάλη διαδρομή σε παγκόσμια φεστιβάλ που αγκάλιασαν την αληθινή, αισιόδοξη ιστορία δύο Ελλήνων ξαδελφών και αγροτών. Μαζί με τη βοήθεια πέντε γυναικών και του Βάγκνερ (!), οι δυο τους καλλιεργούν έναν αρχαίο σπόρο ντομάτας και αποφασίζουν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην παγκόσμια αγορά με τα οργανικά τους προϊόντα.

Στην καρδιά της ταινίας θα βρεις τη δύναμη των ανθρώπινων δεσμών και τη σημασία της αναδιαμόρφωσης της ζωής σου σε δύσκολες στιγμές όπως μια οικονομική κρίση. Το φιλμ είναι η φετινή πρόταση της Ελλάδας για την κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα Όσκαρ.

Πρεμιέρα: 29/12 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ