GAMES

Οι άγραφοι κανόνες του Pro Evolution Soccer

Οι άγραφοι κανόνες του Pro Evolution Soccer

To ePES 2020 ήρθε για να μας συντροφεύσει γι' ακόμη μία χρονιά και το Sport24.gr παρουσιάζει τους πέντε άγραφους κανόνες, τους οποίους πρέπει να ακολουθεί χωρίς παραλλαγές κάθε πιστός οπαδός του παιχνιδιού.

Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που είναι αδιαπραγμάτευτα. Σύντροφο μπορεί να αλλάξεις, κόμμα το ίδιο, αλλά την ομάδα και το αγαπημένο σου video game ποτέ. Είναι ΝΟΜΟΣ. Μάλιστα, πολλές φορές τα δύο τελευταία (ομάδα - video game) είναι πιθανό να συμπίπτουν, αφού γι' ακόμα μία χρονιά το Pro Evolution Soccer έχει και ελληνικές ομάδες και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, οι φίλοι του Sport24 Radio 103,3 που βρέθηκαν στο Σπίτι της 24MEDIA στο μεγάλο event "Ζήσε την ομάδα σου" του κορυφαίου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού το κατάλαβαν από πρώτο χέρι, καθώς είχαν τη δυνατότητα να παίξουν και το νέο ePES 2020. Έτσι, ανάμεσα στο φαγητό, τις πλάκες και τις όμορφες στιγμές μεταξύ ακροατών και παραγωγών, δεν έλειψαν και οι "μάχες" στο νέο Pro.

Εμείς, για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο αποφασίσαμε να σου παρουσιάσουμε τους πέντε σημαντικότερους κανόνες, οι οποίοι είναι μεν άγραφοι, αλλά είναι καθοριστικοί προκειμένου να έχεις τεράστια επιτυχία στο παιχνίδι.

ΚΑΝΟΝΑΣ #1: ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

Μένεις σε όροφο; Βγες στο μπαλκόνι. Είσαι στο ισόγειο; Βγες στην αυλή. Ένα είναι το θέμα: Την ώρα της εκτέλεσης του κρίσιμου πέναλτι, το οποίο μπορεί να σε στείλει στα ουράνια και να σου δώσει την ευκαιρία να κοροϊδέψεις τον κολλητό σου, δεν γίνεται τα κουμπιά να είναι φανερά. Βρες ένα τρόπο, δεν ξέρω. Δεν πρέπει να κάνεις λάθος. Η εκτέλεση πέναλτι έχει συγκεκριμένη ιεροτελεστία και εσύ δεν γίνεται να την αποφύγεις, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα το "πληρώσεις". Και όπως ξέρεις, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μία νίκη στο Pro κόντρα στον καλύτερό σου φίλο.

ΚΑΝΟΝΑΣ #2: ΠΟΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ MASTER LEAGUE

Το Master League ήρθε στη ζωή μας στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μας έδωσε "πνοή", νέα κίνητρα και μας βοήθησε να γίνουμε -επιτέλους- ο προπονητής των ονείρων μας. Ωστόσο, υπάρχει ένας "χρυσός" κανόνας πίσω από την επιλογή της ομάδας με την οποία θα ξεκινήσεις το πρώτο save. Ποτέ μα ποτέ δεν παίρνεις υπερ-ομάδα. Άφησε στην άκρη τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, τη Σίτι ή τη Λίβερπουλ για τις μεγάλες μάχες με τους κολλητούς σου.

Οι άγραφοι κανόνες του Pro Evolution Soccer

Εδώ, θα πρέπει να (απο)δείξεις την αξία σου. Θα συμφωνήσεις να αναλάβεις τη Λεγκανές και θα την οδηγήσεις στο Champions League, θα πάρεις την άσημη Αλάνιασπορ και θα σηκώσεις το πρωτάθλημα Τουρκίας. Μόνο έτσι θα είσαι ευχαριστημένος. Δεν υπάρχουν ημίμετρα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και εσύ είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία σου. Η μεγάλη ομάδα θα προκύψει στην πορεία. Άλλωστε, σε όλα τα πράγματα στη ζωή δεν χρειάζεται βιασύνη. Βήμα-βήμα μέχρι την κορυφή. Κι εσύ το γνωρίζεις καλύτερα.

ΚΑΝΟΝΑΣ #3: ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι ρυθμίσεις είναι default. Δεν τις πειράζεις. Η διάρκεια του αγώνα είναι 10 λεπτά και είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο καιρός δεν σε ενδιαφέρει. Έχεις αποδείξει πως μπορείς να τα καταφέρεις με λιακάδα, με βροχή, με ζέστη, με κρύο. Δεν πρόκειται να φοβηθείς. Κι όσο για το επίπεδο δυσκολίες, κάτι λιγότερο από Regular θα είναι... ντροπή.

ΚΑΝΟΝΑΣ #4: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ FAIR PLAY

Τα έχει πει ο Αλέξης Αλεξανδρής. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν Fair Play και... ιστορίες για αγρίους. Το Pro δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο στόχος είναι ένας. Η νίκη με κάθε τρόπο. Έφαγες γκολ; Θα σιχτιρίσεις με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Δέχθηκες αυτογκόλ; Θα κάνεις χαρακίρι. Αλλά ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να στρέψεις το χέρι σου προς τον αντίπαλο με σκοπό να του δώσεις συγχαρητήρια. Προτιμότερο είναι να κλείσεις "καταλάθος" το PC ή το PS4. Η ζωή είναι σκληρή. Αποδέξου το.

ΚΑΝΟΝΑΣ #5: ΤΑ WONDERKIDS ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ

Ναι, ΟΚ, εδώ μπαίνουμε στα χωράφια του Football Manager. Αλλά, ας μην γελιόμαστε, είναι διαφορετικό να βλέπεις ένα wonderkid να κάνει πράματα και θαύματα δίχως, ωστόσο, να έχεις σημαντική συμβολή στην πορεία του και αλλιώς να τον πλάθεις με τα χέρια σου. Να πατάς τον κύκλο ή το τετράγωνο (δεν θα τα χαλάσουμε εδώ) και να στέλνεις εσύ την μπάλα στα δίχτυα, μετατρέποντάς τον στον επόμενο μεγάλο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Οι άγραφοι κανόνες του Pro Evolution Soccer

Κι έτσι αμέριμνος, όταν θα βγαίνεις με τους φίλους σου για καφέ, θα το παίζεις ψαγμένος, αφού θα αναφέρεσαι σε λαβράκια και νέους παίκτες που δεν έχουν αποκαλύψει μέχρι τώρα. Ένας αληθινός σκάουτ με όραμα και ξεκάθαρους στόχους. Τέλος, τα wonderkids είναι ευλογία. Όπως και το να παίζεις το νέο ePES 2020.

TAGS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ